178

Коко

преди 9 месеца

Една добра новина. Ако изчистят и останалите 1.993мил. мaнгуcти тогава ще си сложим шапчици и ще празнуваме с нашите полу-братя

177

Чичо

преди 9 месеца

Ако тук разбиркото, който говори за някакъв чл19 от конвенция, която през едното ухо минала, през другото заминала, е в час, значи тия в ООН хабер си нямат от това. Че нали това е организацията, създала тия конвенции!!ООН осъди многократно тези актове, тъй като са незаконни. Има резолюция, която само САЩ не подкрепи . Там ли не знаят кое е " защитен обект " и "законна цел"? Да не говорим, че за "законна цел" е условно понятие. На такова може да се позовава само онзи, който се защитава.

176

Чичо

преди 9 месеца

Пак питам, коя конвенция е тоя чл. 19 ? ?????Някой чел нещо и не знае какво е чел. Болницата губела статута си на болница, понеже вътре имало оръжие, склад и противникови офицери някъде.Значи избий лекарите, понеже сградата станала "законна цел"? Бе вие нормални ли сте? Прави ли разлика между СГРАДА и укриващи се цивилни, които хабер си нямат.Нямаш право да извиваш мирните!!!!Няма норма в конвенцията, която да позволява подобно нещо!!! Законна цел...да бе, вярвай си.

175

До Анонимен 192

преди 9 месеца

И това при условие че през ден се хвалеха как са бомбандирали по 300-400 военни цели на ден.Че имаше дни по 2000 пункта били унищожили. Лъжат като украинци по военно време. ***Макар че самия факт, че има много още от групировката; нищо не значи.Важни са оръжията. А те рано или късно ще свършат.Ясен е резултата.Но времето работи за Путин като цяло.

174

Анонимен

преди 9 месеца

Последно, според ООН Хамас терористи ли са - да или не? Ако да, защо им дават пари, говорят си с тях и признават институциите им. Ако не - защо пак им дават пари и не ги задължат да върнат отвлечените заложници? Въобще имат ли контакт с тях? Каква е въобще ползата от това ООН?

173

Анонимен

преди 9 месеца

От 50.000 терористи на Хамас, дотук за два месеца с една седмица пауза, само 7000 ликвидирани. Отиде една година война и камък няма да остане в Газа. А парите на Хамас ги плаща ЕС, Канада, САЩ, Япония и ООН. Въобще не стигат до обикновените палестинци. Ако наистина някой иска това да спре, трябва да секне кранчето на безконтролни пари. И само храна, медикаменти на евакуираните цивилни, на място. Никакви преводи на милиони долари, никакви други помощи и строг контрол на катарски, турски спонсори.

172

Анонимен

преди 9 месеца

Не знам какво им се тълкува на конвенциите, ама с прости думи е записано, че болниците са защитени сгради само ако се ползват единствено за лечение на болни. Дори и складиране на оръжие или просто някакви подпомагане на войната, освен лечение на ранени, води до загуба на защитения статут и такава болница се превръща в законна военна цел. Да не говорим когато в болница държиш отвлечени цивилни жени и деца заложници от другата страна.

171

Антикомунист

преди 9 месеца

До " чичо" да те отвори чичо ти. На война никой не се съобразява с цивилните. А пък най- малко руснаците. Те своите не жалят а да не говорим за чуждите..... Женевски конвенции.... дрън, дрън.. Раковите образования в обществата трябва да се унищожават в зародиш. Вижте колко терористи и различни групировки навъди радикалният ислям и то само араби...

170

Анонимен

преди 9 месеца

На заглавието пише 700 в текста пише 7000 кое е вярно последно?

169

Анонимен

преди 9 месеца

Чичко ти Путин жертва 150 руски деца в училището в Беслан, за да избие 20 чеченски терористи. Никой не му каза нищо. А другия още по-голям социопат Буш буквално изтрепа 200.000 иракчани заради 40.000 армия на Садам. И накрая иракчаните сами си го осъдиха и обесиха. Това, че новините у нас са копи пейст не означава, че палестинците в газа подкрепят Хамас. Скоро ще могат да говорят и много неща ще научите.

168

Анонимен

преди 9 месеца

Принципно погледнато, Израел можеше да не влиза в Газа. Стрелят по тях от някаква точка, те отвръщат срещу същото място от въздуха или с артилерия. И никой не може да им каже и копче, война с обстрел от вражеска територия. И въобще не бяха 2 терористи, а 3000 главорези нахлуха на тоя фестивал само за един час. И тоя 'болничен персонал' дето директора им се снима ухилен с Калашников до терористи от Хамас и толкова т*ъп, че чак се похвалил в Туитър?

