22

Анонимен

преди 4 месеца

Всъщност, за какво ни е омбудсман? Да издава препоръки, с които никой не се съобразява. Тази длъжност сигурно е измислена и препоръчана от ЕС, ей тъй, безсмислеви дискусии да стават. Най-вероятно и санкции са ни очаквали, ако си нямаме омбудсман.

21

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 21Не се правете на прекалено обидена. Когато нещо струва пари и аз го искам си го плащам ! Така са ме възпитали родителите ми че всяко нещо си има цена и когато искам нещо трябва да работя за него. Не да плача и да кълна че не ми го дават безплатно.Презирам разни просяци които цял живот живеят на чужд гръб.Защо според вас няма лекари? Ами медицински сестри? Ами санитари,шофьори на линейки и всякакъв медицински персонал? *** отговор-защото не им плащат.

20

Анонимен

преди 4 месеца

Тази лелка още се опитва да привлече внимание, след като идват избори за нов омбудсман, а тя до преди 6 месеца не и се чуваше гласа. Една безмислена институция, която само цоца пари от бюджета.

19

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 18, 3240 не са 1000 евро. Ама явно злобичката доста те е наглождила :)

18

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 18, не сте извинени заради пр0сташкото ви поведение! Да, щом плащаме трябва да получаваме нещо срещу тези пари! А щом децата са осигурени от държавата(което не е вярно) то и бележки трябва да са безплатни! Стига сте дефинирали хората. Тази дефиниция няма нищо общо с тях! Но много общо с вас!

17

Анонимен

преди 4 месеца

Вчера по новините имаше история за дете, което не е имало 20 лв. за бележка и тогава лекарката му казала да отива на училище тогава. Чак толкова не е болно. Та, да. Бележките се изпозлват за цоцане на още пари. Касови бележки разбира се няма :) Нали сме приятели все пак. Пък и следващият път пак там ще трябва да идеш :) Време е всеки преглед да се вписва в ел. досие. И да видим тогава дали ще крият таксите! Трябва си доста контрол в здравната система.

16

Анонимен

преди 4 месеца

Абсолютно! Прегледите на непълнолетни трябва отново да станат абсолютно безплатни, което си включва и документите, с които приключват. Как не ги е срам тия кръволоци? Едно дело в административен съд струва 10.00 лв. държавна такса, тия тука за единпреглед от 5 минути на дете ще ми събират пак толкова!

15

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 14Според вас в тези 1200 евро (годишно) които плащате за здравни услуги какво трябва да включват и колко да струват? Разбрах че искате безплатни бележки,безплатни прегледи само не казахте 24 часа седем дни в седмицата или все пак да има някакво работно време )? Безплатна бърза помощ безплатен рентген и скенер още какво безплатно ? Извинете не сте клошар Плащате 1000 евро на година за здравни услуги това са крупни суми...за северна корея.Всяко нещо си има цена.Пинякога не ни харесва

14

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 13, не заплащаш за преглед и рецепта, но плащаш за бележка за училището. Абсурдно е просто! Да не говорим, че и за болничен лист плащаш. По спомен 20 лв. Т.е. ако детето е болно ти трябват поне 23 лв. за да го лекуваш вкъщи. И още не си стигнал до лекарствата.

13

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 12, иде си нямаш как работи света :) Стига писа глупости и смешни!

12

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 12, когато нямаш доводи нападаш личност. Идея си нямаш кой стои зад коментарите тук, така че се въздържай да квалифицираш хората. най-малко ти олеква мнението! Плащам всеки месец 270 лв. здравни! Всеки месец! Дали е честно да плащам и за бележки, а? Ами не е! Време е да има нива на обслужване и тези с минимални вноски да получават и минимални услуги! Защото сега онези с максималните плащат за за онези на минималните! А така не става! И да, трябват си пари! Но правилно насочени!

11

Анонимен

преди 4 месеца

Това си е част от прегледа! Не знам как е в момента, плаща ли се потребителска такса за преглед на дете или не, обаче резултатите от един медицински преглед за дете са назначаване на изследвания, изписване на рецепти и извинителна бележка, защото детето трябва да лежи на топло, въобще да не излиза навън ... Та какви таксички се опитват да събират лекари, не знам. Така ги научиха преди 30+ години. Тяхното, платеното е най-доброто за болния. Потребителската такса също е плащане. Касов бон?

10

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 9Ми те работят като всички останали. Ти защо не работиш безплатно? Или като ти гледам мисленето си клошар на социална помощ свикнал всичко да му е без пари.Е , в нормалният свят всяко нещо си има цена и когато не можеш да платиш цената не си го купуваш.Така работи нормалният цивилизован свят.

9

Анонимен

преди 4 месеца

Пак крадат безнаказано. Данъчните спят ли

8

Въпрос

преди 4 месеца

Постоянно чета, че омбудсманката искала.. Нито веднъж не прочетох какво постигна. Щото да иска всеки може.

7

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 1, дори 3 лв. да е е много! Защото с лекота можем да ти опонираме: 3 лв. за една бележка? До там ли паднаха лекарите?

6

Анонимен

преди 4 месеца

Да, това с таксите е безумие. В крайна сметка това дете когато е болно трябва да се информира училището. Безумно е родителите да заплащат за това! В крайна сметка това е данък болест, защото видиш ли лекарите им било труд. Ами труд е! В крайна сметка всеки месец заедно с работодателя ми плащаме 270 лв. здравни осигуровки! За какво отиват тези пари? Нали за да поддържаме и без това нефункциониращата система!

5

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 6Щом има дете което е болно всяка седмица очевидно трябва да се намесят социалните и да отнемат детето от безотговорните му родители.Щом е болно всяка седмица това означава че или родителите му го заразяват умишлено или го отравят за да извлекът някакви ползи.Нали не визирате деца с напреднал стадии на СПИН? Или може би ракива с някакви редки генетични аномалии като например липса на имунна система.Такива лица не посещават училище те нямат нужда от извинителни бележки.

4

Анонимен

преди 4 месеца

Таа па намерила с кво да се занимава,цялата мара втасала бележките били проблема.Вземи реши някой голям казус мъ кво ни занмаваш с глупости

3

Анонимен

преди 4 месеца

Липсата на заплащане води до влошаване на качеството на услугата.На мен още на 10 годинки ми стана ясно че шоколад за левче не е като шоколад за 5 лв.За съжаление винаги е имало хора които смятат обратното.