55

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 61, всъщност е абсолютно описанието. Има о в книгите по икономика и всеки може да ги прочете. Не са забранени :)

54

Хахахахахахахахахаха

преди 9 месеца

До България е една нула, има български софтуерни продукти. Поне с един пост доказа, че нямаш право на. мнение, защото не знаеш НИЩО! То и за това държавата е нула, защото подобни неставащи като теб си мислят, че знаят. Не ме е страх от необразованите. Страх ме е от такива като теб, които си въобразяват, че са образовани!

53

Анонимен

преди 9 месеца

До 59 - Това са доста Викториански разбирнаия за класа.

52

Анонимен

преди 9 месеца

До 59, абсолютни глупости си написал. Класата се определя от доходи, образование, финансово и имотно състояние. Средната класа в България е тази над 3400 лв. на месец/член на семейството, притежаваща поне едно жилище, двама вишисти и имащи спестявания поне няколко хиляди. Всички с приход над 5К нето на месец попадат в горната средна класа. Всички над 10К на месец вече са си в графа богати. Четете ги тези книги. Не боли!

51

До 51

преди 9 месеца

Размерът на заплатата не определя класата на хората, а дали работят за заплата. Ниската класа се нарича работническа. Средната класа хора тези които притежават среден или голям бизнес и работят само за да повишават милионите си. Високата класа хора са тези които притежават много земи, активи и интереси в множество големи корпорации. Това че собствениците на ново ауди са средна класа са измислици на рекламните ангции и предизборните агенти за да може едните работници да гледат отгоре на други.

50

Гадняр

преди 9 месеца

За IT сектора не знам, но виждам как лека-полека оставаме без работна ръка за професии, които младите считат за не престижни. Стигаме до абсурди фаянсаджии да искат по 100лв/кв. метър. В здравеопазването е още по-брутално. Аматьорско ниво на здравна помощ, но дерат по две кожи за услугата.

49

Анонимен

преди 9 месеца

Нидейти тъй . Шума разплачете за измислим ти сектори и незнам си кфо

48

Striker

преди 9 месеца

Безспорно има спад. И все повече ще бъде. Както във всеки сектор има и кадърни, умни специалисти. Масата, които познавам, обаче са със среден успех 4.50. Избутали Сиско, курс по Джава, С+ или подибно и айде "АйТи":) Та нормално е да има спад. 90% от задачите скоро ще се изпълняват от машинки.

47

38

преди 9 месеца

Но да се върнем на оригиналната ми теза - На запад, големите компании, масово цари нихилизъм и атеизъм.

46

Анонимен

преди 9 месеца

До 45 - И как да има? Аз искам 50000 лева присийд, а онези ми казват, че искат "гарант", демек препиша инот, после искал 50% от равенюто. Не печалбата, а от равенюто!!! За 12 години в чужбина, така глупост не бях чувал. Иска инвестиция с нула риск, да изсмупе каквото може за 2-3 годинини да убие компанията. После защито топ девс инфинансистите ни са аброд.

45

Анонимен

преди 9 месеца

До 43 - Кое ме издава и за какво? Копелдакът тръгна да уволнява наред, защото в годишният формуляр, ускаше да листне, че е кътнал 80% разходи инда получи голям дебел бонус. В края на деня, не му се получи.

44

Анонимен

преди 9 месеца

До 49 : Сиднито, тоя копи пейст текст го мацаш от месеци. Ако беше толкова ценен специалист очакваме от теб да проявиш малко въображение и да не се повтаряш.

43

Анонимен

преди 9 месеца

До 49 - При положение, че средната заплата в България е около 1500 лева, а едва около 20000 дуи имат месечни доходи над 10000 лева ... С 9000 лева доход, ако не си в някаква средна класа, то не знам в кво си.

42

Анонимен

преди 9 месеца

До 44 - Истинска неграмотност не следва ли, да е невъзможността за четене и писане на даден език?

41

преди 9 месеца

Смях Някво ИТ се мисли средна класа! Тия 9к ако не беше казал че е заплата щях да си мисля че си на социал бе! Чистача в сградата в която работя в центъра на Сидней, нарича се CBD, зима толкоз! Минималната заплата в Австралия е 4200 долара. В Канбера ми предлагат надница 1400 долара, Умножавай го по 21. В Канбера е повече от Сидней защото няма желаещи да се преместят. Там е скука. Ще си загубя лайф стайла. Но това са теми които си обсъждаме само между нас си, хората дето сме с сини паспорти...

40

преди 9 месеца

Kва силициева долина? Само Кол центрове и тук таме някой софтуерен тарикат. Държава на въртачите, АлоАло, Бангладеша на Европата. Въртачите станаха критична маса и вече си имат партия на въртачите. Код мънкита на Ишлеме за мако фъстъци. На такива места с колегите му викаме Невърленд (от ПитърПан където хората не порастват). Морга за софтуерните ни проекти след като изпием овърхеда го пращаме за доизживяване срещу дребен мaнгиз. Ние тук сме високо в хранителната верига на ИТ. По3драв отСидни Авст

39

Анонимен

преди 9 месеца

До 45 - Знаеш ли, какво се случва с всяка втора обешаваща компания за ИТ продукти и услъги? До 4 години я купува я Амазон, я Гугъл, я някои инвеститорски фонд и "отлита за Америка".

38

България е една нула

преди 9 месеца

Нула в смисъла, че няма нито един IT продукт в света произлизащ от България! Всичко е на ишлеме от западни компании или фирми! Кеша по веригата на развойната дейност остава в чужбина! Това, че има програмиращи специалисти е като да имаш автомонтьори да ремонтираш кола, но колата се произвежда на друго място! Знанията да проектираш кола са различни от тези да ремонтираш кол! Та така е и в софтуерната индустрия! Който е бил програмен менаджер знае какво имам в предвид!

37

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 42, спри да се излагаш. Като казвам неграмотен имам предвид не разместени букви, а истинска неграмотност. Пишеш с грешки и не знаеш къде да слагаш запетайки и пълен член. Дори и да се криеш зад болест си личи ниското ти ниво :)

36

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 41, правописът те издаде 39ти :) Големи сте смешковци. Мислите си, че като пишете анонимно не си личи, че цената ви е близо до 0.01 лв.