25

Анонимен

преди 3 месеца

Секи си прави негов бизнес и се устройва. Няма нужда некой от асоциация или др. да му нарежда.

24

Анонимен

преди 3 месеца

Бизнеса след 1 г. ако кажат да се закрие сичко и ще внесат ще се закрие ли е бг. Тоя бизнес го видехме 35 г. и сичко стана разруха.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Вие знаете ли колко народ, дето не може нищо да прави, се е залепил на държавна хранилка в нашите 50 висши учебни заведения? Тия хора са на тоя и на оня от властта някакви си. Вие без работа ли искате да ги оставите половината? Те какво? В завода ли да идат да работят? Стига смешки. Така ще е и толкоз.

22

21

преди 3 месеца

Ехеее! Виждам, че кадрите на родните мутри са попълели и тук! Много ви е страх от истиснка конкуренция, нали?

21

Елинор Джупарова

преди 3 месеца

Аз съм се реализирам по квартири и хотели. За пари естествено.

20

Анонимен

преди 3 месеца

80% от бизнеса ни, ще РУХНЕ, ако не са връзките, лобитата и мутрите, които му слугуват. И ще е хубаво, зщато тогава ще има път за истинса икономика.

19

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 18 - Това е същото. Ако имаш 1000 специалисти и наемеш само 200, другите 800 може ... да им щръкне нещо, да намерят финансиране или мамка му - да бачкат 5 гоидни в ИТ сектора, да съберат пари и да направят нещо против тебе :)

18

Анонимен

преди 3 месеца

".А той с какво е подпомогнал висшите училища?" - Висшиста си плащата вишУту, а не някой друг. Ако иска висока заплата, ще учи и ще предоставя скъпо-платени услуги. Това е :)

17

Алю ние сме в Европа

преди 3 месеца

Робовладелците в България никой нема да им бачка за малко париАнгария се работи когато всичко е осигурено от работодателя

16

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 15, по-скоро за да намалят броя на възможностите на кандидатите и да седят мирно и кротко на едно място независимо от условията :) Това е индиректен опит да контролират броя компании на пазара в определен сектор.

15

Анонимен

преди 3 месеца

"Нормата е 1 ВУЗ на 1 млн. население , значи за нас - къде 5-6 университета." - Ок, значи в Дания реално трябва да имат 3-4 университета, зщао 1 милион и нещо са емигранти ... а имат около 20.

14

Анонимен

преди 3 месеца

До Стенли, тази "норма" е тотално измислена: In the 2022/23 winter semester there were a total of 423 higher education institutions in Germany. При 81 милиона население :) Та, спестете си клишетата.

13

Стенли

преди 3 месеца

Нормата е 1 ВУЗ на 1 млн. население , значи за нас - къде 5-6 университета. Нароилите се отдавна наподобяват пирамидални структури - не е нормална тази работа. Използват максимата на българина - учи за да не работиш и направиха университети , за да се възползват от манията по висшето образование. Случи се - има кадри с по 2-3 висши обр. , които като кадри не стават ама хептен за нищо. Такава ни е системата на образованието - калпава

12

Анонимен

преди 3 месеца

Бизнесът иска ниско платени, със средно образование служители.С цел максимално висока печалба. Това е истината!

11

Да

преди 3 месеца

Половината от ВУЗ-овете трябва да бъдат разкарани, а също и една голяма част от специалностите в уж по-елитните ВУЗ-ове. Щом висшето ще е безплатно (изключително *** мярка), то поне уни-тата да не бълват бъдещи продавачи и сервитьори. Тези професии не изискват висше.

10

БАЧКАТОР

преди 3 месеца

И какво като увеличат "по 2000 бройки, за машинни инженери" като няма желаещи?Бизнесът иска да му дойде на крака висшист,с опит,с три езика и т.н.А той с какво е подпомогнал висшите училища?Преди 89 г.имаше специализирани вузове.След 89 г. всички станаха университети и се запчна откриване на хуманитарни специалности в технически вузове.Д.Вълчев се хвалеше каква реформа направил-парите следват учащият и ето докъде се докархаме.Никога няма виновни.

9

33 г, с вишу, безраб

преди 3 месеца

аз си живея за мене си, не за съм хамстерче да ме отглеждат да въртя нечие колело :)))

8

Анонимен

преди 3 месеца

Бизнесът си праи сметка че ще аутсорсва с евтини програмисти до първият милиард.Преди 10 год бизнесът пищеше че няма икономисти.Сега циврят за програмисти.Българският бизнес в по-голямата си част излезе като социализмът на Бай Тошо.Едно изродливво недоносче което до края на дългият си изпъстрен с много сменени памперси живот само реве че умира от глад. След 10 год ИИ ще пише хиляди програми. Защо са ви тогава армия от информатици? Цялата работа се върти около нежеланието да се плащат заплати.

7

Анонимен

преди 3 месеца

Пращайте ги в Украйна да защитатват Европа от пияния голям брат

6

Перниканец

преди 3 месеца

да бе