70

Непозната

преди 3 месеца

До АнонименВ Австрия има социална пенсия, която е 1100 евро за 2024 г. На хората, на които пенсията за отработено време е по-малка, държавата им додава за достигане на социалната пенсия, за да могат да живеят добре.

69

Анонимен

преди 3 месеца

Верно ли си правите илюзии, че ще доживеете да вземете пенсия? И откъде? Парите които внасяте уж за собственото си пенсионно осигуряване, се дават на момента на сегашните пенсионери. Та дали въобще не се осигуряваш или се осигуряваш на максимум - разлика няма, защото пари няма.

68

Анонимен

преди 3 месеца

До Непозната, ако тук няма... много хора ще умрат от глад 3 месеца след пенсиониране. А си представи какъв вой ще има от хора, които не могат да се грижат сами за себе си!

67

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 62, наскоро слушах един да се оплаква, че пенсията му била ниска. Бил работил 1ва категория труд. И един друг го пита колко време. А той - 2 години!!! ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХА Жалка картинка, нали?

66

Непозната

преди 3 месеца

В Австрия няма минимална пенсия.

65

Анонимен

преди 3 месеца

До Мечо Пух, да спестяват... ама гъзарията цена няма :)

64

Мдаа

преди 3 месеца

Давайте още на пенсионерите давайте, а пък младите кучета ги яли ..... да издържат всички пенсионери както се казва така или иначе друго в живота нямат !

63

Мечо Пух

преди 3 месеца

Спестявайте всеки месец по 50 лв. Ще видите колко са след 30 години.

62

Анонимен

преди 3 месеца

Започнах кариерното си развитие 90те години. И винаги ме питаха дали искам да плащам осигуровки. Смятайте от 89 до 2000 година масово не се е плащало ни данъци, ни осигуровки. Днешно време все още има пликове и криене на приходи. От там ви идват ниските пенсии. Никой не е длъжен да ви издържа. Това си е ваше задължение. Мечтата ми е да се премахне държавната пенсия като концепция и всеки сам да се грижи за старините си. Ей тогава ще настане така веселба :)

61

Анонимен

преди 3 месеца

Имаше статистика за размера на пенсиите - на тавана от 3400 лева бяха 900 човека, а над 2000 лева - 60000 пенсионера. От моите познати над 2000 лева пенсия взимат работилите на ръководни позиции в частни фирми, а под 2000 лева всички останали, вкл. работилите в МВР и МО, а работилите в други държавни структури са често под 1000 лева.

60

Готвач

преди 3 месеца

Един милион пенсионери по 500 лева средно са 500 000 000 лева всеки месец. Петстотин милиона лева . Печатайте още пари и ги хвърляйте за пенсии и други глупости и ще видите евро и шенгени през най кривия макарон.

59

Nick

преди 3 месеца

Съвсем нормално.не може цял живот да си крил доходи от държавата и да си се осигурявал на минимум и после да искаш високи пенсии. В момента от приблизително 2.9мил работещи в БГ, 1 милион се осигуряват на минимален доход. В болшинството си това са хора, които крият доходи... за чий после ще им дават високи пенсии?

58

+++

преди 3 месеца

Държавата била доплатила 1,26 милиарда лева за една година заради това, че е вдигнала административно размера на минималната пенсия. Ами ще доплаща като така я вдига и за другите социални плащания ще доплаща милиарди.

57

КРиБ

преди 3 месеца

Важното е ,че около 100 000 пенсионирани б-лукчии взимат таван 3500лв ,а много над 500 000 надминават 1300лв.Все пек пенсионираните държавни б-лукчии са по важните в държавата на 0PKИТЕ ,отколкото производственият сектор

56

Факт

преди 3 месеца

Заглавие: Всяка втора пенсия е възможно най-ниската въпреки увеличенията. Поне две грешки - не е всяка втора, а под 40% от пенсиите и по-важното те са по-ниски не въпреки увеличението, а заради увеличението на минималната пенсия. Изчислените пенсии се увеличиха по-малко в сравнение с увеличението при минималната пенсия и затова повече пенсионери са на минималната пенсия.

55

Христо Христов

преди 3 месеца

До 38 "2 години хранят по хотелите украинци,50 лв на ден..." - е па нали ЗА това гласувахте на 2 Април бе?! Какво ревеш?

54

Анонимен

преди 3 месеца

На минималната пенсия са укривалите доходи, а над 2000 лева пенсия получават около 60000 пенсионери, които са се осигурявали на максимума или на суми близки до максимума, като най-много са разни бивши шефове в частни фирми.

53

Анонимен

преди 3 месеца

До Кире Ами, не е вярно. Целия ми трудов стаж е в производството, винаги съм се осигурявал на реалните ми доходи....и съм доволен от получената пенсия. През годините съседи, приятели и роднини криеха дохода си, осигуряваха се на минимална заплата, и получават минимална пенсия, някой нямат осигурителни вноски дори за минимална пенсия и чакат от държавата...

52

Веселинъ 7112136860

преди 3 месеца

До 53.Късно ми е да се правя на каквото и да е било. Моята вярна съпруга Свободата не ми позволява. Правят се онези,които търсят заплата.Аз не разчитам на РОБотидатели. Аз съм,който съм. Българин ! Мъж! Любовник на Свободата!

51

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен Мнозина работеха, и още работят в сивия сектор, не се осигурявт или се осигуряват на минимална заплата, дори на 4 часа. Сега същите плачат, че пенсията им е малка и трябва държавата /редовните данъкоплатци/ да доплащаме за да получават по-голяма пенсия. Защо редовните данъкоплатци, внасяли пенсионни осигуровки върху реалните си доходи трябва да плащат на онези, които са ощетявали държавата с укриване на данъци, лично или чрез некоректен работодател??? И, до кога????