37

Хахаха

преди 3 месеца

То пък едно образование у нас! Като виждам какви ***.а.на.ри са взели диплома ...

36

Анонимен

преди 3 месеца

До Не е за неграмотни! Заблуждават и лъжат децата с обреазование и др. лукуми. А истината е че не може сички да са началници и дупетати. Само богатите ще са а народа ще им слугува и робува. Така е западната демокраия.

35

Срам и позор!

преди 3 месеца

Таксите за ВУЗ в България са 10 пъти по-високи от тези в Германия!

34

Анонимен

преди 3 месеца

КНСБ изби рибата в океана. Единствените останали тук са тези без пари за чижбина - трябва да е безплатно и на социален принцип спрямо данъците на родителите. Да си покажат данъците на родителите за последната година и под определен праг безплатно, другото с такса.

33

Не е за неграмотни!

преди 3 месеца

До 30 Анонимен Качествено е само в Харвар и др. часни където 1 професор обучава 1 студент но такси са 100 бона. . . . . Не коментирай след като си неграмотен! Харвар се пише ХарварД! Часно не произлиза от чесън (любимото ядене на първа генерация с обувки) а се пише часТно! По начина на грешките не са сгрешени буквите, а съзнателно така написани т.е. накратко учи се и не се излагай! След това давай съвети!

32

Анонимен

преди 3 месеца

Без такси откъде ще се хрантутят вузовете, сега селяните ще завършват и без да им плащат :)))

31

Анонимен

преди 3 месеца

Вижте къде сте , къде е магарето и къде на камилата , че от децата ви нищо не става , какъв топ-500 университет те няма да изкарат и първата година..

30

Гемиите отплуват!

преди 3 месеца

Търсим нови! Ако изхождаме от ранкинга на 500-те най добри университети трябеа да плащат, а не да взимат!

29

Анонимен

преди 3 месеца

Качествено е само в Харвар и др. часни където 1 професор обучава 1 студент но такси са 100 бона.

28

Анонимен

преди 3 месеца

До VladTepes Те не могат да учат щото нема добри преподаватели Събира такси само и са станали банки но качество 0. Примерно една група са 20 човека и не може да ги обучат индивидаулано или се местат от други специаолности и пак е невъзможно. Не достигат и преподаватели а някои специалности са гмеш и качество пада. За какво ще плащат тогава.

27

VladTepes

преди 3 месеца

До Бай ДрънНе е редно държавата да плаща образованието на студенти, които не си дават зор, влачат изпити с години и т.н. Спокойно може такива да си плащат пълния размер на издръжката дори при държавна поръчка. Това ще ги стимулира да учат по-сериозно за да не плащат. Дори при Сталин е имало подобен модел - висшето и средното специално образование е било безплатно при висок успех и платено за останалите.

26

Бай Дрън

преди 3 месеца

Пак казвам, това дето пишете за платеното, няма нищо общо с реалността! По тоя начин с таксите, птказвате бед и семейства с умни деца за сметка на разглезени богаташчета и наркоманчета, вкарали ги насила в университета да си правят орргиите!

25

Анонимен

преди 3 месеца

Трябва да ги дигат тогава. 50 бона и който има пари.

24

Бай Дрън

преди 3 месеца

Пишете пак гллупости за безплатното образование. Кога един студент плаща сам? Плащат родителите му и на студента хич не му пука, че са го натирили да учи! Изобщо няма връзка дали едно образование е платено или не. Да, ако аз си плащам, ще гледам да си платя и за тройка, така е. Но ако нямам пари и искам да излезе от мен човек, ще уча не, ами и пара ще излиза от ушите ми!

23

Бай Дрън

преди 3 месеца

17, пишеш гллупости. Аз учех до 1997-***. По мое време имаше безплатно и платено образование. Тия от платеното едва им пишеха тройките, щото са си платили! Конкуренцията бе голяма при държавна поръчка. Мен дори не ме приеха след казарма, макар да изкарах 4.75 на изпита по математика. Чак след казарма успях, щото пък тогава ентусиастите намаляват, остават само тия, дето наистина искат да учат :)

22

VladTepes

преди 3 месеца

До Бай ДрънМоже да има безплатно образование само с изисквания за академични резултати - студенти, които не си дават зор да учат е нормално да плащат пълния размер на издръжката.

21

Анонимен

преди 3 месеца

Безплатното навсякъде по света е генератор на лентяйство.

20

Анонимен

преди 3 месеца

Как иначе да събират нови жълто па ветници това им е Единствения електорат безделници И наркомани,посолството си подготвя преврТаджии и нацисти за нуждите им .

19

Анонимен

преди 3 месеца

КНСБ или ПОДКРЕПА бяха тези, които подкрепяха фермерите (които се оказа, че си прехвърлят фиктивни животни, за да взимат пари и да не правят нищо)?! Сега същите отхвърлят отпадането на таксите в държавните вуз-ове?! Тия са същите като КЗК, които казаха, че няма проблем виваком да открадне булсатком, а след това - че няма проблем и с четворно по-високите такси на мобилните (за справка - неограничен нет, скорост и минути в Румъния са 11лв. - при нас вече удрят 70лв.!!!!)

18

Бай Дрън

преди 3 месеца

Висшето образование трябва да е безплатно, а държавата да поеме разходите за обучение на студентите. Това е единственвта сфера, за която съм съгласен да ми удържат пари, заедно с държавния пенсионен фонд и здравеопазване. Категорично съм против, парите ми от данъци да отиват за поддържане на война, убиване на млади и не само млади хора, както и за огглупяване на нашите младежи с отказът на държавата да ги образова!