45

Непозната

преди 5 месеца

То и в България повечето хора смятат така. Балкански синдром.

44

Анонимен

преди 5 месеца

ЗА СЪРБИЯ ТИУК ИМАШЕ МАТРЯЛ . 300 ЛВ СА ПО- НАДОЛУ ОТ НАС ПО СР. МЕСЕЧНИ ДОХОДИ!

43

Анонимен

преди 5 месеца

Продълж. Не знам какво успя да направи този, но при развода съпругата не взе нищо от 5-стайния им апартамент.Този мъж почина 6 месеца след като се ожени за втората си жена и тогава се разбра, че приживе е успял да прехвърли на нея 5-стайния апартамент, така че и децата му не получиха нищо от това жилище.Едната сестра се омъжи в чужбина и по-малката прекъсна следването си, защото нямаше кой да храни брата инвалид и майката, която беше над 60, но под 70 г. и все още нямаше право на социална пенсия

42

Анонимен

преди 5 месеца

До 31 - Има разлика между "неплатена работа" и "свършена работа, която ти носи нещо", но много хора са свикнали, да орпсотяват всичко до "пари".

41

Анонимен

преди 5 месеца

До Ще ви пропомня нещо, - Ок? и аз какво да направя?

40

Анонимен

преди 5 месеца

До 38 - 35 години брак ... баят корава свекърва ще е, че да ги преживее.

39

Анонимен

преди 5 месеца

До До Анонимен 35. Това е живота. Хора всякакви. Затова трябва да се внимава при избора, а не като дойде "сляпата неделя" и каквото стане. После рев.

38

Ще ви пропомня нещо,

преди 5 месеца

което преди време ви разказах тук, защото ме потресе. Ще го припомня накратко. Един мъж в понапреднала възраст и на солидна позиция в системата на МО най-неочаквано купи двустайна панелка на ръба на ж.к."Дружба", купи го на името на трите си вече пораснали деца, едното от които е инвалид. После заяви на съпругата си, че се развежда с нея, а тя вече беше на пенсионна възраст и никога не е работила. Вследствие на развода загуби правото на евентуална пенсия след време като вдовица на военен.Продълж

37

До Анонимен 35

преди 5 месеца

Опитвам се да си представя различни казуси. Например, ако едно момиче работи, но след като се омъжи властната свекърва може да й нареди да си остане вкъщи, защото има много домакинсдка работа.Например, тази свекърва може да е омъжила само един от тримата си синове и да иска снахата да поеме абсолютна цялата домакинска работа, защото семейството има достатъчно високи доходи и заплатата на снахата не е нужна. Но представи си, че след 35 години брак тази снаха чуе "Марш оттук, развеждам се с теб!"

36

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 34. Не ти излязва не съ мъчи.

35

Анонимен

преди 5 месеца

.................защото няма как да знае колко дълго ще живее и дали ще бъде в състояние да храни тази жена чак до края на живота й.

34

Анонимен

преди 5 месеца

До Домакинската работа. Тва е идеята на НПО-то за да им излезне "неравенството".

33

Анонимен

преди 5 месеца

Сигурно одобравят и пребиване с камъни!?

32

Домакинската работа

преди 5 месеца

към неплатения труд ли я причисляват? Ако не се счита за такъв труд, нещата стават сложни. Всяка жена е длъжна да се грижи за домашния уют на семейството и за децата си, но как да уточниш дали и мъжът полага същия обем грижи? Възможно е той да е единственият, който работи и осигурява финансирането на цялото семейство. Тогава е редно жената изцяло да се нагърби с домакинството. Но ми идва наум това, че мъжът - ако му е възможно, би могъл да й внася осигуровки като на домашна помощница, защото....

31

ИВАН

преди 5 месеца

ЖЕНАТА СИ ИЗБИРА МЪЖА С ВСИЧКИТЕ МУ ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ! ОНАЯ НАРЯЗАНАТА С НОЖ Е ЗНАЕЛА, ЧЕ ТОЗИ Е С ЖЕНА И ДЕТЕ, И ВЪПРЕКИ ТОВА СИ Е ЛЯГАЛА С НЕГО!

30

Неплатена работа?

преди 5 месеца

Какво точно имат предвид? Работата на жените в личното им селско стопанство или в частните фЕрми и фИрми на мъжете им? Ако това се има предвид, значи просто за тези жени трябва да се внасят осигуовки, така виждам нещата аз, но може и да бъркам, защото не знам какво точно се обозначава с названието "неплатена работа"?

29

Анонимен

преди 5 месеца

До 28: Ем, жените ще им ходят на свиждане по тяхно собствено усмотрение бе. Те нали това искат, само когато на тях им се прииска, иначе е престъпление.

28

Анонимен

преди 5 месеца

До 27: Не "включително и жените", а "най-вече жените". Но щом няма протести, значи всичко си е наред :)

27

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 26. Как да стане тая работа ? Полвин България требе да е застроена със затвори. И чужденци ли ша ги оплождат, че да са множим след кат мъжете требе да са в затвора или ше ги пускат от време на време за разплод ?

26

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 23. Може да се каже, че преди "комунизъмъ" не е имало особено много работещи жени. Те са били домакини или са работили "на полето" заедно с цялото семейство. Не може да се сравнява. Сега е слободия и всеки смята че всички са му длъжни и може да прави каквото си иска. Включително и жените.