69

до 61

преди 1 месец

Това е малко като вица с позата "и двамата отгоре". Не може всички да работят "настройка на ИИ".

68

до 65

преди 1 месец

Няма грешка - може да е почнат 1950, но последните 20 години възниква въпросът с излишните хора.

67

Анонимен

преди 1 месец

Тоя увеличен брутен продукт ще се чудят къде да си го заврат, защото хората, останали без работа, няма да има с какво да купуват. Алчността заслепява.

66

Анонимен

преди 1 месец

За държави като България това няма никакво значение. България в момента е смачкана до нивото на държава от третия свят и от това ниво нагоре има огромен потенциал за развитие. Ние тепърва имаме да изграждаме инфраструктура и цели сектори в икономиката които нямат нищо общо със ИИ. Дори цялата ни икономика да започне да се занимава само със строителство ще имаме работа за поне 30 години напред. Проблемът при нас липсата на водачи със дългосрочна визия както и демографската криза.

65

Анонимен

преди 1 месец

Тоя Барчовски ли е къв е дето го рекламират поради няква причина (най-вероятно тати е мутра) първи купи роботи-чистачи с AI. Подобни роботи са вече на доста дотъпни цени и тествани. Може да си вземеш китайски, може и немски квото искаш. Та на никой не му пука за вас, роби.

64

redordead

преди 1 месец

do 64 - ИИ за първи път е понат като теоретични разработки още 1950 - какви преди 20 години те гонят - вярно си е конспирация на неуките...

63

ти да видиш

преди 1 месец

ИИ е плануван от 20 г. и за целта населението трябва да намалее драстично,защото с времето няма какво да работят,няма да има данъци и съответно как да се прехранват и държавата ще се налага да ги храни.Нека това бъде отговор на всички,които НЕ вярваха в опитите на шепа хора отвъд окена да се намали населението на света,чрез различни "мистериозни" заболявания,които се припокриха с 90% от игрален филм от 2010 г.,т.е. 10 г. преди "изненадващата" пандемия,наричаха го "коспирация" на НЕуките....

62

Перниканец

преди 1 месец

Много популярен тоя ИИ...Той че земе и у България да дойде след 150 години

61

Случаен

преди 1 месец

Пълни глу пос ти са това - само плашат хората. Геративното ИИ може да вземе работата само на някой който не върши нищо :)

60

Първи си заминават 2

преди 1 месец

следващи пътници са административните асистенти, агенциите за пътувания, хората, които планират курсове и товари и т.н. цялата им работа може да се върши от ИИ през API. голяма част от началническата работа също може да се върши от ИИ. и остават 2 силни съсловия: хората с логическо мислене, които ще настройват ИИ, и хората hands-on, които ще извършват физическата работа - поправка на машини, логистика, сигурност.

59

баба Пена

преди 1 месец

Грешно е че му викате ИИ, това към момента не е повече от една програма с голяма база от данни от думи която изпълнява определени инструкции. Далеч е още времето когато ще започне да ги използва тези думи самостоятелно. Така че - споко малко

58

Първи си заминават

преди 1 месец

"съпортващите" по телефона. на някои банки вече само блокирането на карта остана човек да го прави на 0700 номера, другото - чат с ИИ в приложението. до 5 години junior + middle developers са out, както и повечето Project managers + Business analysts. ще останат хората, които знаят как да пишат ефективни заявки най-вече, останалото ще го генерира ИИ. и в момента има ИИ асистент в повечето среди за програмиране.

57

fdfs

преди 1 месец

Икономиката все пак е един кръг, а не безкрайна линия. Така че ако толкова много сфери заменят работниците с ИИ и ако тези работници няма къде да се наместят, то бедността ще се увеличи, а бизнесите все пак за да печелят трябва да продават нещо на някого, било то коли, жилища, дрехи, услуги и пр. Е, когато ще има толкова много безработни заради ИИ, това няма ли всъщност да дръпне глобално икономиката надолу? Нереалистично е всички да могат да се преквалифицират и да заработят друго нещо.

56

ИТтата обраха народа

преди 1 месец

Изкуствените интелекти програмистите нарочно ги пишат за да вземат работните места на позиции дето работят жени. Пр. секретарки , журналистки и т.н. Да останат без работа и за да могат после програмистите да ги примамят да им станат съпруги заради високите програмистки заплати. То се вижда. Защо не напишат софтуери дето да отменят работата на охранителите примерно? Защото си падат по млади секретарки ,а не по потни пазачи.

55

до 53

преди 1 месец

Вече си генерирам банери за сайта срещу 10$ месечен абонамен на един ИИ . Преди плащах от 30-50 евро на графичен дизайнер за 1 банер !

54

БИЗНЕСМЕН

преди 1 месец

Това е страхотно.Колкото повече един Бизнес спестява от скъпата И НЕКАЧЕСТВЕНА в последно време работна ръка, толкова по устойчев и конкурентно способен ще е той. Освен това производствената цена за определен продукт ще падне ,съответно и цената за крайния потребител ще е по ниска !

53

До 51

преди 1 месец

Страната не е с 5м експерти. Да го кажем така- 30к експерти генерираме 15% от БВП. Останалите 3.3м работещи генерирате едно нищо :) Добре ли го обясних?

52

Анонимен

преди 1 месец

Логично. ИИ ще замени бездарните бачкатори на 100%. Даже вече ги е заменил. Автономни автобуси, супермаркети, складове, ферми, куриерски компании. ИИ е в помощ на каръдния, на мислещия. Чакаме го тоя ИТ сектор да се сгромоляса 20 години вече. То за пенсия мисля, че имам толкова пасивен доход, че ми е ненужно да работя. А вашият живот, бачкотещи бачкери, мина в мизерия и омраза. Вземете вложете тая енергия да мразите в квалификация, защото адаптивният успява. Не, плочкаджия не е професия, а хоби.

51

Анонимен

преди 1 месец

интересно, как страна с 5 милиона експерти е в дъното на всички класации?

50

Един Българин

преди 1 месец

ИИ е много далече от Естествения Интелект в някои области, включително в ИТ. Няма да вземе хляба на добрите специалисти, по-скоро тия с цигарите и кафетата ще понамалеят. Трябва да се промени законодателството да се трупа адекватен трудов стаж с 4-дневна работна седмица (ако не е направено вече) и ИИ само ще ми помага за досадните и бастунски задачки. Нямам нищо против 4-дневна работна седмица за същата заплата , дори мога да преглътна леко намаление. Искам да работя и почивам ефективно и повече