141

ейй

преди 4 месеца

голям,трън в очите са ит специалистите за българина. *** държавата, както се казваше един филм.

140

До ajax

преди 4 месеца

В България има 100 хиляди човека, които са мултимилионери. Нито един от тях не е програмист. Да, плащат на чистачките им по 6-8 или 10 хиляди лева на месец. Съжалявам ако не знаеш, но в БГ има една класа от мултимилионери, която няма да я видите по телевизията, нито в онлайн пространството, но държат много бизнеси и имоти. Част от вашите данъци отиват в техните сметки, защото държавата е длъжна да ползва услугите им и плаща с това от данъците на хората.

139

Ajax

преди 4 месеца

Човек, разбирам, че с това тролене с чистачките на половин ден за 6 хилки се опитваш да профанизираш това, което споделих, ама поне го прави като хората. Ти даже и това не можеш.

138

дедо ви

преди 4 месеца

да не се притесняват IT специалистите , в моловете , селското стопанство , в хранителните вериги , сметопочистващите фирми и хлебопекарните винаги де търсят работници . така че дерзайте специалисти !

137

Анонимен

преди 4 месеца

"Всички наемания ИТ кадри минават през Линкедин , такива фалшиви сайтове дев бг , джоб тигър нямат никакво значение." - Не съм точно съгласен с това, но да, ролята на сайтовете за работа е намаляла сериозно. Проблемът е, че Линкид ин се разглежда от много хора като ... ам ... корпоративна платформа и много от ИТ специалсиите имат проблем с това, защото не знам, дали си запознат, но 90% са отлкова крайно леви, че приемат всичко надясно от Бил Клнтн за "фашизъм".

136

Анонимен

преди 4 месеца

Четете внимателно - 30 000 незаети работни места, при това в годината с най-големите уволнения в технологичния сектор и възможност з аоще съкращения. Да, има спад, но реалн имаме 60 000 "специалиста" (защото вички знаем, че Ванчиту, с 14-те месеца в Соф Уни, е просто търкач и никога няма да стане истински специалсит, но все пак се намира и за нея), а в моемнт аима 30 000 отворени места.

135

Защо

преди 4 месеца

АЙде, де, кажете! НИма си милсите, че това е "недостижима заплата" в тоя сектор? Иначе на някави, дето давали по 5000 лева на чистачката, слагате плюсове ... дрън-дрън.

134

Анонимен

преди 4 месеца

До До 130 - Не мога, да набия тебе, щото не те знам кой си, но ако искаш, ела на гости, да се видим ... селски ***. 40 бона визмали общинарите.

133

Защо

преди 4 месеца

Биете минуси на Ajax?

132

До 130

преди 4 месеца

Какво пране на пари? Говоря за София. Имам ресторант до общината. Чиновниците идват да хапват на обяд. Заплатите на чиновниците почват от 9000 лева без бонусите. Повечето хора са експерти в общината на по 45-50 години. Заплатите им отдавна са минали 40 хиляди лева на месец. Хапнат, оставят 40 лева и си тръгнат. Само на обед оборота ми е 8000 лева с продукти за 800 лева.

131

Анонимен

преди 4 месеца

"Те т.нар IT-та лежат на кълката, че за квалифицирани читави хора винаги ще има работа." - В нормалният свят, квалифицирани и читави хора, все се търсят. У нас не е точно така ...

130

Анонимен

преди 4 месеца

До До ajax - 127 - Явно перете яко пара. 3600 лева за чистач ... може, ама в Германия, защото под това просто не става номера.

129

Анонимен

преди 4 месеца

До Ajax - 125 напуснах Li окончателно през 2021-а. точно заради тея, както и защото фимрата ми искаше, да съм "активен в социалните мрежи". Преди работих дистанцинно, но все за малко. С ковида - БЛАГОДАТ!

128

Бг реалити

преди 4 месеца

България е, за съжаление, една държава със затихващи функции. Само изключително пpoст и комплексиран човек, живеещ тук, може да парадира със заплати и длъжности.

127

До ajax

преди 4 месеца

Сервитьорите ми взимат толкова на седмица само от бакшиши. Да сме 2019 да се похвалиш, но от тогава до момента заплатите във всички сфери се вдигнаха с 400%. Чистачката в ресторанта (разбирай да дойде и изчисти за 1 час преди да отвори ресторанта) и плащах по 900 лева през 2019 година. В момента и плащам 3600 лева за 6 часа седмично. Питам я, искаш ли и след работа да идваш и ще ти давам по 7200 лева. Отказва, отива в офис и там е на 2 часа и и плащат още 6000 лева на месец. Стигали и 10К на мес

126

Анонимен

преди 4 месеца

Ajax:И като се събуди-аааа,пак съм в склада за пилета! :)

125

Ajax

преди 4 месеца

Ей сега отварям фиша ми за декември. Я да видим... по карта 11 097,40 ст. Опаа. Този месец ще има и още един ред "Допълнително трудово възнаграждение"... Иначе в linkedin ми е задръстена пощата от рекрутърки. Гладна кокошка, просо сънува. Това сте вие.

124

Анонимен

преди 4 месеца

123, поредния неграмотен цъ рвул който работил еди къде си.Хихии

123

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 110 - Тос па и тоя ... вникни в това, каквото ти казва човека. Аз съм работел за един много успешен финтек стартъп, където често идваше и основният инвеститор на обяд. На такива работи се наслушах от тея хора, че ... Абе злото не е просто концепция. Съществува си.

122

Анонимен

преди 4 месеца

Всички тези форумни герои ,ресторантьори, програмисти ( между другото програмистите са най ниско платени в ИТ сектора) бизнесмени в действителност са най големите скъсаняци и неудачници в живота. Човек с добри доходи,добро образование никога няма да тръгне да парадира с тях по разни форуми.