61

Анонимен

преди 5 месеца

Някои нищо не работят!

60

Нали ви разказвах за

преди 5 месеца

възрастна съседка, която доверчиво потърсила сред обяви изпълнители на окачен таван за малка стая (10 кв.м.)? На прага й цъфнали роми. Поискали пари за материали и започнали работа. Тя ги пита колко ще струва, "След малко че ти кажем, да питаме старио". И искат 3 000 лв (три хиляди!). Тя "Нямам толкова", те "Че платиш разсрочено". Тя "Махайте се", те "Почнали сме". Та с разправии и скандали, подпомогната от съседите, свали на 1500. За сведение, в Германия взимат 3 (три) евро на квадратен метър.

59

Анонимен

преди 5 месеца

Повече работят, по-малко пари взимат. По отношение на качеството как ли се конкурират?

58

Анонимен

преди 5 месеца

1993 часа означават, че българина работи всеки работен ден в годината по 8 часа, без отпуск и без болнични. Ясно е, че не всички са така, значи има много хора, които работят по повече от 8 часа на ден и/или работят и в неработните дни, но така е при дивия капитализъм.

57

Анонимен

преди 5 месеца

Оня с децата. Закриха много детски градини, много хора се преместиха да живеят в по-големите градове и естествено, че няма да достигат местата в детските градини.

56

Анонимен

преди 5 месеца

Не е лъжа, а даже работим повече. Водят го на половин работен ден, а работи по 12 часа всеки ден.

55

Преработил

преди 5 месеца

Същата лъжа като тази с раждаемостта. Нямало деца, а градините претъпкани и няма места за хиляди. Толкова са се претрудили, че заведенията са всеки ден пълни и никъде другаде в Европа няма в работно време толкова много народ, мерещ улиците из центъра. Същото с функционално неграмотните ученици - имат общо над 4 месеца ваканции в годината, освен ако няма пандемия или грипни ваканции, и това не е в чак такъв размер в Германия или Франция примерно...

54

Най много имат немци

преди 5 месеца

До 48 В целия ЕС българите почиват най-много в годината! Купища празници! То не са 10 Великден, та 2 Бабинден , та Исуса, та 10 дена Аллаха, та не знам кви си още дни, айде Буда не празнуваме, нямаме будисти, ама аман, купища почивни дни, . . . . . . Не е вярно! Виж колко празници имат в Бавария и колко имат швабите! Може би не знаеш къде живеят баварци и къде шваби!

53

Виж 57

преди 5 месеца

До 52 продължение ... и получават най-ми3ерните заплати и пенсии,но пък бг политиците с най-тльсти,най-крадливи, най-корумпирани,най-нагли, най-безочливи и най-пр0дажни! . . . Без коментар!

52

Имат да наваксват!

преди 5 месеца

Българите работят значително над средното ниво в ЕС. . . Имат да наваксват както в работно така и в умствено отношение! 30 години да избираш едно и също и да очакваш промяна за това има медицинска анамнеза!

51

Българин

преди 5 месеца

Бачкай, робе! Бачкай, че да може господаря да си почива повече. След 500 години турско робство, сега вече се оказахме в европейско робство!

50

3

преди 5 месеца

Гледах подобно на нашето семейство от началото на 90-те по ТВ. Разочаровани художници от промените, отиват в САЩ. Печелят пари, които инвестират сега тук, а на запад оставят децата и внуците си. Ние сме учители, останахме тук. Жена ми предаваше частно математика, аз правех мебели, старинни оръжия, модели и др. като интериор на заведения. Децата завършиха висше тук. Три г. работих в Испания в музей ката реставратор. Искаха да остана. Прибрах се с печалбата при семейството си. "Няма щастие далеч".

49

Fool

преди 5 месеца

За сметка на това имаме много ниска продуктивност. Масово заетите са в ниско платен, ниско квалифициран труд. В производството където има автоматизация и се изискват високо квалифицирани специалисти няма надработени часове и има високи заплати. Соц манталитета "да има работа" трябва да приключи, за да сме конкурентни трябва образование и масово труд с висока добавена стойност. Не искам да омаловажавам професии, но не е нормално за продавач консултант в мола да има 10к кандидати за 1 позиция

48

Ром"с

преди 5 месеца

...цирк ...работели най-много часове и най-ниска производителност

47

продължение :

преди 5 месеца

... и получават най-ми3ерните заплати и пенсии,но пък бг политиците с най-тльсти,най-крадливи, най-корумпирани,най-нагли, най-безочливи и най-пр0дажни!

46

Боби

преди 5 месеца

В производството пък някъде работят на 3 смени и почиват само 1 ден, което не е нормално. Прибираш се от нощна смяна ни като се наспиш до обед и почивния ти ден отива. За какво работим изобщо. 2 дена трябва да се почива и трябва да стане закон!

45

Анонимен

преди 5 месеца

Как да се върне човек в България, не, че някой се е засилил, просто ми е чудно. Ако не са родителите ми и имотите, даже и за почивка не се връщам.

44

Анонимен

преди 5 месеца

Кви са тия измишльотини всеки мързел ще каже че се е отрепал от рабоа

43

В целия ЕС

преди 5 месеца

българите почиват най-много в годината! Купища празници! То не са 10 Великден, та 2 Бабинден , та Исуса, та 10 дена Аллаха, та не знам кви си още дни, айде Буда не празнуваме, нямаме будисти, ама аман, купища почивни дни

42

Въпрос към вас

преди 5 месеца

Не разбрахте ли че сте роми, сложно ли е!?