Свинското месо внос няма как да бъде прясно. Първо прасетата се колят, на следващия ден се транжиране или подготвят като трупни половини. Следва организиране на документация и транспорт по износа. Ако идва от Испания следват четири дни път. В България месото не пристига директно в магазина. Първо минава през логистичен център. Там в повечето случаи се препакетира в тарелки. Реално в магазина пристига най -рано осем дни след клането. И на опаковката ви дават още осем дни срок на годност.
Точно от ЕС, Умре последния вЕрващ. Изчакайте малко в кауфлант, да отворят пакет месо от Испания. Всичко от вън е изписано на Китайски (не арабски). Същото е с натуралните сокове. Сок от тиква/ябълка (мътен/бистър) от Китай и боичка. Същото е с лютениците. Тиква + боичка. За това фино смляната е по-евтина. Там друго няма. Евентуално малко брашно за гъстота. И химия да задържа водата.
"следи се за хуманното отношение към животните"Какво значи хуманно отношение към животни, които се отглеждат за месо? Хептен сте изперкали бе.
Чувал съм, че вида на месото се установява с лабораторни тестове, а не се определя според спектъра на лампите на витрината на която е сложено ...
"""""Как да познаем дали е тъпкано с хормони? По цвета не става."""" ------- А, туй отнема малку повече време... например могат да съ наблюдават следните признаци - обезкосмяване, заглеждане по собствения, пол, странно желание да носиш женски дрехи, да съ гримираш, горещи и студени вълни, растеж у мъжете на млечните жлези и т.н. и т.н. -))))
Защо ние да го познаваме, няма ли контролни органи?! Защо се позволява да се продава, такова месо, като си поръча човек нещо в заведение, от къде да разбере човек, какво е!
Как да познаем свинското месо? Бледото е прясно, ярко червеното - боядисано