50

Даващия работа

преди 1 месец

Търси се каквото се предлага. Полуграмотни, мързеливи, необразовани и без желание да се развиват хора т.е. реално неквалифициран труд. За такива и 1500 лв. бруто са ви много.

49

Хмм

преди 1 месец

Няма работа за тези които не искат да работят. Ако си знаеш какво правиш и го правиш добре има много работа. Проблема е че по-младите нямат навика да работят, искат 5К заплата, но не дават никаква стойност за тази заплата. Да всеки ще каже е кво за 100 лв ли да работя... Еми за да взимаш 10-20К като станеш на 30-40 трябва да работиш и да взимаш занаят даже и заплатата да е 100 лв ако знаеш че ще научиш нещо специфично

48

Анонимен

преди 1 месец

Всички работещи са бедни, а богатите-неработещи!

47

Анонимен

преди 1 месец

По-зле от роби, защото дори на тях храната и топлината са били осигурени, да живей ЕС иначе за последните 2 години богатите станаха двойно по-богати!

46

До 42

преди 1 месец

В България 2000-те идваха доста чужди компании, привлечени от добре образовани кадри и ниски разходи за труд. Хората бяха образовани в онази система. Сега висшистите са по чаготеките и излизат на ниво средняк гимназист от онова време. Ако иска някой да дойде трябва да ги обучава една година за елементарна работа. А те искат и пари и то не малко. Оттук сам си отговори на въпроса кой би дошъл да си дава парите на вятъра. Нямаме никакво конкуретно предимство вече. Образованието ни е провал.

45

Търсят се

преди 1 месец

Още роби за пазара на труда!

44

Анонимен

преди 1 месец

В определени фирми търсят хора целогодишно понеже служителите им не се задържат на работа.

43

Стилиян

преди 1 месец

Търсят се ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ НИСКО ПЛАТЕНИ РАБОТНИЦИ

42

Анонимен

преди 1 месец

До 38 Я пак. Нямаше ли пазачи по училища и заводи? Не преджобваха ли масово на излизане от заводите, щото масово се крадяха части за часпром? По онова време всеки примерно стругар в завод имаше малък цех вкъщи с инструменти и части от завода, в магазините удряха в кантара и въртяха черна борса и т.н. Всеки беше на мнение, че от държавата не крадеш, щото то нали е на работниците, а и не ти плащат достатъчно.

41

СПРЕТЕ ДАИМ РАБОТИТЕ

преди 1 месец

ОТВОРЕТЕ СЕРГИИ ПРОДАВАЙТЕ КОПЧЕТА И ЩЕ СТЕ ПО ДОБРЕ. АРАБИТЕ ДА НЕ СА ПО ПРОСТИ.

40

Анонимен

преди 1 месец

дали да не се осигурявам на МиОд? Много съ чудя.

39

Анонимен

преди 1 месец

Често се получава така че пускат една заплата в джобса и после на интервюто ти казват че отначало ще получаваш по-ниска заплата защото имаш период на обучение, но това не го пише в обявата.

38

Анонимен

преди 1 месец

До 37 Човекът е бил партиен член или е изкопал някак документ, че баща му роден 50та е бил активен борец, т.е. партизанин или ятак през 40те. Затова и бленува за разпределенията, как всеки завършил имал работа и подобни. То и сега, ако примерно информатика имаше само в ТУ, Софийския и Пловдивския с по 50 места, нямаше да има един безработен завършил. Сега завършват хиляди на година. А соцът умря, щото от 50те 30 поне бяха връзкари и на кадърните 20 не им се работеше или бяха натирени.

37

Анонимен

преди 1 месец

В България квалифицираните служите не се намират. И изобщо не става въпрос за заплащане. Хората са под всякаква критика. И е абсолютна истина, че 80% са функционално неграмотни. От сега насетне образованите, знаещите и можещите(независимо ос сферата) ще бъдат търсени и много добре заплатени. Останалите ще продължат да мрънкат за данъците на богатите; държавата да им намери работа; другите са виновни, че сул ьо няма пари; все някой ще им пречи.... демек... стандартните неща, които виждаме тук!

36

Pen

преди 1 месец

Търсят се РОБИ на пазара на труда!

35

какво се търси

преди 1 месец

Търсят се работни магаpeта.

34

Анонимен

преди 1 месец

С прехвалените 3 хил лв, които твърдите, че се взимат средно в София, си мизерстваш. Стигат само, ако нямаш наем/заем и си сам. Ако си семеен, ги обричаш на лишения. Инфлацията, която за три години е поне 70-80%, не може да я покриеш с увеличения - 15/20% на заплатата. С популистките увеличения на пенсии, заплати на военни и полицаи фиска съвсем ще я закъса. Скоро ще са принудени да махнат необл минимум и плоския. А на България и готови пари да дадат, работа не остана кой да свърши. Порочен кръг

33

при Тодор Живков

преди 1 месец

При Тодор Живков нямаше професия охранител. Никъде нямаше охрана. Никой не можеше да си представи охрана в училище - защо трябва да има охрана в училище? Нямаше и професия детски психолози, нямаше такова чудо. Децата караха колела без каски, падаха и си рабиваха коленете и лактите и кървяха, но никой не им обръщаше внимание и не ги превързваше.

32

до при Тодор Живков

преди 1 месец

Пълни глупости имаше брутални престъпления по-брутални и от сега но се криеше всичко, а Чернобил когато гръмна и народа хапваше лучец и зелена салатка без да знае за случилото се а луканов и тошо цървула си поръчаха деливъри с консерви от братска швейцария

31

Анонимен

преди 1 месец

Когато работиш за некой, значи си беден, особено в България :)))