19

Или или

преди 7 месеца

Или затвор или закриване на държавата.

18

Анонимен

преди 7 месеца

Проблемът тук е, че сертифициращият орган в лицето на МЕУ сам е нарушил собствените си правила, както и процедурата. Няма как след тази изцепка лицето Стойнов да е гарант за правилното отчитане на машинния вот. Надявам се въпросното лице да получи ефективна присъда за това, че заради него бе отменено машинното гласуване, т. е. причини щета за десетки милиони лева както и много други косвени вреди свързани с доверието в изборния процес.

17

Наблюдателен

преди 7 месеца

Прочетох доклада и наистина нареждането на зам.-министъра за повторна процедура за генериране на кода е истинското престъпление. За другото може и да каже, че "иска да си поиграе", но това си е за затвор.

16

А замминистърът има

преди 7 месеца

ли право да генерира нови хешкодове,да ги снима,сваля и записва на своя флашка? Ако да,за какво говорим,показва съответните законни основания и забравяме.Ако не защо този индивид още не е арестуван за вреди в особено големи размери,за проваляне на изборния процес.Надявали са се никой да не обърне внимание,но този престъпник обезсмисли десетки милиони левове,дадени за машини,както и вярата на хората в честността на изборите.

15

ДА, АМА НЕ !

преди 7 месеца

Защото зам. министърът при поемането на поста си се е разписъл да следва процедура по опазване на служебната тайна, която процедура забранява заснемането / записването на личния телефон на служебна информация ! И той е нарушил това ! Какво повече да говориме ? Кое не е ясно ?

14

Анонимен

преди 7 месеца

Кодовете не вършели никаква работа, обаче хората професионалисти в ДАНС толкова не разбирали, че чак изготвили доклад с гриф секретно за тях. кокорчовците не знаят кога да спрат с излагациите. хи хи хи

13

Анонимен

преди 7 месеца

Ментаците са като удавници, които некоординирано пляскат с ръце надявайки се да хванат нещо, което да ги спаси. Първо нищо не било снимано и сваляно, като се оказа че е сваляно, зам министърът имал право да наблюдава разни неща. Ама наблюдаване и надзор е едно сваляне на инфо от машините съвсем друго.

12

Анонимен

преди 7 месеца

Цял ден ли го мислихте това? И от кога зам. министър лично обикаля машините с флашка? Пък и нали били само принтери, защо подскачате тогава

11

Анонимен

преди 7 месеца

До либераст номер 9 - Ти да не си чел класифицирания доклад на ДАНС, та знаеш за кои кодове става въпрос?

10

Анонимен

преди 7 месеца

Ще е интересно колко % ще събере ППДБ без машините.

9

Анонимен

преди 7 месеца

Всичко е като Нексо. Кьор фишек. Ако зам министъра беше виновен, досега да е арестуван с повдигнати обвинения..

8

Анонимен

преди 7 месеца

Всички манипулатори в ареста! Без отлагане!

7

Анонимен

преди 7 месеца

Хеш кодовете на Биткойн са явни, има ги навсякъде, за всяка транзакция. Нека някоя умна Копейка да я използва за плащане, ако е толкова голям хакер.

6

Анонимен

преди 7 месеца

Къде пише, че зам министърът може да снима и сваля на флашка кодовете за сигурност, питам?

5

Анонимен

преди 7 месеца

Скандалът претекст да махнат машините за гласуване.

4

Анонимен

преди 7 месеца

Този зам министър даде изявление надълго и нашироко снощи ама коя копейка ще следи? Копейките следят само каналите на Разграждане, ГРОБ и ДПС. Ако този зам министър е толкова виновен защо не е арестуван? Остави ареста, даже обвинение няма, няма и да има, защото няма нищо незаконно в нито един момент...

3

Анонимен

преди 7 месеца

Я кажи как се "играе" с кодове, които освен да покажат, че софтуерът не е пипан, нищо друго не показват. Това не са ти пароли бе, гений!

2

Анонимен

преди 7 месеца

Добре де, ама защо вече втори ден само декларации, декларации...? Всеки говори, само този зам. министър мълчи. Да излезе и простичко да каже какво и защо е снимал. После да публикуват този доклад на ДАНС най-накрая и да видим какво точно обвиняват от там. Зам. министърът да отговори конкретно. И това е, ние да не сме маймуни да не разберем?

1

Анонимен

преди 7 месеца

А има ли право зам-министъра да снима кодовете "за да си поиграе" с тях,м?