31

Анонимен

преди 3 месеца

Какъв е смисъла тогва от Държавната поръчка? --> ВУЗовете да взимат пари и от студентите и от държавата ли? ((

30

точно така

преди 3 месеца

ДАже трябва на определени групи да се забрани да учат... нека задружно се върнем в тъмните векове...

29

Анонимен

преди 3 месеца

ЗАЩОТО АКО Е БЕЗПЛАТНО ВСИЧКАТА КОРУПЦИЯ ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ

28

Анонимен

преди 3 месеца

В Русия се взе решение да се премахне обучението за бакалавър и въобще се преосмисля Болонската система, която ни натрапиха и тук. Всичко е пълна безсмислица, от начина на приемане през начина на "обучение" до присъждането на "титли". Така нарчената степен доктор (по философия) знчи единствено , че си се понаучил да боравиш със специлаизирана литература. Обърнете внимания, че на английски и детската градина е скул, а хайскул (висше) е нешо като гимназия. Езикът си показва колко са неуки.

27

Анонимен

преди 3 месеца

До VladTepes Би могло, ако се отсеят правилно със сериозни изпити и минимум 5.50 от диплома. А не като сега - всеки, който е минал матурата с над 4 може да влезе почти навсякъде! Почти, защото за някои специалности има и изпит. Но повечето са само с оценка от матурата. То само който не е поискал, той не е станал студент! Няма никаква селекция, а после очакваме специалисти! Е няма как да стане! А и е безсмислено на такива да им се плаща обучението.

26

VladTepes

преди 3 месеца

До Какви ги говориш?Образованието беше безплатно без възможност за влачене на изпити, но пак много студенти не си даваха зор и имаше прекалено много тройкаджии без особена подготовка. Нормално е студентите с нисък успех да плащат.

25

Анонимен

преди 3 месеца

До 700лв. такса на семестър е безплатно.. В Германия е безплатно но пак плащаш адмистративна такса за 300евро

24

Какви ги говориш?

преди 3 месеца

Ех, Игнатов, къде в Бг образованието е безплатно? Хем платено, таксите са достатъчно високи, но.. университетите бълват некадърници. По времето на социализма образованието беше безплатно, с разчети според потребността на държавата по отрасли. Сегашните висшисти не могат да се мерят с някогашните квалифицирани кадри .

23

Анонимен

преди 3 месеца

На Улицата има един учил в САЩ компютърни науки , пълен негодник година и половина търси работа в ИТ сектора като софтуерен инженер , накрая си намери работа тестер на игри за 2000лв.

22

VladTepes

преди 3 месеца

Също тройкаджийте е нормално да си плащат или да учат по-сериозно.

21

Анонимен

преди 3 месеца

прослушах целия разговор. професорът е египтолог, т.е. специалист по история на Египет. Което, разбирате, няма как да е масова специалност. От гледната си точна на тесен специалист той въведе поголовно даване на титли, зашитени само на ниво едно висше училище, вероятно, за да има начин да се вдигнат заплатите и също вероятно, защото е видял какво е скапано запдняшкото ниво. ...В изговореното от него имаше верни неща, но няма концепция, хем тъй - хем онъй.

20

VladTepes

преди 3 месеца

До АнонименБезплатните специалности няма да вдигнат нивото - повечето студенти все едно няма да си дават зор, ще влачат изпити и т.н.

19

Нека даде пример

преди 3 месеца

Да плати 100 000 на университета където е учил за да покаже с личен пример! Другото е наглост, алчност и корупция!

18

VladTepes

преди 3 месеца

Уместно е да е безплатно при сериозни академични постижения, но при влачене на изпити, прекъсване поради слаб успех и т.н. е нормално съответният студент да заплаща пълния размер на издръжката.

17

Оня

преди 3 месеца

За едно е прав професора, образованието не трябва да бъде безплатно, а и трябва да носи качество. Не може да пускат с тройка, такива дето и двойка име много, само и само да си вземат субсидията за тях. Живях 20 години с университетски преподавател. Пускат ги на воля, не им пишат двойки, а после бизнеса казва: "Кадрите са неподготвени".

16

Анонимен

преди 3 месеца

Прав сте професоре, трябва да се прибират парите на богатите *** , а бедните деца, колкото и да са умни да мъкнат куфарите на богатите. И не е лошо да се намалят бройките на измислените специалности, че се напълни с безработни социолози, политолози, пиарове..... Една хитра стратегия, направете безплатни специалности, като ядрена физика, математика, органична химия, телематика... там дето джуките и кинтите няма да помагат.

15

Нане

преди 3 месеца

За 9 месеца, сглобката натрупала 20 милиарда нови дългове за България... Част от проблема са и тия повечето хрантутници на властта... социолози, психолози, културолози и тем подобни лози... Няма, как държава с под 6 милиона застаряващо население да издържа 55 вуза... Това е за рекордите на Гинес... ===))) п. с. Повечето от тия вузоее са краварски непеота...

14

Пепи драхмата

преди 3 месеца

Продължавайте в същия дух, нема остане никой.

13

Анонимен

преди 3 месеца

Тоя проф. Ан , колко плати за неговото образование? Нищо!

12

Реалностите

преди 3 месеца

1. България в момента има нужда от 50 000 мед.сестри. 2. Работят обаче само 29 000 сестри, от които над 9 000 са на пенсионна възраст. 3. Ежегодно завършват по 700 момичета със специалност "медицинска сестра". 4. Знае ли някой по колко axмaкa ежегодно се дипломират като културолози, политолози и други тем подобни?