24

Цветан Фиков

преди 3 месеца

Скоро и в България. С памперс на работа. Мамицата им долна.

23

Справедлив

преди 3 месеца

Демократичната ни система е много по- несправедлива от тази до 1989г. Каквото сме си надробили това ще сърбаме. Очаква се всеки да работи до последния си дъх. Само така ще постигне "технологичното развитие" на народа.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Сега съм на 50. До 71 не възнамерявам да го докарвам. По това време вече ще съм на едно по-добро място. Да работят залудо бал амите. Лек ден.

21

Анонимен

преди 3 месеца

Солидарните пенсионни и здравни системи започват здраво да буксуват с намаляването на раждаемостта и притока на мигранти, имащи право на помощи без никога да са внасяли. Според мен, единствения изход е сингапурската система на лични пенсионни и здравни сметки. Кой каквото си спести там, това ще му е пенсията. Държавата ще може само да управлява средствата, но не и да прави социална политика с тях. Ако не си спестил нищо - ще работиш докато си жив. До там докарахме нещата.

20

Тео

преди 3 месеца

Ами ... могат и 80 да я направят, плюс 50 000 фунта премия на близките, ако решиш да се евтаназираш, че да не им товариш системата. В крайна сметка работещите трябва да издържат неработещите бхартове и пакита, а не да живеят достойни старини!

19

хм

преди 3 месеца

50 години плащаш осигуровки на държавата и накрая получаваш 5 години пенсия. Говоря за общия случай. А ще има хора, които ще работят по 35-40-45 години и като умрат преди да се пенсионират, язък за всичко, което са платили на държавата. Децата им няма да получат нищо. В много странен свят живеем. Всеки ден ни заливат протести от едни и същи съсловия (земеделци, ресторантьори, ***), които са искат помощи от държавата, а има едни хора които само бачкат и пълнят хазната, за да има за помощи

18

Анонимен

преди 3 месеца

Работиш докато си жив. Това си е чисто робство.

17

Анонимен

преди 3 месеца

Щом кралицата може да работи до 90-100, а краля едва сега започва трудовия си стаж, защо пък и народа да не може?

16

Анонимен

преди 3 месеца

Браво. Излезнаха от ЕС и сега не могат да се оправдаят с източноевропейците. Вижте на колко се пенсионират в Турция.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Тоя едеот сигурно не е чувал че след 60 годишна възраст на хората неочаквано им прилошава, припадат, получават инфаркти и инсулти, световъртж, двигателната система е износена и двигателните им функции са нарушени, бавно съобразяват, учението на нови неща е много трудно и т.н. А дано те вози 70-годишен пилот. Да ти е честито.

14

Христо Христов

преди 3 месеца

И у нас трябва да се вдигне. Нали 85% гласуваха за ЕС да им дава МРЗ и достойни пенсии?

13

Анонимен

преди 3 месеца

Твърде много потребители на социални помощи, дошли да наложат исляма, трябва да се издържат.

12

Анонимен

преди 3 месеца

Карлицата дори на 100г не успя да се пенсионира, така че плебса да взема пример

11

Анонимен

преди 3 месеца

Авторите на подобни доклади трябва да бъдат бити публично с камшици на площада. Те никога не са пипвали работа и не знаят, че между работа и работа има толкова разлика колкото разстоянието между две галактики. Бух се възхитил родителите на подобни "мислители" да гивидя на строежа да мъкнат кофи с бетон и то по две за равновесие. "Кофи с бетон на строежа" е хипотетично и меожете да го замените с каквото искате.

10

Важното е

преди 3 месеца

Буна ците да бачкат, за да изкарват социалните помощи на размножаващите се къ рлежи!

9

Анонимен

преди 3 месеца

Бай Дън бачка до 85 и пенция още нема :)))

8

Анонимен

преди 3 месеца

няма никакъв смисъл човек да внася

7

Британски учЕн

преди 3 месеца

Плащат много но и вземат много, дет се вика - танто за кукуригу.

6

Театър Сълза и Смях

преди 3 месеца

Малко е, да пробват до 75, трябва да има кинти за дедо крал!

5

Анонимен

преди 3 месеца

Ако трябва да работиш до 71 година възраст редно би било вноската за пенсия да намалее :) Намалява времето за получаване и от там следва, че не е нужно да заделяш такава голяма сума. Това че можеш да работиш не значи, че ще можеш да получаваш. Чудя се до кога ще търпим подобни "изследвания"?