207

Лагрестин

преди 5 месеца

Атмаджа,тези неща важат и за България.И тук имаме постоянно разделение на обществото.Ако съществува някакво обединение,то не е в името на добродетелта,а в името на личния интерес.Добродетелта е захвърлена и осмивана,а пък на пиедестал са покварата,завистта,коварството,злобата,алчността и враждебността.А човек трябва да се грижи и за своето духовно израстване,а не само за материалното си благополучие и да не е принуден ежедневно да се бори за своето оцеляване,нямайки никаква сигурност.

206

Атмаджа

преди 5 месеца

Това е най-общо.Няма как всичко да се обхване тук,но ако има желание и воля,винаги нещата могат да се договорят,стига човешката злоба,горделивост и алчност да не надделеят над разума и добродетелта.И все пак,ако човечеството не иска войни,катаклизми,нещастия и гибел,следва да се замисли как живее и как се отнася към себеподобните.И този процес е двустранен,а не един спазва нещо,а пък друг си прави каквото си поиска.Човечеството следва да се осъзнае и за започне да се поправя докато има време.

205

Атмаджа

преди 5 месеца

Трябва да има закони,в които да е подсъдно оскърблението на която и да е от монотеистичните религии,техните пророци и т.н.,а също да не се позволява светотатство,осмиване,дискриминация на религиозна,расова,етническа и каквато и да е друга основа.Когато се държат публични речи,винаги трябва да се акцентира върху това което е общо за всичките монотеистични религии,като моралните принципи например.Всички тези неща следва да се регламентират в договори и закони,които искрено да се спазват.

204

Qweqwe

преди 5 месеца

Появяват се информации, че Австрия е склонила да пусне България и Румъния изцяло.

203

Атмаджа

преди 5 месеца

Не бива да се позволява в никакъв случай проповядване на радикални идеи.Всяка религия следва да залага на добродетелта,добросъседството,милосърдието,любовта и почитането - както на Бога,така и на човека.желанието за отмъщение,вечната вражда,войната и прочие следва както да се избягват,така и враждебните идеологии да не се проповядват.Човечеството трябва да се поучи от всички световни и локални войни и конфликти,и да се смири,а също и да заобича мира и добросъседството.

202

Крим не е руски

преди 5 месеца

До като не изгоним всички с руски паспорти ще гледаме Шенген през крив макарон.. Никоя държава няма да търпи да и се разхождат руски терористи и шпиони както в България.

201

Атмаджа

преди 5 месеца

В Йерусалим се разрешава на израелците да живеят мирно и спокойно в своите населени места,както и на палестинците в техните.И двете страни подписват договор да няма никаква религиозна,етническа и каквато и да било дискриминация.Към иудаизма и исляма се прибавят и християнските изповедания.Никой никого не подтиска,гони,унижава и прочие,а напротив: за всяка монотеистична религия си има съответните храмове и религиозни училища,където с проповядва съответното учение.

200

Анонимен

преди 5 месеца

Австрия иска да приемем повече афганистанци, а в замяна на това да има повече проверки на границата с Румъния. Какво печелим от цялата работа?! И сега няма проверки по летищата в повечето случаи. Много рядко изобщо има разделение на шенген и не-шенген и още по-рядко има опашки.

199

Атмаджа

преди 5 месеца

А сега предлагам следното,за да има мир между Израел и Палестина: Хамас слага оръжие,хората му се предават и капитулират.Израел и Палестина подписват мирен договор,като в тях се включват и други страни,като гаранти на мира.Израел и Палестина създават една обща държава или пък две отделни автономни държави,като за палестинците това са териториите в ивицата Газа.Всяка страна си игражда свои мирни селища и двата народа живеят заедно,но без измама и коварство,без никой да подтиска и преследва.

198

КОНСТАНТИНОВ

преди 5 месеца

МАИ БИЛШИНСТВОТО ПОЛИТИЦИ СА СИ ЗАГУБИЛИ ЗДРАВИЯТ РАЗУМ.ТО НЕ БЯХА ЧАКАЛНИ,СЕГА ВЪЗДУШЕН ШАНГЕН.СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА НИЩОЖЕСТА.НИТО ШАНГЕН ИСКАМЕ НИТО НАТО НИТО ЕС. ИСКАМЕ СУВЕРЕНИТЕТ И ИСТИНСКО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ,А НЕ ПОСТАВЕНО ОТ САЩ.

