58

Анонимен

преди 7 месеца

До 55 А какво правят милиони араби в Европа в момента клоун? Същоте причини по-добър живот, ситуации в техните държава и тн . Мисли малко с тоя пъпеш

57

Анонимен

преди 7 месеца

Без значение каква религия приемат филистинците описани в Библията, исторически факт е, че първата държава там е тяхна, а не на евреи нито на християни. А по-късно, че те приемат исляма също е отделен въпрос.

56

Анонимен

преди 7 месеца

'западния бряг' се нарича Юдея и винаги се е наричал така, а земите около река Йордан са Самария. Знам кои са юдеите и самаряните, сещай се защо така се казват земите там. Същото важи и за арабския полуостров, кръстен е на арабите. Това са техните родни земи. А ако някой твърди, че днешните 'палестинци' не са араби, то тия палестинци трябва масово да са евреи и християни и да говорят иврит и арамейски. Да, ама не.

55

Анонимен

преди 7 месеца

До 56 Продължаваш да говори плява. А аз Продължавам да питам, кога е създадена държава палестина :))) Очевидно не искаш да го напишеш , защото знаеш датата :))) Която няма нищо общо с България като период. Плямпай си празните провизии. Истината е че армията на Израел чака тези който искат част от земята й :))

54

Доктора

преди 7 месеца

Хора, няма значение исторически на кой са принадлежали, беломорието също ни принадлежи исторически, но сега е на Гърция, защото такъв е последния договор, това е важно. Друг е въпроса, че ние с тях не се избиваме заради това, убиваме се от път, за да отидем там и да си дадем парите на тях и реално ние си върнахме тези земи със силата на културата и напредъка. А не да се бием за това, как се казва измисления човек на небето

53

Анонимен

преди 7 месеца

Приемат християнство и юдаизъм, ама друг път. Фантазьор неук.

52

Анонимен

преди 7 месеца

Филистимците или филистинците приемат юдаизма и по-късно християнството и стават част от стар израел, а после от Византия. Не са се дупели на Алах нито са араби. Хайде обясни тогава защо всички днешни 'палестинци' говорят арабски, част са от арабската лига и защо ООН създаде държава за арабите, а не 'палестина'? Египтянинът Ясер Арафат измисли тази далавера с 'палестинците', след като им се услади на арабите да крадат и египетска история на коптите. Клеопатра не се е гъ*зурила на мохамед.

51

Анонимен

преди 7 месеца

Морето от местни НИКОГА не е било само от християни и евреи. Ако беше учил история, щеше да знаеш. Никога не спори с хора, които са учили повече от теб. Филистинците когато правят държава там, не съществува нито юдаизъм, нито християнство. Това че по-късно техните наследници приемат исляма, си е тяхна воля. То и българите са вярвали в Тангра, но по-късно приемат християнството. Това значи ли, че вече не са българи и държавата им не трябва да се казва България?

50

do 52

преди 7 месеца

А какво са правили в европа 6 млн евреи, които мустакатият е прекадил. Оправете си опорките, че си противоречат. Хем са живели в палестина, хем в Европа - последно къде са били и имало ли е въобще Холокост?

49

Анонимен

преди 7 месеца

А какво пише, ако не филистинци? :)))

48

Анонимен

преди 7 месеца

Израел спечели няколко войни... с подкрепата на... САЩ, Великобритания и Франция. Т.е ТЕ ги спечелиха, а не сам Израел.

47

Анонимен

преди 7 месеца

До 49 Недей лъжи и филистинци не пише. След като установихме, че Евреите са там от Христово време ,а не както твърдиш след ВСВ. Сега чакам да покажеш от коя година съществува държавата палестина ? Подчертано ДЪРЖАВА. ? Айде чети по бързо, че нямам цяла сутрин да ти преподавам история клоун фиилистик :))

46

Анонимен

преди 7 месеца

Морето от местни обаче е само християни и евреи. Арабите идват после като нашественици, за тях е важно да завладеят Йерусалим, Константинопол и Рим само за да покажат, че са подчинили другите религии. Това не са свещени земи за тях, важна е символиката да унизиш другите. Затова и оня мустакатия анадолски Хитлер нарочно превърна света София в действаща джамия, не че нямат достатъчно.

45

Доктора

преди 7 месеца

Сега това е еврейска земя, защото Израел спечели 3 големи войни миналия век, сега Израел е тежко въоръжен и арабите, ако искат мир трябва да се предадат и да коленичат пред Израел.Иначе ще загиват още и още, това прави разумния. Като види, че 600 милиона араби само протестират , но нищо не могат да направят-да се предадат.

44

Анонимен

преди 7 месеца

Никъде в Библията не били пишело "палестинци". Ооо, извинетееее, пише "Филистинци". Което ако имаше малко мoзък, щеше да знаеш, че е едно и също. На турски и на арабски езици не се казва "Палестина", а се казва "Филистин". В много други също.

43

Анонимен

преди 7 месеца

До 45 Все пак който гледа глобално. Че амамм от тъпунгеррии, като тоя долу квичащ за палестина ,без да има каквито и да било познания. На всеки му е ясно ,че там въпроса винаги е бил само един - Религия. От векове арабите се мъчат да унищожат християнството там, което е ясно на всеки,че запада няма да допусне никога.

42

Анонимен

преди 7 месеца

В библията няма никакви палестинци, това е географски район. За сметка на това в корана на няколко места е ясно описано, че земята на Израел принадлежи на евреите. А преди египетското робство, евреите са живяли пак в Израел. Това дори е без значение, важното е кога и как са дошли арабите там, защо обсаждат Константинопол, превземат и поробват Испания, Малта, Сицилия и къде е оригиналното население на Мароко, Сирия, Ливан, Либия, Алжир, Судан и т.н.

41

Анонимен

преди 7 месеца

Палестина не била арабска земя. Ми тя не е и еврейска. Филистинците са траки. Ама трябва ли толкова назад в историята да се връщаме. Траките вече ги няма. Претопили са се в морета от местните.

40

Анонимен

преди 7 месеца

Палестина не е арабска земя, това че са откраднали земята от евреи и християни при нашествията, не я прави тяхна! Още през 1947, всичко можеше да се реши, но арабите бяха лакоми за още и още. Те откраднаха Палестина под носа на ООН, вместо да се съобразят с решението на света. Там дори не се бият за земя, а за контрол над Йерусалим - а той трябваше да е международен град без собственик.

39

Анонимен

преди 7 месеца

Кефи ме как някакви семити са написали Библията, която хилядолетия по-късно доказва писмено, че земята не е на евреите. АХХАХАХААХ!