244

Анонимен

преди 5 месеца

Свръхпродукцията от земеделие е като съсипват българското, румънското и така нататък... Огромни субсидии на тяхната продукция от отдавна токсичната им земя.

243

Анонимен

преди 5 месеца

А цените в Германия как са, за колко стига учителската заплата преди няколко години беше 4000 евро явно нещата вървят надолу и там.

242

Анонимен

преди 5 месеца

За невероятните антибългарски уроци, сътворени от нагаждачи от разни нпота, единствено за да вземат някакви пари, които повечето учители преподават, за падащото ниво на образование, за тяхната готовност веднага да зарежат учетелството и да станат главни експертки-библиотекарки или пък телефонистки, примерно в 112 те не заслужават и петстотен лева. Учител е мисия и призвание а не каканижене на фалшива история без фхакти и събития, без анализ на процесите, а единствено антиславянски и антируски оп

241

Анонимен

преди 5 месеца

В Германия всички браншове са много по платени от България , не само учителите. Германия е Световен лидер във всичко има свръх продукция. Земеделие , медицина автомобилостроене, корабостроене ,козметика и много други браншове. Частния сектор е 99% . Часовата ставка е от 60- 90 евро Частни фирми са по целия Свят. В Дания 80% икономиката е немска ,в Швеция правят мерцедеси ,в Полша WV и Чехия, В Бразилия,Уругвай,Аржентина е 80% е немска икономиката

240

Анонимен

преди 5 месеца

Какъв специалист е Полина Фетфова началник на отдел Квалификация и кариерно развитие в дирекция Политики за стратегическо развитие, квалификация и кариерно развитие в Министерството на Образованието - тя има СТАЖ КАТО УЧИТЕЛ ПО ГЕОГРАФИЯ от ВЕЧЕРНИЯ ТЕХНИКУМ в ПЕРНИК.

239

Учителите

преди 5 месеца

В Германия не дават частни уроци, парите от които не декларират. Даскалята се ненаядоха. Не стига, че са некодърни, но и алчни. То във всички сфери заплатите в Германия са по-високи. Даскалята в Бг са слуги на Боко. Директорите зарибяват даскалята и родитерите да гласуват, срещу преференциално отношение. Спокойно за дасклска мафия може да си говори по подобие на бялата.

238

Бг

преди 5 месеца

А в един нов университет, преподавател с 20 години получава по-малко от новопостъпил в голям хранителен магазин.

237

Сахар

преди 5 месеца

Не им е лоша заплатата, като се отчете, че повече от 3 месеца са ваканция...

236

Анонимен

преди 5 месеца

Прави сметка пък колко вземат инженерите и лекарите им.

235

Динко

преди 5 месеца

За 5 ч.дневно,8 месеца в годината са предостатъчни като се има впредвид че +доходите от частни уроци също са приход.Да не забравяме и Коледните и Великденски бонуси.

234

Патриот

преди 5 месеца

Задачата на всеки учител е да събуди интереса на учениците към дадения предмет, да ги насочва и поощрява.Затова им се казва, че са будители. А доколко са такива, друг въпрос! Май за повечето от тях са важни само тези облаги - бонуси, увеличения, подаръци. Няма патриотизъм! Тези деца са бъдещето и ще участват в процеса на градежа или в разпадането на държавата. И трябва всички да сме отговорни - и народ,и правителство. Но коня вече е в реката, потъва надолу... .

233

Възмутен

преди 5 месеца

Еех, къде са някогашните "даскали", с авторитет наравно с попа и кмета.Ноо, за да станеш даскал, цялото село те избира, определя ти се заплата, и само ако се докажеш като просветител, тогава те наемат за следващата година. Без подаръци, без бонуси и увеличения. Тези тогавашни просветители не съществуват вече. Сегашните "учители" са получили дипломите си в "демократичното" време и са съучастници в разрушителния процес. От цялото учителско съсловие има 10% читави учители, истински будители.

232

Анонимен

преди 5 месеца

Те и 1000 лв не заслужават!! Заради зле квалифицирани учители с лошо образование, децата ни напускат училищата функционално неграмотни!!! Това не са учители, а печалбари!!! Учителите имат основна задача-да образоват децата ни, вместо да не ги учат на нищо в часовете-а след това да вземат по 50 лв за частни уроци!!! На това му се казва "печалбарство"!! Търгаши нещастни!! И е крайно време всички държавни служители да започнат да си плащат сами осигуровките!! А не да ни висят на вратовете!!!

231

Намръщен

преди 5 месеца

Сегашните ученици нищо не знаят, не са чели класиката, не могат да пишат без грешки. При соц-а всеки завършваше училище поне що-годе образован. Имаше и руски учебници, в руските книжарници, на много високо ниво, по-високо от преподаваното при нас, но на който му трябваше примерно математика или химия, помагаха много. Изобщо младежите учеха! Четяха! Знаеха! Не всички, но доста. Сега не! Не знам заради учители ли, демокрация ли, нарочно ли се търси затъпяване на народа, но за съжаление това е факт

230

Анонимен

преди 5 месеца

Тук ококорения се подиграва на учителите,че имат дупки на чорапогащниците...

229

ЛаЗаР

преди 5 месеца

Там системата пак ли е (парите следват ученика) или е обвързана с успеваемостта? Функционално неграмотни произвеждат ли? Ами да ви кажа Различна е.Там училищата създават кадри готови за индустрията тук създават неспособни абитуриенти.Който иска да заминава да даскалува в Европата ,границите са отворени.И да знаете Първите 5 години няма да сте.Няма да ви признаят дипломите.Ще учите и полагате приравнителни и най много да станете помощник учители със заплата колкото вашата сега в Бълга

228

Анонимен

преди 5 месеца

А в Нигер вземат по 15 евро....страшна новина ви казвам....аз си мислех че в България вземат повече от Германия.Стига сте обяснявали на хората колко е гадно да си българин.В България се живее по добре от кирливата Германия.....пълно със смрадливи мигранти,застраховка на колата 100 евро на месец,наем за нормално семейство 1500 а да си купиш апартамент ще трябва да си котка и да имаш поне 9 живота.

227

Анонимен

преди 5 месеца

Е тия се ненаядоха.Работят по 4,5 часа,никога по 8,както другите хора.Децата неграмотни,а те реват за заплати само...

226

Факт

преди 5 месеца

В русофилското гето е така.

225

Германска даскалица

преди 5 месеца

Мислех, че даскалиците сме ненаситни само в чуждите лоджии, а излиза че сме и финансови ненаситници. Де да бяхме и толкова гладни за знания...