197

Атмаджа

преди 5 месеца

Изборите както в Украйна,така и в автономните републики трябва да бъдат свободни и демократични,в тях трябва да има училища както за украинци,така и за руснаци,никой не бива да забранява чуждия език и култура.Украинската църква трябва да бъде автокефална.Само при първо спазване на всички неща които изброих,както от двете страни,така и от останалите организации е възможен по-траен мир и липса на терор,омраза и противопоставяне.Докато има упорство,неправда и подтисничество,няма да има мир.

196

Gastarbeiter

преди 5 месеца

Българските гастарбайтери масово пътуват с нискобюджетни авиокомпании или с личен автомобил. В чужбина на терминалите където кацат масово няма автоматична система за Passkontrolle, а гишетата са оскъдни. Трупат се опашки, деца ревът, хора се изнервят, особено ако се засекат няколко полета. Чувството е като да си 3-та ръка. Чакаш си наравно с босненци, севено-македонци и всякакви държави които не са в ЕС. Все едно България и тя е извън ЕС.

195

Шенген?

преди 5 месеца

Всички знаят,че: 1. Руските агенти са навсякъде в България...те са овладяли президенството, съд и поркуратура---доказателства---вижте а радев, вижте как задържания за шпионаж Малинов се разхожда по света и ходи в Москва да получи награда за антибългаската си дейност, докато е пуснат под гаранция; или как покуратурата вече 10 г. не може да разследав атентатите във военните ни складове, опитите за убийства на Гебрев и сина му, или как цял отдел в МО са агенти на русия. Докато е така...Шенген-йок.

194

Анонимен

преди 5 месеца

Какво хубаво видя България от ЕС ?

193

Анонимен

преди 5 месеца

Искат да приемаме афгански и сирииски бежанци . Ако го направим познайте с какви пари ще се издържат и дали няма да ви вдигнат данъците .Няма да има нормален човек който да прави бизнес . Като знам как афганците масово са образовани и интелигентни , не ми се мисли какво ще настане в държавата .По плажовете през лятото нама да ходят по монокини а с бурки .Луда работа .

192

Атмаджа

преди 5 месеца

Тези договори ги подписват както Русия и Украйна,така и страни като САЩ и организации като ЕС и НАТО.Сред договорите трябва да има клаузи в които нито руснаците,нито украинците да нямат право да променят съзнанието и възгледите на обикновените граждани,нито да ги преследват и сплашват.Крайните възгледи като нацизъм,класова борба и класови врагове,език на омразата,пропаганда на култ към различни личности се забраняват и двете страни зачитат взаимно своята култура,народност и история.

191

до 211

преди 5 месеца

Ккавото и да се предложи ,докато джуджето е живо---мир няма да има........защото болният му мозък е в друга реалност..... И така светът е заложник на психичните отклонения на бункерния храбрец.

190

Анонимен

преди 5 месеца

След като България е в ЕС как ще регистрира имигранти на границите си дошли извън границите на ЕС искащи да минат транзит до Австрия или другите държави от зоната Шенген без да носят със себе си или поставени в международните им паспорти визите за пребиваване в съответните държави една след друга от Шенгенската зона по реда на пребиваване и причините за пребиваването им щом почти всичките държави в ЕС са в Шенген зона без България и Румъния,като граничните власти нямат право да ги пускат транзит

189

Атмаджа

преди 5 месеца

Предлагам следното,за да има мир в Украйна: Украйна и Русия спират войната помежду си и подписват договор в договорена от двете страни държава.Оръжейните доставки за Украйна се спират и тя признава Крим,Луганск и Донецк за автономни републики,които обаче също са политически неутрални и в тях украинските и руските граждани живеят и гласуват заедно.От своя страна,руснаците оставят Украйна да влезе в ЕС,но не и в НАТО,т.е. Украйна остава военно неутрална страна.

188

Анонимен

преди 5 месеца

Няма пък, искаме подземен шенген.