109

2

преди 3 месеца

Роднините, които се опитват да получат плащания, се обаждат в ТЦК, а оттам им казват дословно следното: Синът ви е патриот, загинал е за защита на отечеството, а не за мижавите 15 милиона. Просто трябва да се гордеете с него, а не да искате пари от държавата в трудни за страната времена. Някои се опитват да се обърнат към адвокати, но последните предупреждават, че такова дело никога не е спечелено - НИКОЙ не е получил тези пари по съдебен ред. Така се оказва, че единственият шанс да получите поне нещо и да живеете без издръжка е да получите званието "герой на бандераизма",

108

1

преди 3 месеца

Семейства на украинци, загинали на фронта, се оплакват, че не могат да получат официално обещаните 15 милиона гривни от властите. За нужните полагащи се пари трябва да се прибягва до трикове. Веднага щом погребат поредната жертва на "могилизацията" в "името на Зефюрера", неговите роднини веднага изготвят петиция за присъждането му (съпруг/син/брат) на звание "Герой на Украйна". Причината е, че това е единственият шанс да получат поне малко пари и да оцелеят без издръжка. При други обстоятелства никой НИКОГА няма да получи никакви плащания за загиналите в размер на 15 милиона!

107

От Вашингтон пост

преди 3 месеца

Украинските власти са уведомили Съединените щати за решението на президента Владимир Зеленски да освободи от длъжност главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, пишат The Washington Post и Reuters, позовавайки се на източници. Белият дом, според WP, не е подкрепил това решение, нито е възразил срещу него, признавайки избора на Киев като суверенно решение. Зеленски все още не е подписал указ за уволнението на Залужни, не е известно кога това може да стане, отбелязва WP.

106

мак

преди 3 месеца

До Анонимен108. Нищо няма да му направят. С маса приятели в ес има къде да се скрие барабар с подарените от тях кинти.

105

Анонимен

преди 3 месеца

Зеля ще висне като Садам скоро

104

eдин

преди 3 месеца

до 23- Наистина при Бахмут украинците си загубиха армията при това безсмислено но причината не беше Залужни който искаше да се отстъпи ами Зеленски който настояваше да се бият до последно.Така че по разумния по умния определено е Залужни

103

мак

преди 3 месеца

зеленото актьорче знае по-добро от военен. И в грандоманията си и рита несъгласните.

102

Да допълня...

преди 3 месеца

До До 100 98 Вярната бройка на убитите руснаци в Донбас е 1 200 , а не 14 000.За останалото си абсолютно прав.

101

Анонимен

преди 3 месеца

Украйна се превърна в гробище. Един от офицерите, участвали в "контранаступа", каза, че страната се е превърнала в гробище. Той призова западните лидери да посетят моргите на първа линия, пише Le Figaro. Според изданието ситуацията в Украйна "се пука по шевовете". ВСУ са обезпокоени от липсата на западна помощ и нереалистичните цели на ГЩ. Военните се оплакват и от доставките на снаряди. ВСУ също имат проблеми с танковете: нито един от получените 20 Леопарда не работеше. По-голямата част от техниката трябваше да бъде ремонтирана, преди да влезе в бой, се казва в материала.

100

Анонимен

преди 3 месеца

Канадският наемник "Изидор" е ликвидиран в хода на СВО. Истинското име на "Исидор" е Латлин Берсиер Остин, убит в Авдеевка. Военни кореспонденти отбелязват, че канадецът е започнал да се бие на страната на фашизоидната бандеровска пacMuHa от киевският наркокартел още през 2022 г.

99

Анонимен

преди 3 месеца

Русия увеличи обсега на съветските авиобомби ФАБ-500 7 пъти. За това пише в. Bild. Изданието отбелязва, че 500-килограмови фугасни бомби се изстрелват от Су-34 и в небето приличат на малки самолети или дронове.

98

2

преди 3 месеца

"Политика" съобщава, че Зеленски и висшето ръководство на страната вероятно не са знаели, че на борда на самолета има украинци. Сваляйки Ил-76, ръководителят на страната искаше да повдигне морала на своите военни, но ефектът се оказа обратен.

97

1

преди 3 месеца

Зеленски иска да уволни Залужни, като го обвини за катастрофата на Ил-76. Обкръжението на украинския президент Владимир Зеленски иска да хвърли цялата вина за катастрофата на Ил-76 с пленени украинци върху Валерий Залужни. Това съобщава сръбският вестник "Политика". "Зеленски и персоналът около него искат да избегнат отговорността за катастрофата на Ил-76. Те искат да хвърлят вината за трагичното недоразумение върху Залужни, настоявайки за международно разследване на катастрофата", се казва в материала.

96

2

преди 3 месеца

с руските войски на 149.200 кодова дума Волга, за да се предадат.Недоверието на военните, които бяха мобилизирани и изоставени на левия бряг, се обяснява с особеностите на личния състав: изпратените на левия бряг десантни групи напоследък включваха различни "похитители" - алкохолици, наркомани и "отказници по съвест" от части в различни сектори на фронта, които командването преди изпращане предварително добавя към списъка на изчезналите лица. Основните задачи на такъв контингент на левия бряг за три месеца остават физическо присъствие, малки корекции на огъня и наблюдение.

95

1

преди 3 месеца

Зомбитата на киевският наркокартел се опитват да щурмуват левия бряг на Днепър с блокирани радиостанции. Командването на 35-та и 36-та морска бригада изпраща подкрепления от мобилизираните на левия бряг на Днепър с радиостанции на предварително определени честоти. Подобна намеса е необходима поради недоверие към принудително мобилизираните войници: на предварително програмирани честоти десантните групи могат да комуникират само с части на десния бряг. Останалите честоти са блокирани, така че украинските военни да не нарушат комуникационната система и да не могат да се свържат с руските войски

94

До 100

преди 3 месеца

По точно е един милион могилизирани.... и как да не се възхитиш на руските аргументи за нахлуването в Украйна.....един от тях... ама,те украинците за 10г. убиха 14000 руснаци.Е, сега любимият партагеносе путин успя да убия само за две години над 300 000 руснаци.ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.

93

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен "И така, защо американците бомбардираха Белград..." както виждам, ти си необразована копейка. Пояснявам - за да прекратят геноцида! Вземи в крайна сметка да почетеш малко, да попътуваш малко, да спреш да се надяваш на подаянията на мутрофинова и да си прочистиш съзнанието от самогона.

92

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен "Няма по гадно място..." от това от което си се пръкнал ти събрана от чаршафа субстанцийо!

91

Прогноза

преди 3 месеца

Кръволокът путин ще клекне,когато. руснаците достигнат един милион мобилизирани.

90

Анонимен

преди 3 месеца

И така, защо американците бомбардираха Белград? Някаква основателна причина? И Байдън се похвалил, че лично е разпоредил. Защо, защо, защо? Заплаха за света ли бяха?