59

Реалист

преди 1 месец

В продължение на по-долния ми коментар: не се питат посолства, губернатори, ЕК,Брюксел, Урсура, венециански комисии, хелзински комитети и тем подобни плазмодии! Дали ще видим такъв държавник скоро, ха дано!

58

Анонимен

преди 1 месец

спомени от близкото минало и списано в този сайт dnes.bg/politika/2011/05/25/rusiia-iska-fiksirana-cena-za-belene.119475

57

Реалист

преди 1 месец

Идвам на власт и директно се сключва договор с Росатом или Хюндай!

56

Реалист

преди 1 месец

Уестингхаус няма нито една изградена АЕЦ! Толкова за тая фирма фантом, едни милиарди ще се окрадат и нищо няма да се построи. 34 години само предатели и безръбначни управляват, за жалост!

55

До коко

преди 1 месец

Къде видя в Турция щатски реактори, първата им АЕЦ се прави от Росатом, сега се канят да правят втора и трета, но руснаците засега са лидер сред кандидатите от САЩ, Франция, Китай и Корея, а са лидер защото първата централа е с техни реактори и опита е решаващ

54

.

преди 1 месец

Господ да ни е на помощ с тия американци!...

53

Анонимен

преди 1 месец

Коленете на ППса протрити от наколенкаджийство, а джобовете от борба с корупцията...

52

Анонимен

преди 1 месец

Нашите си подарихме на Украйна...

51

Най-важното е,

преди 1 месец

когато ползвахме руските реактори руснаците си вземаха обратно отработеното ядрено гориво.С краварите такава договорка няма и нашите умуват дали в Добруджа или в Странджа да го заравят след като излезе от употреба.Честито на печелившите - на всички нас.Изборът е между народния парк Странджа и златната добруджанска земя, част от която вече унищожиха с вятърните перки.В останалата като заровят ядреено гориво ще започне да ражда жито като тикви едро.

50

Анонимен

преди 1 месец

Колко пъти цената е по-скъпа от тази на руснаците. Турция строи 4 реактора по руските цени. Ама само ние сме наколенкаджии, не си гледаме националния интерес. А честити ви сметки за ток и провалена конкурентноспособност на страната в сектор Енергетика, драги евроатлантици-умнокрасиви умници. Центовете за коментарите няма да покрият поскъпването на тока което ще е за цял живот.

49

мак

преди 1 месец

Да говориш за цената на тока още преди да си започнал строежа е или пророчество, или измислица, или ***.н.я.

48

Чертожник

преди 1 месец

Колко милиарда ще дадем за чертежи този път?

47

Дядо Соци

преди 1 месец

Струва ми се че ще се дадат едни пари за проучване ,проекти, въздействие на околната среда и до тук.

46

Анонимен

преди 1 месец

В никакъв случай изграждането от САЩ на тези два блока няма да струва толкова евтино колкото 15те млрд евро които Русия ни поиска за Белене след 2та млрд вече дадени, които един празноглавец виде като гьол. Но вече сме истинска пазарна икономика - даваме колкото изпълнителят поиска.

45

Така е ..

преди 1 месец

Винаги има първи път.Защо да не сме ние ?

44

До зозо

преди 1 месец

Понеже си много знаещ, САЩ за последните 10 години правят точно 2 реактора, всичко друго е правено преди 1983г.,Русия прави по света 10 реактора, Индия до 27ма година трябва да пусне 6, вероятно са китайски, а Китай за 20 години е пуснала 37 и още 17 се правят, това е към 2022г. едвали има много голяма промяна от тогава

43

Кире

преди 1 месец

Това си е сделка за защита. Можем и за изтребители да ги дадем, но няма да можем да купим много. Докато така хем имаме евентуално мощности, хем ще са мотивирани американите да си ги пазят, което си е далавера на фона на заплахата от изток:)

42

Боби

преди 1 месец

Малко информация за АЕЦ: Росатом - АЕЦ в РФ:34 Росатом по света: 58(6 в Китай) WH по света 8 и 2 за България. Това са само действащите и информацията не е най-прясната взета е от Википедия. (ПП САЩ реактори се строят както от Уестингхауз така и от Генерал Електрик да не се бъркат)

41

Анонимен

преди 1 месец

Това е окончателното заробване на родината ни...

40

коко

преди 1 месец

сащ и китай имат 6 реактора и се строят още в китай, в турция се строят същите американски реактори, в индия също!