92

До Сандо

преди 4 месеца

Помня. Ходихме да търсим тоалетна хартия на другия край на България при познат склададжия. Ама нямаше и се върнахме с кафемелачка да не сме капо. Така си стоя неразпечатана до промените, защото нямаше кафе, а едно дето се казваше Инка. Заместител някакъв.

91

Асенка Василева

преди 4 месеца

Произвеждаме и много съединители за автомобили с ръчни скорости!

90

Сандо

преди 4 месеца

спирачни маркучи? едно време имахме технологии за космоса

89

Анонимен

преди 4 месеца

Та Америка, не е открита от Христофор Колумб в края на XV век - началото на XVI. Със своите кораби нашите предци - древните Траки са достигали до Америка още преди 3500-5500 години. Именно тогава, в разцвета на тракийската цивилизация, те са контактували с американския континент и са пренесли от там мисирката, царевицата, а също и други животни и растения. Не случайно на Английски Тюрки - означава *** - Пуйки, които са отглеждани от далечни времена на Балканите и Мала Азия!

88

Анонимен

преди 4 месеца

Демек стоките ни пътуват главно към БРИКС. Айде и там наложете санкции, че нямаше да имаме проблеми с търговията, ако такива намаше срещу Русия. Там се изнасяха нашите консерви, плодове и зеленчуци. Вместо производителите да протестират за помощи, трябва да поискат отмяна на санкциите. Изнасяха си цялата продукция. Е, това е файдата ни от санкциите - фалити. Войната е война, но бизнеса е бизнес. Само нашите се продават за два цента.

87

Ивелин Михайлов

преди 4 месеца

До 82 кого съм измамил? Аз се кодоша с тебе прави ми в кеф.. в друга държава вече щях да съм милиардер

86

Анонимен

преди 4 месеца

Струва ни се, че древните траки пренасят от Америка в своите владения не самата птица пуйка (мисирка), а нейните яйца, които са били излюпени под кокошки, тъй като в някой езици (като например в турския) и до днес пуйката е известна като египедска кокошка (misir tavugu).

85

Анонимен

преди 4 месеца

От Българското Внуче - Америка "Пуйката" и "Царевицата" са били пренесени от древните Траки първоначално в Северен Египет и дълго време са отглеждани там. И тъй като древнотракийското жазвание на Египед е Мисир - Царевица, то хората са започнали да наричат със същото име птицата пуйка и растението царевица. Впоследствие пуйката и царевицата, заедно с името им мисир (мисирка), са били разпространени по цяла Тракия и съседните територии.

84

Анонимен

преди 4 месеца

Предполагаме, че именно тогава (преди 3500 - 5500г.), в разцвета на тракийската цивилизация, тракийските кораби са напуснали средиземноморския басеин, прекосявали са екваторията на Атлантическия океан и за около 10 дни са достигали бреговете на Америка. (Прес 1969г. експедицията на норвежкия изследовател Тур Хейердал извърши подобно плаване, като за една седмица на папирусна лодка пресече Атлантическия океан от бреговете на Мароко до о-в Барбадос).

83

Чубрица и Кристали

преди 4 месеца

А по производства на холандска чубрица и кристали на кое място сме?!

82

Анонимен

преди 4 месеца

В разцвета на тракийската цивилизация, когато нашите предци - древните траки - са обитавали цялото Источно Средиземномория (Балкание, Мала Азия и Египет) те са се славили като опитни мореплаватели и господари на моретата. Преди 5500 г. техните кораби пускат котви в делтата на река Нил. Траките основават първата египетска столица Буто, пренасят в Северен Египет своята писменост, наука, култура и религия и владеят Египет в продължение на 2000 години....

81

Анонимен

преди 4 месеца

Едно от най-старите тракийски (древнобългарски) имена на птицата "ПУЙКА" е мисирка (женска пуйка) и мисир (пуяк - мъжка пуйка). Интересно и много показателно е, че с името мисир в българския език се е наричало и все още се нарича Египедското Царство, а също преселеното от Америка растение царевица. Египет е Мисир, Мисерлия, Земя Мисерлия в древнобългарската (църковнославянската) книжнина >>>>

80

Петров

преди 4 месеца

Много скоро роднините на този ще говорят за полицейско насилие и ще искат съдебните лекари да са от другаде..

79

Анонимен

преди 4 месеца

Съборник>> и други български книги са пренесени от България в Киевска Русия, когато там е управлявала българската княгиня Олга (945-969) - дъщерята на цар Симеон Велики, сестра на следващия български цар Петър Първи (927-969) и жена на киевския княз Игор. Присъствието на "ПУЙКИ" в миниатюрите на "Цар Симеоновия Съборник" е съществено и важно доказателство, че в началото на 10 век, т.е. 500-600г. преди експедицията на Хр Колумб, тези американски "ПУЙКИ" са развъждани в България! >>>

78

До Анонимен 75

преди 4 месеца

За другото сте прав. То оставаше и човешки черен дроб да ядете. Ама това, че овцата се храни с "чиста тревичка"? А тоновете пестицити, хербициди и всякакви други ***, които бяха загробени и продължават да се загробват край селата? Тази тревичка пие водичка от подземна рекичка. Не само от дъжд. Няма спасение в това отношение.

77

Анонимен

преди 4 месеца

До Ивелин Михайлов Уж ти пречели да правиш бизнес, пък бил мултимилионер. А сега де? Нали знаеш, че в друга държава измамник като тебе щеше да е в затвора.

76

Анонимен

преди 4 месеца

До Ивелин Михайлов Ти си напрегнатия. Аз се кодоша с тебе.

75

Анонимен

преди 4 месеца

Имам познат, който гледаше гъски. Мина му през двора птичия грип - за 24 часа няколко хиляди животни.

74

Ивелин Михайлов

преди 4 месеца

Тебе да напрегнат ми изглеждаш. Вярвам си много и то

73

Анонимен

преди 4 месеца

До Ивелин Михайлов Хахаха. Вярваш ли си?