48

А3

преди 4 месеца

Каква конкуренция? Става въпрос за модерния вариант на е-н-и-ч-а-р-с-т-в-о. Ако не знаеш какво е прочети някой учебник по история от преди 30 години.

47

До АЗ

преди 4 месеца

Много по-вероятно е да са я купили за да я спрат и да не ги конкурира.

46

А3

преди 4 месеца

И с какво платформата "школо" е толкова специална? Англичаните не могат да разработят такава? Въобще не се цели купуване на платформата, а самите данни. И ние трябва да вярваме на "честната" дума на едни айти специалисти, че няма да продадат данните? И защо въобще МОН, допуска частна фирма да управлява толкова много и чувствителна информация? Като нямат капацитет от МОН за ел. дневник да си бяха стояли с хартиени, ама нали сме много иновативни.

45

Анонимен

преди 4 месеца

Голяма олелия - частна фирма се е продала на по-голяма частна фирма. Голяма пушилка. Буря в чаша вода:))))))))))))

44

anonimen

преди 4 месеца

Създавате акаунт в Школо, запазва се IP, (по него и физически адрес). Всички данни в Школо, но свързани и с със съответното IP. Тоест, те имат ИП, име, данни, всичко. По това ип после разчиташ коментари, кой какво е писал, веднага свързваш данни, имена, места. Разбирате ли за какво става въпрос?

43

Анонимен

преди 4 месеца

Това е кибер престъпление.

42

Анонимен

преди 4 месеца

АйТи тарикатите станаха твърде нагли и алчни. Око бяха създали софтуер на дистанционни дейности в МВР, щяха ли да го продадат на чужда държава? Трябва ли, да има "норматив", в който да пише, че хитрецът Вальов няма право да преотстъпва няколко пъти един продукт, без знанието на ползвателите и то когато става дума за лични данни?Наглост и алчност. Създателите на "Школо" трябва да се изправят пред съда. Това е престъпление. Два пъти продаден продукт, едновременно, докато още се ползва?!

41

Анонимен

преди 4 месеца

40 Лични данни, вече е голям проблем. Имена, адреси, възраст...

40

Анонимен

преди 4 месеца

Ще откраднат данни , кой колко е *** и колко фалшиви бележки за отсъствия има!

39

Анонимен

преди 4 месеца

Данните вече са изтекли във Великобритания. В земята на чалгаджиите измамник като Ваньов се чувства като риба във вода. Не може да имаш и козлето и парите, има поговорка в съседна страна. Щом си създал софтуер и си го дал, подарил, купил, ени уей как, да го ползват 1700 ползватели сред училищата в цялата страна, то, ясно е, че този продукт вече не е твой. Той принадлежи на ползвателите. Престъпление е, да разполагат с него, както решиш, да го предадеш пък на чужда страна е престъпление. На съд

38

Анонимен

преди 4 месеца

Неприятна българопитешка работа! Всевишният е казал голямо НЕ на бгпитеците.

37

Анонимен

преди 4 месеца

Защо е нямало изискване? Много просто - уредили са поредната некадърна калинка, да се занимава с тези въпроси и имаме видими резултати.

36

Пийнал

преди 4 месеца

А МОН защо не разработи сама платформа, а чака някой частник да прави каквото си иска?

35

Анонимен

преди 4 месеца

Корупцията в МОН е потресаваща! Къде ГЕРБ скриха великата образователна калинка Милена Дамянова, авторката на закона от 2015 г., който е срам за българското образование. Около просветата ни са накацали хиляди "обучителни центрове", които първо психясват учителите, я след тях и горките деца!

34

tova

преди 4 месеца

Е като да ревеш, че мацката от вечерта, не ти вдига телфона на другия ден. Само ти си мислиш, че ти е длъжна.

33

Анонимен

преди 4 месеца

"Неква далавера има в цялата работа." - Има. Нарича се обвързване и се стара тактика дори и в "новият" дигитален бизнес свят. Даваш на накого евтини услуги, но така го рпавиш, че да "Срастне" с теб и да е много турндо, да се откаже. Тогава започваш да исакш луди и луди пари за всяко следващо нещо. Сега МОН е тотално зависим от школо и ще е така с години. А онези, котио са го купели, ще може да набримчат цените.

32

Анонимен

преди 4 месеца

"Данните в Школо са богата разузнавателна информация за младото поколение у нас - кой учи, кой е умен или послушен, кой е непокорен - от забележките в дневника, какви са интересите на всеки ученик, какво работят майка му и баща му, какъв е коефициентът му на интелигентност. Попаднала в подходящи ръце, тази информация може да се използва за цялостно моделиране на нацията и нейното поведение." Глупости, глупости, глупости на търкалета ..

31

Анонимен

преди 4 месеца

Нещо не мога да схвана - Школо си продава софтуера или Школо продава базата данни от българските училища? Който не знае разликата по-добре да не си ползва телефончето , щото софтуера му е продаден на още някой и друг милиард човека.

30

Анонимен

преди 4 месеца

"Как тогава са я ползвали? Явно министерството е плащало наем на таариккатите? Или може би са си деляли парите за наема? Защо не са купили платформата?" Защото, да наемаш, в краткосрочен план, винаги е по-евтино, но не и в дългосрочен. То и аз искам да си купя Фотошоп днес, ама немаааа

29

Анонимен

преди 4 месеца

"Добре бе пич, поне уведоми министерството устно, писмено, толкова ли ти е трудно да мислиш? Дневниците на училищата са на платформата" - добре дошъл в днешната "дигитална икономика".