70

Как се правят загуби

преди 7 месеца

Руската компания работи в България по модел, който не противоречи на закона. В основата на проблема е т. нар. трансферно ценообразуване, което използва Лукойл. Според експерти, то може да се прилага, когато една фирма контролира целия процес от горе до долу - от доставка на суровина, през производство, до продажба на крайния продукт.

69

РСЕ

преди 7 месеца

Резултатът е, че така "Лукойл" не плаща нито един лев корпоративен данък, т.е. данък върху печалбата. Обяснението е просто - няма печалба. Нещо не е наред. печалбата на практика се изнася от България към Русия. Според някои политици по този начин в българския бюджет не са влезли поне един милиард лева в последните години.

68

северомакедонец

преди 7 месеца

загубата се формира от инвестициите минус годишната амортизация минус погасените кредитис лихвите плюс кредитите....= Когато правиш инвестиции с привлечени средства си на загуба счетоводно,особено ако доставчикъте афилиран с тебе. Затова и лукойл се продават -техния доставчик нов собственик ще ги захранва с индийски петрол дерогацията не им е изгодна - 73 ст/л. Пък и В ЕС купуват и латвийски петрол който блика в Балтика право от терминалите като индийския от танкерите и нема ефтин дизел за UA

67

РСЕ

преди 7 месеца

Най-голямата рафинерия на Балканския полуостров. Собственик вече не е държавата, а руският петролен гигант Лукойл. Фирма с най-високи приходи в България. За последните 15 години рафинерията е отчела приходи от над 80 млрд. лева.!!! И въпреки това руският гигант "Лукойл" не печели, а губи пари в България. Поне така е на хартия!!!!!!! Почти всяка година компанията приключва с "финансова загуба". За 2020 г. тя е над половин милиард лева.

66

РСЕ

преди 7 месеца

Енергиен гигант има бизнес с милиарди левове приходи в България. Но не плаща нито една стотинка данък печалба. Това се случва пред очите на държавата години наред при едноличнота управление на ГЕРБ!!! А парите, спечелени в България, отиваха в Русия!

65

Ахахах

преди 7 месеца

Дельо, Дельоо, Дельооооо....

64

Mopcku_

преди 7 месеца

Не само че реално ГРОП управляват от 2009-та. Те саботираха всяко различно упралвние с всичките назначени на всякакви видове и на всякакви нива хора по всякакви служби. Сега на дневен ред излезна и дълбоката симбиоза с Дебелеевски, с когото пеят в един глас.

63

Оооох

преди 7 месеца

Делянчо,що се оправдаваш с декларации с загуба, подадени в малкото време, в което не е управлявала ГЕРБ? Ами реални вие управлявата еднолично от 2009г. бре. Що не направихте ревизии, с които да докажете, че Лукойл не е на загуба? Целия държавен апарат ви беше в ръцете /то май още е/. Значи или сте ги прикривали докато ББ си играше карти с В. Златев и сти получавали лично нещо в чекмедже или Лукойл наистина са били на загуба. Пък се сещам и за едни измервателни уреди дето все не ги слагахте.

62

леля Пена

преди 7 месеца

ЖАЛКО,ЛЪЖЛИВО СЪЩЕСТВО!

61

НагълГербересткиПлъх

преди 7 месеца

Толкова нагъл, агресивен,лъжовен,крадлив и подъл плъх може да вирее само в Герб!

60

Анонимен

преди 7 месеца

До Румен - значи когато интересите са руски са на господари, а когато са американски са на партньори? Когато произвеждаме и продаваме БТР, защитаваме руски госпдарски интереси, а когато ни спрат производството и ни заставят да купуваме американски машини е в наш интерес? Или когато ти заповядат да купуваш нещо по-скъпо но не руско, а американско е в твой интерес? Слава вам!

59

Анонимен

преди 7 месеца

За тези които са забравили, миналата година преди поредните избори, Tyлyna oт Бaнкя обещаваше, че ще свали цените на горивата с левче. След изборите забрави за тези обещания. Сега ще бъде същото. Това е патологичен лъжец.

58

Мили Ванили

преди 7 месеца

В законопроекта данък свръхпечалба е наречен солидарна вноска за свръхпечалбите, генерирани в периода от 1 юли 2023 г. до 31 декември 2023 г. По-долу публикуваме мотивите на Министерството на финансите, с които предлага въвеждането на данък свръхпечалба. Дали това е станало закон не съм сигурен. Но дори и да е приет, периода за облагане ще е от 1 юли до края на годината. Какви 500 млн. ще търсите за няколко месеца?

57

Бисер

преди 7 месеца

Според приет на 24.01.2023 г. закон бокЛукойл трябва да внасят в държавен фонд 70% от разликата между цената на сорт Уралс и сорт Брент." Ако въпросният закон за облагане на свръхпечалбите на Нефтохим не е влязъл в сила, те ще плащат само обичайните си данъци. Важен въпрос е кой е направил закона по този начин и защо правителство и парламент спаха. Със задна дата, както е известно, пари се не взимат.Пп. Със сигурност Борисов и Пеевски знаят за закона, т.е. пушилката е напълно предизборна.

56

Румен

преди 7 месеца

Егати територията в която една фирма обещава на правителството, че ще си плаща данъците. Всъщност не е случайна фирма, а на руските господари. И отношението е напълно заслужено към крепостните българи, които ги търпят. Тези същите, в Румъния ги наритаха отдавна, всичко си плащат и са по-ниски от тревата.

55

Хамелеони

преди 7 месеца

Борисов и Пеевски са търпяли с години нечии финансови задължения, а сега и двамата предизборно се правят на първи борци за ред и справедливост.

54

Истината!!!

преди 7 месеца

"Калпавите закони" на ГЕРБ са в основата на проблема със събираемостта на дължимите пари от Лук*ойл!!!!!!!

53

БАЧКАТОР

преди 7 месеца

Не е тайна,че законите се приемат в полза на някого.ББ казваше-звъня на Деси и веднага се приема закона.Защо някои са толкова късопаметни?Прови ли ви впечатление,че са приели закон на плодородна земя да се сторият панелите за ток?В Европа всеки сантиметър плодордна почва се изплозва за производство.От кмета до шефа на НС всичко е в мрежата на корупцията.Ако има истинска прокуратура и полицаи ще трябва нов затвор,но никога няма да се случи у нас.ББ и Пеевски искат да свалят правителството.

52

Реално

преди 7 месеца

Мачкай, Дидоо!

51

До 53

преди 7 месеца

Какви глупости пишеш. Кои са тия закони, които ти позволяват да не плащаш данъци, да не плащам и аз. Денков го бил казал. Да каже и кой закон и точка, да ги цитирам и аз пред данъчните.