33

Анонимен

преди 4 месеца

Тия хеликоптери ще ги гледате като музейни експонати след няколко години. Нито ще има пилоти за тях, нито специалисти инженери и механици които да ги поддържат. Същата работа като с американските ф16. Ще стоят в хангарите и само ще ги изкарват на слънце веднъж седмично и ще ги лъскат. И това удоволствие ще ни струва 250 милиона годишно.

32

Георги Илиев Митев

преди 4 месеца

Аз колко съм ви чакал в казармата ... Новобранците сте си новобранци .

31

Анонимен

преди 4 месеца

И какво ще превите с тия медицински хеликоптери? На тия комунисти от мафията, която ги е закупила с парите на народа, като не му става "Унуй нещо?"! - не се знае защо не му става "Унуй нещо" ще вика хеликоптера. И медицинския хеликоптер ще му подхвърля хапчета "Виагра" за да му се вдигне "Унуй нещо" и ако не се вдигне медицинския хеликоптер ще му вдигне високо "Унуй нешо" като му спусне въженце за вдигане на "Унуй нещо" и една Китайка с горещи коси около него!

30

Анонимен

преди 4 месеца

Стряшна хвалба е да купиш три хеликоптера. Това по света го правят и правителства и частни лица и никой не се хвали три години. Просто покупка. Колкото до другите теми.....може би съм в друга държава. То всичко тук било от идеално по-идеално.

29

Анонимен

преди 4 месеца

По времето на лошия социализъм във всеки областен град имаше хеликоптер МИ-8 за спасителни операции и неотложна медицинска помощ. Всяка окръжна болница имаше хеликоптерна площадка. Всичко беше предвидено. А сега през добрата демокрация тепърва ще чакаме да дойдат....и като дойдат ще какво? То в болниците няма лекари, няма хирурзи, няма сестри. Купете си свещи най добре!

28

Анонимен

преди 4 месеца

Ако ги бяхме поръчали от американците, щяха да само да ни вземат парите и да ни мотаят 10-20 години с оправдания.

27

Анонимен

преди 4 месеца

След няколко години хеликоптерите щя трябва да ги продадем на старо с огромна загуба - тези, които не успеят да счупят. Или от срам ще ги оставят да гният в някой хангар.

26

Закривай окрайна!

преди 4 месеца

До 24. Напълно вярно е. Нещо или се прави както трябва или не. По-добре, повече 100 % екипирани линейки, отколкото един летящ сал.

25

Сата НАТО

преди 4 месеца

Широките народни маси от жълтопаветни хунвейбини трябва да почетат малко и да се образоват в областта авиацията, а не да си въобразяват, че сичко, което фърчи, се яде.

24

опетков

преди 4 месеца

До Анонимен Москов е абсолютно прав. По-малко болници, но много по-добре оборудвани и с повече персонал. И добре организирана доболнична помощ и транспорт към болниците.

23

Закривай окрайна!

преди 4 месеца

Отново голям сапунен балон, да се усвоят едни големи пари, а после ще го мислим, ние, но не те!

22

Сата НАТО

преди 4 месеца

Един такъв хеликоптер струва сигурно колкото 15 напълно оборудвани реанимобила, в които могат да се извършват хирургически операции, заедно с лекарските им екипи.

21

опетков

преди 4 месеца

До Доктор Ссър Пичук Пострадалият няма да плаща нищо. Иначе тази "Бърза помощ" си губи смисъла. Отиваш при ранения и го питаш: "Ти колко ще платиш, за да те спася?" Твърдя, че за територията на България 8 хеликоптера са прекалено много. Дори и 3 са много. Практиката ще покаже колко случая годишно ще има.

20

Сата НАТО

преди 4 месеца

В ясен слънчев ден медицинският хеликоптер евентуално може да отиде на катастрофа с тежко пострадал, но трябва да има къде да кацне, за да го вземе. В България в повечето случаи няма къде да кацне, защото страната е полупланинска. Следователно линейка трябва да вземе човека, да го вози 20-30 мин, до удобно място, да го прехвърлят и и нещата се обезсмислят. При нашите разстояния от всяка точка може да се стигне до болница за 40 мин с кола.

19

Анонимен

преди 4 месеца

"Най-важния въпрос за тези хеликоптери не е уреден още, а именно кой ще плаща за техните полети при положение, че те струват 8000$ на летателен час?" ..........................ти нормален ли си бе, Ми8 дето гори сигурно два пъти повече, гори по 750л/ч, при цена 1000евро на тон джетгориво! Къде ги измисли тези 8000$?????? Капуцин!

18

Сата НАТО

преди 4 месеца

Така че басните за медицинския хеликоптер са само за да покажем колко много работим и дажизхарчим едни пари. А физиономията и фамилията на транспортния министър красноречиво показват колко е "умен"...

17

Анонимен

преди 4 месеца

Това са машини които имат амортизация на летателни часове, като разхвърляш всички разходи за персонал, база, поддръжка, начална цена, едно дълго и други като нищо ще ти се съберат тези няколко хиляди за всяко повикване, а в бг случаите в които се налага авиопомощ не са чак толкова - ще ги имаме 2-3 години и после ще ги продадат за безпари

16

смешаркковци

преди 4 месеца

след толкова чекмеджета накрая събраха парици от нов дълг за надута поръчка за медицински хеликоптер докато другите държави ги имат по много ама наивните да си ги преизбират пак

15

Сата НАТО

преди 4 месеца

Медицинският хеликоптер не решава нищо. Евентуално в прекрасен слънчев ден като днешния може да кажне на някое широко равно място с утъпкан сняг някъде в планината и толкова. Медицинският хеликоптер не може да лети нощем, не може да лети в лошо време - при снеговалеж или силен вятър е изключено да лети. При мъгли и ниски температури не може да лети, защото нищо не вижда и ще се обледени. Не може да влезе в дълбоко дере, *** и прочие, където не може да кацне. Няма лебедка за да вдигне пострадал

14

Анонимен

преди 4 месеца

ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРОМЯНАТА НАПРАВИХА ЗА 6 МЕСЕЦА ТОВА КОЕТО ГЕРБ-СДС НЕ УСПЯХА ЗА 15 ГОДИНИ.