79

Анонимен

преди 1 месец

"задушено ястие от боб" - какъв боб, бе нekaдърници - родината на боба е америка и той е пренесен в европа след откриване на америка !!!!!!!!!!!!! ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА ! От тук нататък статията придобива изключително достоверен вид :)

78

Анонимен

преди 1 месец

Исус и всичките му апостоли са евреи, учението им всъщност обяснява, че след като Бог е създал човечеството, е Бог на всички, а не само на определени хора. Затова са се скарали с тогавашния еквивалент на църква -синедриона. Въпреки това, и до ден днешен всяка от двете големи религии - християнство и ислям, претендира да е изключителна и че само техните последователи са правите. Което е жалко и абсурдно донякъде.

77

До Ел турко

преди 1 месец

Абсолютно. Христос и всичките му ученици са спазвали стриктно Стария Завет (преписан в статията като Тората и без пояснение), вечерята Пасха е еврейският празник Песах (изход от робството в Египет) и им символичното значение, че Христос дава на неевреите 'изход', т.е. начин да избягат от материалното. Какво е правила църквата е друга история. В 'традиционната' коледна вечеря половината постни храни са внос от Южна Америка преди 500 години:)

76

Анонимен

преди 1 месец

Исус за да покаже колко е ларж черпал с боб и картошки докарани от щататите.

75

El turko

преди 1 месец

Тази картина на да Винчи е пълна измислица, както и повечето неща в Европа за християнството. Иса ас е бил евреин, семит, ***, а не рус със сини очи, и обрязан. На картината тази вечеря прилича на гуляй в някое европейско графство. Само дето едно печено прасе не е нарисувано. В действителност е приличала на ориенталска софра. Разбира се, късните християни-католици са си нагласили нещата, както им е удобно на тях. По-малко лишения и изпитания и повече гуляи. Зарязали са и обрезанието.

74

Лорд Стамат

преди 1 месец

Няма никакво значение какво са яли а какво е направил за всички нас Исус!

73

Ала Бала

преди 1 месец

Кат' знам каква е махалата най-много да са яли дьомнер и фалафели. :)

72

Анонимен

преди 1 месец

литературните произведения които описват въпросните събития също трябва да се поставят под съмнение.

71

Анонимен

преди 1 месец

на Тайната вечеря е имало хляб и вино, топили са хляба във виното, в миналото в България също така са вечеряли, а през деня хляб с каквото има, само в неделя е имало специален обяд, обикновено пиле със зеле или свинско със зеле след като се върнели от църква

70

Анонимен

преди 1 месец

Майката на Исус месията/Ишу мишика/ е била *** с два набора напълно функционални органи, който се е оплодил сам. Т.е клонинг. Но вероятността за съществуването на Бог е нулева, тъй като него кой го е създал по свой образ на подобие или просто се е пръкнал и къде се намира, така че и Исус не е имало, това е приказка за наивници.

69

Анонимен

преди 1 месец

Иисус не е евреин, той е Божи син, а майка му е арамейка, майчиният език е арамейски

68

Хахаха

преди 1 месец

Исус Еврейн..Следващото е някой "учен" да установи, че Исус е бил застъпник на третия пол.Защо не и братовчед на ония петел който спечели Евровизия?

67

Дим Дуков

преди 1 месец

А на масата имало ли е следи от бяло?

66

Хахаха

преди 1 месец

"Отправната точка е предположението, че Исус е бил евреин."

65

Пияната Мастия

преди 1 месец

По-важният въпрос тук е какво са пили.

64

Боб със свинско рагу

преди 1 месец

До Светозар, няма значение кой е бащата в тяхната култура. Трябва майката да е еврейка, за да е еврей.

63

Шебек

преди 1 месец

По газовете в помещението ще разберете....

62

Анонимен

преди 1 месец

Да бяха погледнали поне в Уикипедия, макар да не е много точен източник. Бобът се разпространява в Европа през 16ти век, но може би палестинците са изпреварили Колумб. Някой, който не е съществувал е ял нещо, което не го е имало в този регион.

61

чичо Ади

преди 1 месец

Една работа с три букви дето не е боб, са яли

60

Анонимен

преди 1 месец

Мдааа, тези уЧени са мятали боб за да познаят какво е ял някой който всъщност може не е съществувал изобщо преди 2000 хил години. А всъщност ако ги питам тия уЧени какво са яли преди 20 дни едва ли ще знаят.Света пощуря.