46

Анонимен

преди 1 месец

Който е за мир и пацифизъм, не подкрепя агресори като Русия. И нещо много важно - мирът не е даденост, човек трябва да си го заслужи, като се бори за него. Другото е фалшив популизъм и бягане от отговорност. Особено във война, в която убиват твои сънародници - етнически българи, или която е близо до границите ти, не може да не вземеш страна. Можеш да си неутрален, ако не убиват твои сънародници. Да си подариш териториите на агресора не е "пацифизъм", а страх и родоотстъпничество.

45

Ядрена зима

преди 1 месец

До Анонимен Кое не е вярно? Русия са със 6000 ядрени оръжия на първо място по бройка. В Украйна са най-големите ядрени централи не само в Европа ,но и в света насред война. Нима украинците и руснаците не са славяни ? Нима Иран нямаха ядрен реактор. Ядрена бомба може и да се направи само с ядрени отпадъци даже-*** бомба-няма да има ядрен взрив , но ще има радияция с векове. п.п Ако ти вони нещо няма как да е от монитора не са пуснати още в продажба тия технологи. Нещо от теб е..

44

Реторика

преди 1 месец

До АнонименТия ала ПП опорки , който е за мир и пацифизъм е за "лошите" не минават вече. Не искаме да плащаме чужди сметки . Колко ли вредни емисии отделят хилядите снаряди, стотиците ракети, мунициите с обеднен уран, фосфора, касетачните бомби, колко хиляди тона на ден горят танкове,самолети, колко ли тежки метали ще останат с години в екосистемата. Иначе вече имаме завод за бобулечки за да не пръцкат кравите.

43

Анонимен

преди 1 месец

До 35 Копейката бил неутрален. )))) Вонишшшш на опорките си през монитора чак. Цитирам: "общ славянски", "ината на Зеленски", "първата ядрена сила" "Иран... скрита ядрена сила". Прозрачен си, като авто атентат на ФСБ в руски МОЛ си прозрачен. Не ядем доматите с колците.

42

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 38 За рекет. Трябваха им пари за оръжия, лайф и наркотици, но комуникацията не им се получи, щото вдигнаха много мизата, та не бяха изслушани.

41

Никакво съчувствие

преди 1 месец

за руските проксита с джапанките.

40

А пък

преди 1 месец

Наш кокорчо станал милиардер.

39

Историк

преди 1 месец

Междо другото евреите отвоюваха Палестина от Великобритания след кратка война и взривове в хотели с английски елементи и основаха Израел (след това ги нападат Египет и др. И въпреки , че арабите са въоражени и обучени от СССР Израел печели войната с помоща на американски танкове с модерни далекобойни оръдия и обезвреждат врага без да са му в обсег . Палестина не е независима от над 2000 г. Били са Рим(Византия), Османска империя, Великобритания-Израел ,Газа и територии ...

38

Анонимен

преди 1 месец

Тия Хамаси в крайна сметка за кво ги взеха тия заложници от Израел?

37

Груйо Михалов

преди 1 месец

До АнонименКак палестинците да се откъснат от Хамас-терористична организация и във всяка такава има тотален контрол/терор и над собсвения народ . А да се влеят в редиците на израелските войски е трудно. Дори тримата заложници , които бяха избягали от Хамас бяха застреляни и доубити от израелски войници, а бяха голи до кръста с бяло знаме -евреи.

36

спомени от 60-те год

преди 1 месец

Ако Неатаняху успее да разгроми Хамаз, ще настъпи най-сетне мир в Палестина. А самият Нетаняху ще стане национален герой на Израел. На трето място в историята след Давид Бен Гурион и Голда Меир. Хамасците са извадили страхотен, невероятен късмет, че Голда Меир вече не е жива и тя сега не е премиер на Израел. Ако Голда Меир хипотетично беше възкръснала само за една седмица и да управлява Израел, палестинците щяха да целуват ръцете и краката на Нетаняху. И да го глезят по всякакъв начин.

35

Войни и риск от атом

преди 1 месец

Да се оправят роднински и араби и евреи , които са с общ семитски корен. Както украинци и руснаци са с общ славянски. Пъвия месец бех за евреите сега съм неотрален заради многото загинали деца-над 10 хиляди. Първите месеци бях и за украинците- сега съм неутрален вече и там заради ината на Зеленски за пълна победа над първата ядрена сила. Израел между другото е последната ядрена сила, въпроса е Иран дали не е скрита ядрена сила...

34

Анонимен

преди 1 месец

Още само 2млн палестинци и готово? Не останаха хуманитерни работници и Журналисти за избиване? Американците са малко лицемерни, уж мрънкат за убийствата на цивилни, но не спират доставките на напълно неточни бомби. Ердоган е същият, той затова загуби изборите - прави се на загрижен за палестинците, а през неговата територия минават над 70% от енергоресурсите на Израел. Политиката е *** работа, дай им да крадат, няма принципи, нищо не ги интересува.

33

Анонимен

преди 1 месец

До 32 Съгласен съм с теб. Но когато вече войната е започнала може да се биеш срещу тях. Палестинския народ можеше да ги ликвидира или да се влее я израелската атака срещу тях. Както и да го погледнеш всеки сам си кове съдбата. Сега са на кръстопът и могат да се откачат от тях. Но не го правят.

32

Ходи търси отговорно

преди 1 месец

Хамас подобно на БКП е терористична организация и като всяка такава урпавлява с диктатура и ако някой палестинец каже да върнат заложниците ще го гръмнат. Все едно руснак на Путин да каже да спре лудостта на войната-ще изчезне безследно. Паластинците бяха употребени от Хамас, които извършиха поръчка на Иран с терора от 07/10 -отмъшението на айетоласите от Иран за убийството на генерал Сулеймани от израелските агенти.

31

Анонимен

преди 1 месец

Не чух до сега палестинския народ да призове хамас да върне заложниците и дс се предаде. Следователно Израел има пълното право да води война. Реално погледнато Израел беше нападнат . Всяка държава след като е нападната може да води война. Всичко останало са празни приказки. Какво де случва с гражданите на газа не е работа на Израел. За това трябва да мисли хамас. Съжалявам за хората там и адските условия , но тярбва да търсят отговори и от техните управляващи.

30

Франциск

преди 1 месец

Няма нищо срамно, Хамас да развеят бялото знаме!

29

Анонимен

преди 1 месец

В Газа населението е на помощи! А Хамас, кой ги храни?

28

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 1 месец

..НЕОБХОДИМО Е --ТОТАЛНО ИЗЧИСТВАНЕ НА ГАЗА ОТ ТЕРОРИСТИТЕ!

27

Анонимен

преди 1 месец

Международният Наказателен съд трябва да издаде заповед за арест за това чудовище.