29

И не само

преди 6 месеца

При децата. В новата римска империя у нас смъртността е най-висока, защото медицината стана бизнес, защото за днешните доктори, а не лекари, парите са на първо място, а не човешкия живот. На скоро почина съсед и са го разкарвали като куфар от град на град без някакво лечение или първа помощ. След като умира в приемното отделение отказват да издадат смъртен акт, защото е починал в приемното на болницата, а не в отделение на същата болница. ***, а не лекари. Това е резултата от 34 г демокрация.

28

Анонимен

преди 6 месеца

До "демокрацията"имахме една от най-ниската детска смъртност в Европа! Бяхме в челните места по брой на лекари и мед.сестри! В детските отделения трепериха за живота на всяко дете,а недай си Боже да умре дете,отговорността беше жестока! Едногодишният ми син беше приет в детско отделение с бронхопневмония,само за минути пристигна лично главният лекар,заобиколен от останалите медици!Грижите за децата бяха огромни,напълно безплатни!Сега милионите хвърчат за укрофашистите и хайлязите,а не за децата!

27

Анонимен

преди 6 месеца

В цял свят продължителността на живота се увеличава, а детската смъртност намалява, в България също е така, но в по-малка степен. Държави, в които средната продължителност на живота беше по-ниска от тази в България през 80-те години, сега да по-добре от нас. Същото е и с детската смъртност.

26

Анонимен

преди 6 месеца

274 починали деца през 2022 година означава детска смъртност от 4,85 на 1000. В Русия са малко по-добре с 4,2 на 1000, както и в Гърция с 4,5 на 1000.

25

Анонимен

преди 6 месеца

Ми те кат се огледат и видят в коя държава са се родили, си викат "ае, аз ше си ходя, тук не се живее!"...

24

Кобуров

преди 6 месеца

И все пак средната продължителност на живот до ковид пандемията бе по висока с 3 години от тази при любимото ви живково време.

23

Курти Куртев

преди 6 месеца

Какво може да се очаква от матрял който си изхвърля отпадъците на пътя и по полянки и гори?

22

Хъ!

преди 6 месеца

Превърнаха ни в Сомалия в Европа!

21

до 28

преди 6 месеца

На *** винаги някой друг му е виновен за неволите. Той самият никога за нищо няма вина...

20

Дупариновски

преди 6 месеца

В Бантустания и медицината е на най-ниско ниво.

19

+++

преди 6 месеца

Откакто е в ЕС и Нато пари за децата няма .Всичко е за уКрайна и за скрап от аМерика .

18

Анонимен

преди 6 месеца

И как точно Великите сили карат Асан да прави деца на 12 годишни Айшета? Или че нискоинтелигентните ни антиваксъри саботират профилактиката ни? Не са виновни никакви велики сили. Българинът е ***.

17

Анонимен

преди 6 месеца

И как точно Великите сили карат Асан да прави деца на 12 годишни Айшета? Или нискоинтелигентни антиваксъри сацотират профилактиката? Не са виновни никакви велики сили. Българинът е ***.

16

Не знаете ли?

преди 6 месеца

България е държава предвидена за унищожение! Великите сили ни позволиха да си направим държава в началото на 20 век. Сега явно вече нямат нужда от такава държава. Нито на руснаците им пука за нас нито на западните ни "партньори". САЩ имат интерес да ползват само територията за военните си бази. Народа не ги интересува. В даден момент ще се изтеглят и те. Тогава остава само Турция. А както знаем те винаги са имали интерес към територията.

15

Анонимен

преди 6 месеца

А при Банкянския крадлив шкембелия беше най ниска

14

Анонимен

преди 6 месеца

Само да припомня - през 80-те бяхме в топ 5 в Европа и топ 10 в света на държавите с най-ниска детска смъртност. Сега сме на последно място, браво. И честито на нашето здравеопазване!

13

Анонимен

преди 6 месеца

В Африка детската смъртност е 180 на 1000. Има и по зле от нас. Русия е по-зле. Най-ниска е в Европа, Австралия и Япония.

12

Анонимен

преди 6 месеца

И по този показател сме по зле от русия там са 4 на хиляда

11

Анонимен

преди 6 месеца

За сметка на това в любимата на нашите копейки Расиа, детската смъртност е 15 на 1000, т.е. 3 пъти по-висока от най-бедната държава в ЕС, ама на нашите копейки това не им е удобно да го коментират!

10

Тагарчук

преди 6 месеца

А детска болница не ни е нужна! Искаме чертежи!