16

До 4

преди 7 месеца

Увеличенията в заплатите на частните фирми започнаха да се забавят значително тази година. Асен Василев е прав като каза че увеличението на заплатите в държавния сектор започна да изпреварва това в частния и очакванията ми са следващата година тази тенденция да продължи.

15

Хора

преди 7 месеца

Минете в широкия център на големите градове,над 30% от жилищата са тъмни и не населени.Жилища има но брокерите умишлено насаждат паника зада печелят.

14

До 10 Иван

преди 7 месеца

Иване, в момента наблюдаваш спукване на балона, ама си толкова бос в тая сфера че не можеш да го асимилираш

13

Аз Кочо

преди 7 месеца

Тоест сделките в София падат на годишна база с 20 пр. спрямо 2021.Освен това се броят сделките с магазини гаражи, цели сгради, земеделска земя, което значи че сделките само с имоти са още по малко.Също така сделките на зелено са с голям спад. В сделките обявени за последното тримесечие влизат и много имоти закупени преди 2, 3,4,5 години но вписани сега след получаване на акт 16.С една дума пазарът отива бавно но сигурно по дяволите.

12

Аз Кочо

преди 7 месеца

Сделките с имоти намаляват катастрофално: Най-слабо тримесечие от 2010 г. насамСлабо лято за имотите: Сделките спадат средно с 13% за цялата странаТолкова малко продажби в страната през трето тримесечие не е имало от 12 години.Спадът на сделките с имоти в София през третото тримесечие е -5.4% при -15% през същия период на миналата година. Като брой те са сходни с нивата от 2020 г.Сделките с имоти в София за третото тримесечие на 2023 са с 5 пр.по малко от третото тримесечие на 22. Тогава сделките бяха с 15 пр. по малко от третото тримесечие на 21.Тоест сделките в София падат

11

Котьо

преди 7 месеца

Ако станат реални цените бих развързал кесията.

10

Хахахаха

преди 7 месеца

Щом признават спад, вече има срив. Скоро инвестиралите ще разпродават. Балонът не се пука от строителите - те строят с готови пари. Но ще продават и те. Магистрали няма да се строят до безкрай.. да.

9

Анонимен

преди 7 месеца

Ако си намажа главата с кайма и я пъхна във фурната, дали ще стана принцеса?

8

Точно Казано

преди 7 месеца

набалбукаха се хора с кредити за имоти в полето на акт 14..демек кофа бетон излята на строителна площадка..и за това милият, зле информиран, финансово неграмотен, но за това пък безкрайно алчен Българин сега потрива ръце...как кофата бетон без право на ползване ще я продаде на лапнишаран като него за 3 хил. евро кв.м. Сделки няма, но той чака. Чака плаща ипотеки, банката прибира пари, като си събере сумата Банката, ще вдигне лихвите и ще събере и имотите хахах. Това се повтаря през 10 години!

7

Анонимен

преди 7 месеца

Кристалина Георгиева- лихвите скачат на 5%.

6

Винаги

преди 7 месеца

У нас намалялото търсене води до поскъпване защото те разчитат на определен доход.

5

Мхм началото е това

преди 7 месеца

В Германия имотите са надолу, лихвите към 5-6%. Тук сме година назад от събитията. При демографията и липсата на чужденци, спадът ще е поне двоен на немския. Провинцията е обезлюдена. В областни градове като Плевен, Ловеч има само бабички. Всички млади са вече в София или чужбина. Лихвите са тръгнали мн леко нагоре до към 3, но след година може да са 5-6. Тогава купувачите ще са нула. Цените надолу. Това с горива и храни нагоре, заради войните, ще купуват само скаталите кеш. Които не са много.

4

Анонимен

преди 7 месеца

Цените ще вървят само нагоре, България е страната с най-ниски лихви в света, заплатите за 2-3 години ще се удвоят, не се лъжете от статии.

3

Анонимен

преди 7 месеца

На тези безумни цени е ненормално да купуваш.

2

Преядохме с имоти..

преди 7 месеца

Вие какво искате - всеки месец да купуваме по един имот?..... И цените да вървят само нагоре?.... Да, ама не...

1

Анонимен

преди 7 месеца

Докато има алчни банкери, брокери, и закони които закрилят алчните, поевтиняване едва ли се очаква. Половин България пустее, пък хората нямат къде да живеят и спряха да раждат деца. Трябват законодателни пробмени.