167

Чичо до Анонимен 163

преди 9 месеца

Женевските,а и всички други конвенции и закони се тълкуват.Значи според теб можеш да взривиш убежище на цивилни,в някое метро,с 20 000 души,понеже там имало 10 въоръжени от ХАМАЗ...които трябва да бъдат убити и така убежището ставало "законна цел " ХАХАХА. Те мислиш ли изобщо каква глупост си написал? Значи по твоята логика може да не остане жив човек там...и 2 млн.жертви на войната да станат такива в буквалния смисъл, понеже сред тях има от ХАМАЗ.Ами тогава да пускат бомбите и да се приключва

166

Анонимен

преди 9 месеца

Гледах клипове как инженерите от израелската армия наистина пълнят тунелите на джихадистите с вода и се смях със сълзи. Наистина изскачаха като мокри плъхове, нямаше вече алахакабар. Понеже израелците ходят с преводачи и имат араби в армията си, питат единия от хванатите какво прави в северна газа и тоя вика: оправял тока в тунела, бил електричар, ама се уплашил от бомбите и останал там..2 седмици:)) друга песен бяха като изнасилваха, клаха и гориха живи бебета.

165

Чичо до Анонимен 163

преди 9 месеца

Коя Женевска конвенция имаш предвид, че те са общо четири във връзка с войната.Като говориш за нещо, уточнявай се. Или ти си чел само едната конвенция. Няма такова нещо, че....имаш право да вдигнеш във въздуха една болница със 100 цивилни персонал и 250 лекуващи се, понеже вътре имало двама, които с автомати. Само неннормалник може да твърди подобно нещо. Търсят се други начини да бъдат унищожени, каква "законна цел" те гони.*** си като гъба. В едно училище може да има 2000 деца.....

164

Анонимен

преди 9 месеца

Значи, в българия управниците бяха първо национал социалисти, после станаха социалисти, а сега се превърнаха в националисти:) направо не знам как за 80 години се върти един и същ филм, какъв цивилизован свят, каква Европа, тука се вайкат уж за палестински деца, ама същите дума не обелиха за сирийските или йеменските деца, които ги избиват със стотици хиляди от 15 години. Що за племе сме? Има статия за Бангладеш или Израел, те си знаят Русия и Украйна. Пълна трагедия.

163

Анонимен

преди 9 месеца

Хамас казва, че са бебета!?

162

Анонимен

преди 9 месеца

До 89 България не беше държава, а слуга на СССР, не че сега много сме станали държава. Каквото кажеха от Москва, се изпълняваше безропотно -приемахме 'студенти' от терористични организации от близкия изток, *** от буркина фасо и не знам си къде, виетнамци, които изядоха кучетата в София и си пъхахме гагата навсякъде,където не ни е работа.Дори румънците и македонците ни се подиграваха и презираха. Всички селски чобани се преместиха в градовете, натикани в панелки и сега си плащаме последствията

161

Анонимен

преди 9 месеца

Цифрата е 7000 в самата статия, а в заглавието е 700. Доколкото забелязвам, мнозина тук реагират като кучето на Павлов - виждат първосигнално заглавието без да четат нататък и почват да лаят.

160

Анонимен

преди 9 месеца

Безкрайната диващина на ...'евреите'..казваш. Хайде сега обясни защо в армията на Израел има палестински араби, които се бият срещу Хамас в Газа? И защо на израелците бригадния им генерал и майор се казват Хасан Алиан и Ала Уахиб? И да, мюсюлмани са, не евреи или християни. Глътна ли си змийското езиче? Бомбите на терористите не различават евреи от араби, от тези 1200 заклани на 7октомври, 150 бяха палестински мюсюлмани от Израел. Там живеят 2млн араби, на тях също им преля чашата.

159

Анонимен

преди 9 месеца

До 1989 година България подкрепяше борбата за независимост на държавите по света, вкл. и на арабските държави. Почти всички станаха независими държави, но обекти на агресия главно от страна на САЩ. Палестина и Израел обаче останаха във война, която още не е приключила. Терористичната акция на Хамас не можеше да остане без отговор и Хамас много добре го знаеха. Вероятно това е била целта на Хамас, да обърнат общественото мнение по света против Израел. Затова и Хамас се крият зад жените и децата.