58

сиромах

преди 5 месеца

Абе чобанов,тя фамилията ти сама говори за културата ти!Вземай гегата и ставай Чобан в някое село,и без друго за това само ставаш!Според теб трябва да има паметник на американските летци ,загинали докато са ни бомбардирали?Така ли мислиш?

57

Гошо

преди 5 месеца

И този е доцент по история!? Кой го направи доцент и кой изобщо му даде диплома на историк? Навярно в Кембрич или в Харвард...

56

Анонимен

преди 5 месеца

А защо има паметник на американските летци които бомбандираха събориха София и избиха ттолкова много Българи,

55

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 74. Е че то си е страшно да се опънеш на по-големите батковци. Свиваш глъвичката и ако падне келепир добре дошло. А може да те потупат и по гърбината и да те погалят по тиквеничето което е велика награда.

54

Право на мнение!

преди 5 месеца

След Втората световта Война Запада и Съветския съюз си разпределят Източна Европа в сфери на Влияние! Какво "освобождение" бълнувате?! "Освободили" са ни, за да ни владеят Те! За да се обградят от други васални територии окоро собствената си граница за тяхна собствена сигурност, над които да имат Влияние! Всичко е Интереси!!! А не от това, че много ни обичат!

53

русофил

преди 5 месеца

Добре че са форумите да има къде да беснеем!

52

Анонимен

преди 5 месеца

дося де са беше скрил ами не ни осведоми по-рано ?

51

Божил Божилов

преди 5 месеца

Това е Паметник на Червената Армия не на Съветската.В редовете на Червената Армия са служили,воювали и загивали в името на Едно Светло Бъдеще синове на много народи от цял свят,включително и на нашия народ.По тази причина казвам думите на хърватския партизанин,под бесилото:Смърт на фашизма Свобода на Народа!

50

Свобода

преди 5 месеца

Най-сетне България тръгна по правилен път, патриотичен, нов, модерен. Аз не искам да съм оня роб, който се кланя на СССР, Турция или пък САЩ. Преходът свършва, след 34 години!

49

Анонимен

преди 5 месеца

Комунистите го поставиха ,техните деца и внуци го премахват .Комунизма не си е отишъл само сменя формата

48

Македон Булгар

преди 5 месеца

Подарете го на Скопие, тие ке се грижат за него. Немат таков голем споменик за партизаните, в София е най голем.

47

жорето

преди 5 месеца

Жалко е, че много софета са чели "моята борба", а са държали изпити по "Капиталът". А пишлеметата по улиците си барат накрайниците и им е все тая

46

Анонимен

преди 5 месеца

Трябва да имаме Български паметници свързани с нашата истинска история

45

Анонимен

преди 5 месеца

като видя деца и внуци на бивши членове на БКП, ползвали благинките на онази Партия, да се изказват кaто първи демократи ми се пoвpъщa

44

борисов

преди 5 месеца

Тоя чобанин ша го взема да пасе и дои козите ми в Банкя

43

Анонимен

преди 5 месеца

Абе историка що не се сети за тия истории преди години,а сега.

42

Анонимен

преди 5 месеца

Правилно. Съветския съюз не е победил фашизма. Той е още тук и последователите му демонтират паметници.

41

Анонимен

преди 5 месеца

До 53 А за какво ти е бе на теб ти дори и по комунизма нищо не остана скрито,да може и да ти е забранено ,но си има и други начини да се казват нещата.Странно що няма такива дето уж да,съчинят някой виц при 20години за тая"окупация"

40

Психолог

преди 5 месеца

Липсата на достойнство се превръща в паметник на себеунижението.

39

до 32

преди 5 месеца

За теб ще е добре да се запознаеш с историята на Първа Българска бронеизтребителна бригада на SS, създадена от български имигранти. И да разбереш как са ги оставили немците да се бият с руснаците във Виена. Още след първия бой престават да съществуват!