41

СТРАНДЖАТА

преди 1 месец

Васил Терзиев продължи планираните от СО при Фандъкова промени в центъра и комунистите веднага наскачаха както скачаха срещу Фандъкова и ГЕРБ.

40

Анонимен

преди 1 месец

СДВР Е ПОЛИТИЧЕСКИ ОБРЕМЕНЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ. ПРЕЧИ НА ОБЩИНАТА.

39

Анонимен

преди 1 месец

"Еее, ама софианци си избраха млади хора да ги управляват, с новаторски идеи и мислене. Те ви новатроски идеи." --- Това че "млад" и "новатор", не значи че е такъв. "Новатор" в градски условия не е да преписваш буквално от другите и да го прилагаш след това едно към едно, а да видиш кое би работило на място и как би се получило. Да го преработиш,така че да е най-подходящо и в някои случаи да се откажеш от идеята си, защото не става. Трябва друг тип мислене, но къде у нас такова.

38

Анонимен

преди 1 месец

Не разбирам как едно тясно шосенце насред център ще го преначертаеш както е удобно на Бонев и Терзиев и никой и нищо не може да ги спре Няма закони за тези няма правила със сила терор е болшевики са

37

Анонимен

преди 1 месец

Автомобилите са най-големият враг на пешеходците, велосипедите и тротинетките! Всички атомобили в центъра трябва да се забранят и улиците да станат пешеходни зони и велоалеи, с озеленяване и фонтани по средата на улицата. За Зелен Еко Град! Зиг Зеленски и Зиг Зиг Кирчо и Кокорчо!

36

Чиновник

преди 1 месец

Който иска да му е "като на Запад", да си ходи на Запад. Тук на Изток е така.

35

Shark

преди 1 месец

До пияница мистик. Еее, ама софианци си избраха млади хора да ги управляват, с новаторски идеи и мислене. Те ви новатроски идеи. А аз мислех, че само в Пловдив се правят проССтотии. Тези хора не разбараха ли, че трафикът в центровете на големите градове ще намалее САМО И ЕДИНСТВЕНО когато има многоетажни паркинги. НЯМА НИКАКЪВ ДРУГ ВАРИАНТ, ВСИЧКО ДРУГО Е ПЪЛЕН ПОПУЛИЗЪМ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ТРОТИНЕТКАДЖИИТЕ. Да не говорим, че в някои градове в Европа тротинетките ги забраниха.

34

Анонимен

преди 1 месец

До 30: Нали това обяснявам, че не може да сме "като на Запад". "Западът" е любимият рефрен. Няма как в град с тесни улици да избичиш и велоалеи. А що се отнася до климата, мисля, че презастрояването също доста "помогна". Не може да си обграден само от асфалт и бетон и като се нагреят, да става като в пещ. Преди да се цВъкат сгради навсякъде, трябваше да се види къде минават ветърните течения и пр., но къде ти. Нали някой трябва краткосрочно да се налапа, а другите дългосрочно да го д...ат.

33

пияница мистик

преди 1 месец

Фандъкова беше направо като ТИТАН, като Айнщайн на фона на тези недоразумения сега. А вие си пишете каквото искате. Пред фактите и Боговете мълчат. Дори и при ремонт на ремонта фирмите си плащаха глобите и го вършеха без пари

32

Тото

преди 1 месец

Софийската община е публикувала следната обява!: "Във връзка с новата органезация на движението в центъра на София организираме курс за блондинки за паркиране на заден ход..."

31

Анонимен

преди 1 месец

Важното е,че на предстоящите избори пак едни 15-17% ще гласуват за тези. И едни 20-25% за онези предните. И едни 10-15% за смучещия свинчо. Та това ще е отново бъдещото правителство. Пак ще се цункат и ще си управляват заедно

30

До 27

преди 1 месец

Къде е това "на Запад" с велоалеите? Някъде има, другаде няма. Зависи най-вече от географията. София не е равният като тепсия Амстердам, с прохладния климат на брега на Балтийско море. Тук като тръгнеш от НДК към "Хладиника" и си умрял на първите 100м., а лятото се изпотяваш като ***. Аз карам колело, но в София само няколко маршрута са подходящи и то не заради липсата на велоалеи. Тук денивилацията на града е почти километър. Лифтове ще вършат повече работа от велоалеи.

29

Минуси

преди 1 месец

Не знам кой слага минуси на човек за това, че излага факти в които ПП/ДБ и в момента СС систематично не спазват законите. Подправят документи още от канадското гражданство и случая с Лена и Корал. Това са факти драги ми ***. Такова брутално и арогантно неспазване на законите никога не е имало при други политици за 30 години. Аз лично се държа с гласуващите за шарлатаните като с мозъчни инвалиди, каквито реално са.

28

Софийска баница

преди 1 месец

До Анонимен 22 Виж сега гостенче на столицата, като искаш велоалеи, връщай се в родното си място и там си прави велоалеи, колкото си искаш. Не може заради капризите на разни нагли и долни пришълци, да се обръща наопаки живота на жителите на, който и да е град.

27

Анонимен

преди 1 месец

... Искаме да сме като на Запад, с велоалеи. Хубаво, обаче улиците в София не са широки като в западните градове. Няма огромни булеварди като например в Барселона или дори Букурещ, за да има място за всичко. Затова лапаме милионите за велоалеите и чертаем както падне. Пък и българинът чак такъв любител на колелото не е, а по-скоро през последните години стана някаква поредна мода. По-скоро трябваше да помислят за многоетажни и подземни паркинги, пак като на Запад, вместо всеки да строи на парче.

26

Анонимен

преди 1 месец

Абе тоя кмет смята ли да коси зелените площи тая година? Тревата е над метър вече. То хубаво алеи и лунари, ама ни изядоха кърлежите!

25

Чиновник

преди 1 месец

Проблемът в случая не е, че непоканените гости на столицата няма, къде да паркират, когато се мъкнат "на центъра". За тази работа има добре уреден и бърз градски транспорт и таксита. Проблем е, че с новата организация ще има перманентно задръстване в района и липса на места за паркиране за местните жители, както и затруднения зареждане на търковските обекти.

24

Курти

преди 1 месец

Милиционерите за какви се мислят!?! Че са в Русия ли!? Те изпълняват нареждания, а не "настояват" съгласуване с Кмета, че май частния бизнес нещо позамира и направо умира. Милиционерите много се плашат от Контрол. Русия Умре.......

23

Анонимен

преди 1 месец

"Краят на света настана за пет паркоместа. В тоя град наистина са останали само селяните." --- Проблемът е, че Витошка сто пъти я прекрояваха. Кой как дойде, все велики идеи има какво да прави по нея и затова долната част е заприличала на Манджа стрийт в Студентски град. Пешеходна уж, а няма къде да минеш от загражденията на заведенията. Сега за 5 велосипедиста ми направили огромна алея и понеже направиха спирането дори за малко навъзможно, начертаха и паркоместа, та хептен да се стесни...

22

Анонимен

преди 1 месец

Какво съгласуване искате, от френската гимназия винаги паркираха перпендикулярно на улицата и излизаха на заден, това нарушение и сега го няма. Велоалея трябва да има, свиквайте. Пред ндк алеята е свалена от тротоара на платното за да има пешеходна пътека, все логични решения, стига сте врякaли за нищо.