86

Иван

преди 4 месеца

В момента тече масова реклама на имоти за продажба по всички възможни канали. Смятате ли, че ако продажбите вървяха добре, строителите щяха да пръскат толкова средства за реклама? Трябва да си много смел да купиш имот на зелено в момента при тези раздути цени. Първо има риск сградата да не се довърши (защото повечето строители се финансират с продажби на зелено), второ - банките да ти вдигнат значително лихвата след като влезем в Еврозоната.

85

Анонимен

преди 4 месеца

в DE ново строителство 480 000евро,нотар.такси 30 000 евро,парко място открито 18 000 евро.старо строителство,продават коптори само 1 и последен етаж наполовина на тези цени,но за ремонт 50 000евро и чакаш поляците 6 месеца и им се молиш.

84

ПРОГРАМИСТ

преди 4 месеца

до 86 ! ааааа брокер измамник няма, бъркаш са, тва са честни хубави хора.

83

ха-ха

преди 4 месеца

1-48% от недвижимите имоти в България са необитаеми.2.Доходите от наем не могат да покрият инфлацията.Тези две неща не се коментират от т.н. брокери ,които всъщност са обикновени измамници и търгаши.

82

СПРАВЕДЛИВ

преди 4 месеца

Платена статия на платени "брокери" ,за балъци и наивници.Явно някой иска да развърже бетона и тухлите ,защото банката го притиска.Такива вече има и в малките градове.Но пък и печалбите в момента са космически.Въпрос на време е цените да се нормализират , а алчните брокери и строителни предприемачи да се върнат към реалността.

81

Aнонимен

преди 4 месеца

Тая веселба се говори от 15+ години. Имотите в София няма да паднат драстично, нито лихвите ще скочат така, най-малкото защото не остана нищо в тая държава освен недвижимите имоти. Тоя балон го чакаме от мнооого време и няма да го дочакаме. Еврозоната ще вдигне нещата с още 10-15 % и докато някой се притеснява и мисли имотите ще стават все по-недостъпни като цени. Това е тенденцията и тя няма да ни подмине колкото и да ми се искат цени от 2010.

80

БроЙкер

преди 4 месеца

Ами ще са горе-долу, както винаги.

79

Анонимен

преди 4 месеца

Скоро ще започне голямата веселба.

78

Анонимен

преди 4 месеца

Толкова много статии за имоти и всичките едни убедителни, позитивни, булеви... Да не взема да изтърва момента?

77

Анонимен

преди 4 месеца

Пробвайте следното - кажете на някой банкер "кога ще вдигате лихвите?", и гледайте ужаса в очите му. Защото знаят, че дори половин пункт 0.5% означава край на всичко в БГ.

76

Айше

преди 4 месеца

В Факултето ще се вдигат анааа

75

Радост

преди 4 месеца

Забавно квичeнe на хора, с намаляващи прибори. И тези (не знам как да ги нарека), играят по тънката струна на българина, че бедните и несигурните, не вярвали в увеличението на цените. Напротив, аз съм богат и напълно уверен, че ще има сериозна корекция надолу. Никога не бих си похарчил излишните пари, за сумите на които се продават разни кoптoри. Много здраве на "брокерите" на трудовата борса! :)

74

popa ot razgrad

преди 4 месеца

брокерите постоянно наливат масло в огъня за да има какво да ядат...но цените никога не отиват само нагоре и никога само надолу...няколко години нагоре после няколко години надолу но в един по-широк прозорец от около 30 години общият тренд е нагоре...

73

Анонимен

преди 4 месеца

А как уважаемите гурута брокети ще коментират срива в търсенето и сделките с имоти? Като голям интерес? Това директно удря по джоба им, щото те живеят от комисионни и почва да им гори яко под ***. Не случайно и статиите за имотите пак се активизират. Купувайте, щото брокерите ще останат гладни. Няма интерес и сделки. Няма пари. Купувайте, че умряха от глад.

72

Анонимен

преди 4 месеца

Ако има луди да се набълбукат с кредити, да купуват, после ще скимтят от лихвите, но кой се минал, минал.

71

Анонимен

преди 4 месеца

Истината - инерцията свърши. Оттук нататък балона няма как да се надува. Банките едвам удържат да не вдигнат лихвните проценти и момента, в който това се случи, взрива на имотния балон е неминуем.

70

Анонимен

преди 4 месеца

От 92 на 73 коментара, явно неудобните се трият. Истината не се харесва.

69

Анонимен

преди 4 месеца

В България само при един от всеки шест купени имота има и ипотека, в София при един от три. Явно хората купуват в брой, като често парите са от продажба на други имоти. Няма търсене на ипотечни кредити и затова лихвите по тях са ниски.

68

Анонимен

преди 4 месеца

Аз продадох 2 наследствени ниви и взех още 90 000 евро на промоционална оферта за ипотечен кредит от банката за тристане в манастирски с паркомясто усещайки накъде отиват нещата. Лихвите са ни най-ниски в Европа и сега е момента да се купува точно заради инфлацията

67

Хоум тъп Ю

преди 4 месеца

:)