14

Анонимен

преди 3 месеца

Имам 380 000 евро на влог в банка. Отделно от това съм си купил 25 кюлчета злато по 100 грама, които държа в трезор. Хич не ми пука БНБ каква лихва ще дава. Не разчитам на нея.

13

До 10

преди 3 месеца

Ще получиш ти, поздрави на роднините ти от банката :). Референтния лихвен процент от БНБ няма никакво отношение към лихвата по депозити, няма отношение и към тази по кредитите. От доста време основния лихвен процент е в хиляди пъти по-висок от този по депозитите в България. Та, чакай от умрел писмо, и си плащай режийните на време (последното е важно, за да не разбереш по трудния начин къде се начислява основния лихвен процент на БНБ)

12

ИТ

преди 3 месеца

Нека помислим,защо държавата емитира дълг във формата на държавни облигации за над 5% и не го пуска на български граждани?А в същото време чичко Гошо-тарикатчето плаща 2.4% лихва по ипотечен кредит?Чичко Гошко е по-надежден платец от държавата?Не,не е.Истината е,че 70+ милиарда лева бързо изгарящи в българските банки депозирани на 0% лихва,биха веднага потекли към ДКЦ на хиляди пъти по-висока доходност,доближаваща се до инфлацията.Но ако това стане,какво ще стане с банките,имотите,чичо Гошко?

11

Анонимен

преди 3 месеца

Купувайте злато. Парите си отиват.

10

до 10

преди 3 месеца

По хиляда лева на ден без да работиш. Кой ти ги дава.

9

Анонимен

преди 3 месеца

Браво на БНБ. Най-после и ние милионерите ще получим заслужени лихви върху парите си. На 1 милион това са си 35 000 лв.

8

Анонимен

преди 3 месеца

Никакви лихви. Пари в банка основно имат кредитните милионери и другите видове крадци. Нормалните хора живеят от заплата до заплата.

7

Анонимен

преди 3 месеца

Браво, най-после депозитите ми в банкната ще ще оливяват нормално. Досег ами даваха само 1.5 % лихва

6

ИТ

преди 3 месеца

Е и? Това отразява ли се на лихвите по депозитите на хората, вложили си честно изкараните пари за черни дни на сигурно в банката? Не, съответно няма да се отрази и на кредитните милионери, купили си 4 стайна кутийка в престижен квартал. Ще се отрази само на бай Пешо, дето е от заплата до заплата и е позакъснял няколко дни да плати сметката на Топлофикация. България е острова на стабилността.

5

циник

преди 3 месеца

Алчността е порок. Засища се само с пръст.

4

Фалитбанк ЕАД

преди 3 месеца

Еврозоната на хоризонта вече се превръща в мираж.

3

Банкер

преди 3 месеца

Според Зaĸoнa зa БHБ Цeнтpaлнaтa ни бaнĸa нe мoжe дa oпpeдeля ocнoвнa лиxвa, тя пpocтo oбявявa лиxвaтa пocтигнaтa oт peaлни cдeлĸи нa финaнcoвия ни пaзap. C дpyги дyми peгиcтpиpa пaзapeн фaĸт въpxy, ĸoйтo нямa ниĸaĸвo влияниe. Отново псевдо-журналистика...

2

Галин от посолството

преди 3 месеца

Започва се! Честито на печелившите!Догодина имотните сделки ще са мечта за алчните брокерчета. Поне 30-40% спад на цените на бетонните кутийки по "престижните" квартали.Този път отидете да гласувате, за да няма послушковци, работещи за посолството, а да са държавници-родолюбци!

1

Анонимен

преди 3 месеца

Къде е държавата, банките се гаврят с народа, научиха се да не давата лихви, то освен да си изтеглим и малкото пари от там.