12

Анонимен

преди 3 месеца

До Свидетел - Дори и свестни деца, ако са ги държали много строго у дома, когато се видят далеч от родителите и издръжката им е осигурена, отначало може да се развилнеят. Обяснимо е. После постепенно кротват и учат, за да имат професия и бъдеще. Но има и хайлазчета. В крайна сметка, всеки сам решава как да харчи парите си. Щом е решил, нека да издържа детето, за да си "поживее" то. Основният проблем е да се вдигне летвата за държавните ВУЗ-ове, поддържани с парите на данъкоплатците.

11

Анонимен

преди 3 месеца

Супер ние произвеждаме мозъци и ги гоним поле от тук, безплатни мозъци за чужбина, браво! Вместо да го направят като в САЩ, ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ ДА ВЗИМАШ, И ПОСЛЕ АКО РАБОТИШ В БГ 5-10г да ти ги опрощават....

10

Внимателно прочетете

преди 3 месеца

какво е написал по-долу N3. По този начин ставаха студенти онези момчета и момичета от големите градове, които не попадаха в нито една от категориите, за които се предвиждаха предимства. Имаше специалности в СУ, в които младежи от Кърджали влизаха с бал 12, при максимален бал 24, тоест, ако балът се изчислява въз основа на четири оценки и при теб и четирите оценки са (6). Опитайте се да си представите как са се чувствали неприетите отличници.

9

До Анонимен 3

преди 3 месеца

През 70-те години в Соф. университет също е имало 4 класирания, като последното е било за местата на донаборниците. Учебната година е започвала с едномесечна селскостопанска бригада, от 15 септември, но за първокурсниците бригадата започвала от 1 септември. Приетите да следват момчета, които още не са били в казармата, заминавали да са войници и едва през септември за техните места излизал допълнителен списък новоприети, които по тази причина се отървавали от първата студентска бригада.

8

Свидетел

преди 3 месеца

Сегашните младежи стават студенти само за да не работят. Имам приятел, доцент в е университет. Вика, настанят се в общежитието и после шапка на тояга, изобщо не ги виждаме ни на лекции, ни на упражнения. Не ги посещават, не им трябват. По цял ден спане, игри на телефона, обикаляне из града, по цяла нощ барове и дискотеки и така. Мама и Тати дават парата, нашият студент уж. Има и изключения, но повечето са такива.

7

Изкуфяли старци

преди 3 месеца

Министър председателя е от вашия бранш . Какво сте се разкудкудякали като петли преди заколение . Де да имаше някой да ви заколи , че да нахрани бедните наркомани и алкохолици , които са на подаяния от църквата . Сега ще имате повече девойки и " девойки " за оплождане, които са бедни и са си разтворили широко краката за вас .

6

До 4

преди 3 месеца

Описал си добре една част от младите. Но поговори с хора, които са били студенти преди 1990 г., докато бяха в сила параграфи за прием с предимство и младежите, разчитащи само на успеха си влизаха в най-желаните специалности като през иглени уши. В СУ пък за всички специалности важеше това. За децата на АБПФК не коментирам. Но по параграф "От изоставащи окръзи" и "Работници членове на БКП под 30 г." нахлуваха ***, каквито трудно можеш да си представиш. Сравнени с тях, сегашните са цвете.

5

Ректорите

преди 3 месеца

Намаляват ни доходите, брей! Как да сме доволни!

4

Анонимен

преди 3 месеца

Всеки *** с диплома. Вижте ги сегашните млади какво представляват. Невъзпитани, псуват по пътя, плюят, будалкат се с хората, пушат в тролея и автобуса. И това му било бъдещ висшист и не знам какво си!

3

Анонимен

преди 3 месеца

При Тодор Живков беше безплатно висшето образование само да имаш мерак да учиш. Мен обаче не ме приеха от първия път, а в ония времена имаше само едно класиране, а не като сега по 3-4 класирания. Кандидатствах след казармата, 86-та година Немска филология в Софийския университет. Имах на кандидатстудентския изпит по немски 5.87 и по БЕЛ - 5.65 и пак не успях да вляза. На следващата година отново кандидатствах и успях да изкарам успех от изпитите - 5.92 по Немски и 5.89 по български език.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Таксите за унитата са -0.7% инфлация. Капка по капка и ще стигнем до изискванията за приемане на Евро-то.

1

Анонимен

преди 3 месеца

ВУЗ-а стана безплатен - Сега и безплатно здравеопазване закривай Здравния кашон :)))