250

Анонимен

преди 1 месец

Да си имал и да имаш сега цар,па макар и повече символично е престиж! Колко държави в Европа имат кралски семейства и на каква почит са в държавите си!? Цял свят чете за кралското семейство в Англия всекидневно! А тука някакъв шопарски индивид цял ден си упражнява мизерното мозъче на тема която е много по високо от ниското му чело!

249

Анонимен

преди 1 месец

Нашите дядовци и баби въстание против цар Фердинанд не са вдигали,явно са го приемали за цар на българите! Не съм чул за демонстрации дори!

248

Анонимен

преди 1 месец

Никакъв скандал няма,не се оставяйте да ви лъжат съмнителни писарушки!

247

Анонимен

преди 1 месец

Не разбирам тоя мухлясал гарван където цял ден грачи едно и също! Изглежда цар Фердинанд му е изял закуската някога!

246

Прозтаг

преди 1 месец

Все тая де ше му заровят изгнилите кокaляци. Тоя пpoзд народ всеки ден изхвърля тонове пластмасови бaклyцu където му падне пък се загрижили за една торба стари кoкалe.

245

Анонимен

преди 1 месец

Нещо е много фалшиво в статията . Не съм професионален историк . Но това което съм чел . Турция е държава след 1923 г , а не както се пише 1913г. . така , че всичко излиза като комунистическа провокация . Измами и пропаганда .

244

76

преди 1 месец

Кому е нужен тоя скелет?

243

Кармен Златарева

преди 1 месец

Тоя тип Фердинанд а и дъртия Симеон нямат място на нашата "трапеза"....все гладни крадци и комарджии....Забравихте ли как Симеончо се хвалеше че бил ковчежник на мароканския Крал с над 3.000 евра месечна заплата плюс екстри. Обаче тича тука за да лапне баница с късметче....И понеже имаме продажници се шири тук без никакво право.

242

Налбант от Инеада

преди 1 месец

Живков и Боко са внук и правнук на Фердинанд. Костите на Живков трябва да бъдат погребани в Кобург. А също и Боко трябва са мисли за гробно място там.

241

Анонимен

преди 1 месец

До АнонименАбе може и да е частно, може да е и държавно препогребването на костите, зависи какво ще изберат!

240

Анонимен

преди 1 месец

Интересно, дали връщането на костите е съгласувано с държавните органи!? Все пак това е държавен и политически въпрос, а не частно погребение.

239

Анонимен

преди 1 месец

Пак ли комунистическа пропаганда? Фердинанд не може да стъпи на малкия пръст на комунистите по разорение на България. По негово време сме една от най-добре развиващите се държави в Европа и успяваме да прогоним румънци и руснаци от Добруджа. Руския император ни заплашва с война ако продължим към Белград, иначе и Сърбия щяхме да окупираме.

238

Анонимен

преди 1 месец

До ЕЛИ, Почти всичко са го създали руснаците в България, основите на България след Освобождението през 1878 г., са създадени с помощта на Русия, българската армия и чиновниците, въвеждането на ред, строежите, църкви и т.н., вложили са доста усилия и труд, дори преди Освобождението, българската интелигенция и младеж, са учили в Русия и руските градове Кишинев и Одеса, а други в Бохемия(Чехия). След ВСВ, държавите ни в централна+източна Европа, се изградиха от разрухата отново с помощта на Русия

237

До 252

преди 1 месец

Приятел, в Рилския манастир има възстановен гроб на цар Борис 3. Достъпен е за всички. Ежегодно има панихида, на която присъства често и синът му Симеон. Който желае може да отдава почит. В парка на двореца Врана все още стои плочата, указваща къде е било погребано сърцето му.

236

Анонимен

преди 1 месец

До ЦАР ФЕРДИНАНДВ немските архиви, пазят стара документация от немци, които са били изпратени(доста време преди Балканските войни), за да изследват гръцката култура и други неща в днешна централна Гърция(а тогава в Османската империя), когато се връщат съобщават, че там са намерили само българи, а не гърци, толкова са им били познанията на западноевропейците, че не са знаели, че гърците са от Азия и по-късно, през последните векове се преселват на Балканите.

235

ЕЛИ

преди 1 месец

ЦАР БОРИС НАПРАВИ МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ ,НО ЦАР ФЕРДИНАНД НАПРАВИ ДЕСЕТ ПЪТИ ПО ВЕЧЕ,МНОГО ИНТЕРЕСНО ПЛЕМЕ СА ГЕРМАНЦИТЕ, ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА ,ТЯ ВЪЗДИГНА РУСИЯ МНОГО ПО ОТКОЛКОТО САМИТЕ РУСКИ МИНИСТРИ,ТАКА Е И В АНГЛИЯ И ТАМ КРАЛЕТЕ СА ОТ ГЕРМАНСКИ ПРОИЗХОД ,НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПАМЕТ,НЯМАМЕ БЛАГОДАРНОСТ,АКО НЕ БЯХА РОДНИНСКИТЕ ВРЪЗКИ НА ЦАР СИМЕОН И ДО СЕГА ЩЯХМЕ ДА МЕЧТАЕМ ЗА ЕВРО-СЪЮЗА

234

Анонимен

преди 1 месец

Т Е Ц БОБОВ ДОЛ !

233

Щирлиц

преди 1 месец

Предлагам да погребете на наша земя частица от костите на българомразеца Чърчил.Тъкмо ще е в духа на новото евро.ейско време.Амин.

232

ЦАР ФЕРДИНАНД

преди 1 месец

Е ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ И ОСТАНКИТЕ МУ ДА НАМЕРЯТ ПОКОЙ В ВРАНА !!!!ДА ТОЙ Е ЦАР И НОСИ ОТГОВОРНОСТ.НО РУСИЯ НЕ СПИРА РУМЪНИЯ ПРЕЗ 1913 г. ПРЕЗ 1916 .ГЕРМАНИЯ НЕ ДАВА ДА СЕ ПРЕВЗЕМЕ СОЛУН !!!!/СЕМЕЙНИ ГРИЖИ НА ВИЛХЕМ II /!!!!ВСЕ ПАК ПО ХРИСТИЯНСКИ ТОЙ ПРИЕМА ПРАВОСЛАВИЕТО ДА ГО ПРОСТИ БОГ

231

Анонимен

преди 1 месец

Голяма пародия, комунистите старателно пазеха сърцето му толкова дълго време, а с идването на демократите на власт, много нервно се бяха разбързали да унищожат сърцето му и не допуснаха допълнителни изследвания, странно нали?