42

Анонимен

преди 5 месеца

Ергенският данък го е имало в древен Рим, имало го е в САЩ и други държави. В България ергенския данък е въведен през 1934 година от цар Борис III. Голяма грешка беше отменянето му през 1992 година. Ергенският данък щеше да смекчи демографската катастрофа в България след 1989 година.

41

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 40 Какви адекватни мерки били взели преди 1989? Повечето ми набори от тогава са по единствено дете. Разликата е еднствено, че тогава границите бяха затворени и хората не можеха да си тръгнат когато пожелаят.

40

Анонимен

преди 5 месеца

Преди 1989 видяха проблема със спада на раждаемостта и взеха адекватни мерки, които дадоха резултат. Сега при капитализма се правят, че няма проблем, а това, което правят е да подпомагат тези, които и без подпомагане пак си раждат по много деца.

39

Анонимен

преди 5 месеца

То и в България се очертава да е като в Япония - на стари години сами да си кукуват без съпруг или съпруга до себе си и да изчезнем като бълграски етнос. Вероятно решението е да върнем ергенския данък въведен в България през 1934 година и отменен през 1992 година, при това в по-строг вариант. Примерно за възрастен над 21 години ако е без деца - 40% от облагаемия доход, с 1 дете - 20%, с 2 деца - 10% и без данък при 3 или повече деца.

38

Анонимен

преди 5 месеца

До Реконтра Пък ти даже и светлия комунизъм не можа да построиш. И гледаше с умиление касетофоните Хитачи и ЖеВеЦе в корекома и си броеше стинките.

37

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 35 Повече от тебе глуппава копейко. Така и трябва да бъде - Дарвин и природата са го измислили - непотребните копейки ще изчезнат.

36

Анонимен

преди 5 месеца

Япония - 377х км2 - горе-долу 3.5 Българии по територия. Население - 16 пъти повече от България при бай Тошо.

35

Анонимен

преди 5 месеца

Абе форумни центчета, вие по колко деца имате?

34

Анонимен

преди 5 месеца

Абе форумни копейки, вие по колко деца имате?

33

Анонимен

преди 5 месеца

Как се побират на тия острови 125 милиона, те си знаят.

32

Реконтра

преди 5 месеца

... но пък си построиха капитализма!

31

Анонимен

преди 5 месеца

До Примирен При нас е така от Априлския пленум, откакто изгониха българите от селата.

30

Примирен

преди 5 месеца

Е, и при нас е така от 35 години...

29

Наско ИТ-то

преди 5 месеца

И някак е нормално след като мъжете плащат за повечето неща да искат някаква домакинска работа като готвене и чистене, което в днешно време става почти автоматизирано, но на цените все им пречи нещо , но пък това не им пречи да искат и искат и искат. Това си говорих с една, тя искала мъжа да плаща за повечето неща, но пък и да помага с половината домакински задължения. Когаро има и тежка работа пак мъжа да я върши. Ние да не сме идиoTи някакви?

28

Наско ИТ-то

преди 5 месеца

Сори ама не е баш същото. Въпреки че има мъже тотални *** нормалните жени рядко си хващат такива. Жените често хващат някой кадърен и вече имащ всичко - къщи, коли, пари, хубава работа и почват да го цоцат. Обикновено жените очакват мъжете да ги издържат , черпят , глезят , не обратното. И ти го знаеш. Не познавам нито една двойка където жената да плаща за почивки, сметки , да купува техника в къщи , да купува кола , да обслужва колата и пр. Странно но някак все на мъжа падат тези задължения

27

кудкудяк

преди 5 месеца

Наско, ами то и аз си мисля същото и за мъжете. Ама никак не ми трябвате. Мога и дете да имам, и катки, и пари да изкарам. Квит сме. Има достатъчно глупави жени, за тези, дето искат денонощен слугинаж.

26

Наско ИТ-то

преди 5 месеца

Взимам 8000лв заплата , но на жена не ги давам. Те само това чакат, мъжа да плаща за всички прищевки , а техните пари са си техни , за джобни. Мъжа им бил длъжен , така било от едно време. А те не са като цените като от едно време ама то нямало значение , те били по-готини и модерни. Заслужавали. Айде у лево, хващайте си някой балък и му стъжнявайте живота кокошки такива кудкудяяяк.

25

da

преди 5 месеца

Има един млад 25-годишен японец в youtube, живее в микроапартамент от 10 кв.м., той е асистент в университет в Токио, той може да си позволи само микроапартамент с едно легло, една баня и един котлон.

24

Анонимен

преди 5 месеца

Има странна закономерност - когато СДС или ГЕРБ са на власт, раждаемостта пада.

23

Анонимен

преди 5 месеца

В България след огромния спад в раждаемостта след 1989 година, от 2003 до 2009 имаше някакво повишение на раждаемостта и от 66499 живородени през 2002 стигнахме до 80956 през 2009, но тогава дойде ГЕРБ на власт и всичко пак се срина. Непрекъснат спад в раждаемостта до 61538 през 2019 и 56596 през 2022, която е последната година с данни на сайта на НСИ. Благодарете на ГЕРБ за това - от 81 хиляди през 2009 до 56,6 хиляди през 2022 година.