141

До Ветеринар 132

преди 3 месеца

За такива случаи е платеното обучение. Ако някое деде иска да седи в аудиторията и да слуша лекции, не ти пречи, нали? Особено пък ако си плаща. После ще се яви на изпит - това означава преподавателят да му отдели 5 минути, за да му зададе елементарен въпрос и никой нищоне губи, ако на дедето му пишат тройка. Такива студенти са от полза за ВУЗ-а, защото носят пари. 80-годишните няма да изложат ВУЗ.-а, просто защото не мислят да постъпват някъде, за да работят по специалността.

140

Царската работа е

преди 3 месеца

в БАН, ако си връзкар.Имаш избор.Ако искаш, можеш нищо да не правиш. Може и да се хванеш на работа някъде другаде, защото в много институти си длъжен да се мяркаш само от време навреме.Ако можеш, уреждаш се да четеш един и същ курс лекции в 3,5 или 10 ВУЗ-а. Хабилитираш ли се, трябват ти връзки, за да уреждаш проекти.После подчинените ти ги разработват, а ти само се подписваш накрая и взимаш лъвската част от хонорара. Нямаш ли закрилник, не се хващай в БАН, спукват те от работа за жълти стотинки

139

Ако имаш парички,

преди 3 месеца

Не е никакъв проблем да вземеш диплома за висше, също и докторантура. Проблемът е, че дори и две докторантури да имаш, ако нямаш връзки, нито преподавател във ВУЗ можеш да станеш, нито да се уредиш в БАН. Вярно, заплатите там не са привлекателни, но затова пък възможностите са безгранични. Преподавателят може да търгува по много начини - пуска те на изпита срещу дарове,секс или пари в брой, сам той ти пише курсовата и дипломната работа, а може и дисертацията срещу добро заплащане. В БАН е още по

138

Анонимен

преди 3 месеца

В сайтовете на много ВУЗ-ове може да се види преподавателският състав на всяка катедра - онези, които са на постоянен трудов договор. Някои качват и информация за преподователите, които са на хонорар там. Но трябва да си от същата гилдия, за да знаеш кой на каква възраст е, а също и да си наясно кои от хоноруваните са от същата катедра, но вече са пенсионирани и ще ги държат там да преподават докато могат да си влачат краката. Това, че се нanuкaвaт не е проблем, защото вече има всякакви памперси

137

Предлагам

преди 3 месеца

Всеки ВУЗ да качи и в своя сайт, и в социалните мрежи списък на онези свои преподаватели, които са на възраст 65-70 години и още не са пенсионирани, а също и на онези, които са вече пенсионирани, но продължават да работят в същия ВУЗ като хонорувани.

136

Анонимен

преди 3 месеца

Нормално е да реши така данните не лъжат чукундурия е болно старческо гето с 2 млн.пенсионери и пропорция 1.7 млн растящи в прогресия държавни хрантутници Проекцията сочи 2040г 80% Римляни.Потенциална икономика НУЛА мет-амфетамин кокаин по света износ простотутки оръжие,фалшиво мляко и мента стоки за стакмиститическа грешка малко билка патешки дроб,РаундпРеди Вина Туй то. Унугундурия казина обсл.персонал и наркомани чист донор на сурови ресурси и чист нетен вносител на всичко.Нема един разпознаваем качествен и стойностен продукт на межд.пазар.Бе Ишлеме,евтина манифактурна дестинация преди Око

135

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен И препадватели няма че бегат в чужбина. Тука са приели че трябва да си доктор но няма пък места. И накрая пак нищо, защото за преподавател се явява 1 доктор а другите не са и ги режат. Фирми търсат ама кой ще ги готви.

134

Анонимен

преди 3 месеца

До Радослав Това се търси от пазара от младите. А фирмите като търсат друго що не си направят техни университети и плащат ама чакат на държава. Няма планова икономика както преди 1989 г. а явно се точат пари от държавата за обучение а пък фирмите нямат пари за заплати.

133

Анонимен

преди 3 месеца

Продължаваме Промяната на Радев, това правителство е по-ляво и от БСП, не е истина!

132

Радослав

преди 3 месеца

До 128: ако беше пазарна, тези специалности да са закрити, но понеже са държавна поръчка, лесни и всеки записал завършва кандидат студентите се мятат там за да изкарат някаква диплома, а в същото време специалности които трябват на пазара стоят празни защото са трудни. Ако пазара реално регулираше, то вузовете за икономика щяха да са най много 1 с по 2 групи от специалност, а не всеки вуз да бълва икономисти и прависти!

131

Анонимен

преди 3 месеца

Идеята е добра, но трябва и преподавателския състав да се реформира. Не е необходимо да се повтарят нещата от социализма - от 7.00 лекции до 19.00 завършващи упражнения, но трябва да си опресняват курсовете свързано с новостите.Този СЪПРОМАТ беше някаква полутоталитарно-историческа дисциплина с някакво мракобесие на неща, които или не са актуални. Помня в университета насила влачиха аналитичната химия в Кремиковци!? Така и не развиха хроматографията, и то още от химическите техникуми.

130

Анонимен

преди 3 месеца

то няма средно,те висшето оправихаедно време имаше качествотези инженери, тези специалисти сега ги нямакачество няма

129

Да допълня...

преди 3 месеца

Ветеринар съм ,пенсионер и често гледам Анимал планет. Завършил сам 75г. в Сафия и като знам какво съм учил и работил , ме е срам да кажа че съм ветеринар. В САЩ вет. медицина почти не се различава от хуманната. Сега е малко по добре , но пак много далече от САЩ.Та такива ми ти работи за страхотното образование при соца.

128

Така е ..

преди 3 месеца

Нямаш ли връзки с две висши и два чужди езика , никой не ти обръща внимание.

127

Ветеринар

преди 3 месеца

До 124 На обяд показаха по БТВ най възрастния ни студент на 82 години. Това е подигравка с образователната ни система.

126

Анонимен

преди 3 месеца

Висшето образование беше безплатно до 2001 година. Конкуренцията беше огромна, тежки изпити навсякъде. Сегашните неграмотни ерзаци нямаха шанс никъде. Тогава въведоха платено обучение, извън държавна поръчка. Там отиваха по-слабите. Костов унищожи висшето образование и ни докара дотук.

125

бивш студент-2

преди 3 месеца

В метрото един пътник без да иска настъпил друг пътник в областта на ходилото.Ведната се извинил:"Извинявайте,г-н доцент".Настъпания към първия:" Откъде знаете,че съм доцент"? Отговорът бил:"В България всеки втори е доцент и понеже аз не съм,логично е вие да сте".

124

Анонимен

преди 3 месеца

До биивш студент Преди 1989 г. имаше безплатно но и гарнатирана заплата къде ще бачкаш после. а сега като остане безработен и бяга в чужбина. И държавата пак само губи ако е безплатно че е дала парите, че и няма кой да работи..

123

Анонимен

преди 3 месеца

Образованието беше безплатно преди Костов. Костов сложи такси на всичко. Парите ще се получават без значение и няма да държат студенти само заради таксите.

122

биивш студент

преди 3 месеца

Проблемите са два,в края на краищата,както следва:1/ Университетите са много и качеството на образованието, общо взето, е ниско.2/ Завършилите образованието си специалисти не се задържат тук,а бягат в западна посока.Но трябва да се знае относно таксите,че безплатни обяди няма-все някой трябва да плати парсата/ударението е първото"а"/.Медицинските университети са 7 на брой-София два-*** и МФ в СУ,Пловдив,Варна,Бургас,Ст.Загора и Плевен,а докторите са кът! Ами тогава тези факултети са излишни.