8

Анонимен

преди 7 месеца

Каква средна класа с по 3400лв. заплати?? Високата класа по колко взимат? По 15 000 ли?Средната класа е колкото взимат 90% от българите - около 1000-1200лв на месец.

7

Angry IT

преди 7 месеца

Викам ВиК техник и познайте дали предлага касова бележка. Отивам на майстор за колата - и отново не получавам валиден документ. В кварталното магазинче, ПОС терминалът работи точно 2 седмици, и 4 години по-късно, все още е на ремонт. На пазара - на всеки му е ясно. Иначе държавата е тръгнала да ни дои нас, ИТ-тата. И накрая какво ще стане - горския ще си вземе чувалчето и ще си бие камшика. Не малко ИТ-та ще тръгнат с него, а останалите ще се преквалифицират в плочкаджии и водопроводчици.

6

До 1 Хора

преди 7 месеца

Тезьи, на които държавата плаща на 100% осигуровките най-много от всички искат да си плащат само техния дял от около 40%, като всички останали. Сега те са прецакани с по-ниски заплати, с всичките негативи на по-ниските заплати като база за осигуровки и след това плащане на обезщетения като болнични например и накрая с по-ниски пенсии. Май не знаеш, че преди около 20 години държавата намали заплатите на държавните служители, когато реши да ги прецака и да поеме на 100% осигуровките.

5

Angry IT

преди 7 месеца

Отивам *** зъболекар и ако не кажа, че ми трябва фактура-не получавам и касова бележка,а плащането е задължително в кеш, защото нямали пос терминал.Отивам при адвокат,да си говоря за данъчни закони и изисквания и о,изненада, отново не получавам касова бележка,нито възможност да платя в нещо различно от кеш. Отивам при строителя,заградил поредната междублокова полянка,и той ме навива да му броя 500к лева в банкноти (малка чантичка),а останалите със заем,като да изповядаме само заема, ако имам кеша

4

Анонимен

преди 7 месеца

До Хора...Не че нещо, но какво значи лично да си плащат. Та нали и сега държавата им удържа всичко и точно при тях няма пари под масата. Ако стане по твоя начин тогава ще си получават брутото и пак ще е същото като си платят осигуровките.

3

Анонимен

преди 7 месеца

Има една статия в 24 часа, която обяснявала, че трябвало да давам повече пари на държавата, за да давали всички еднакъв процент. Така било честно и така щяло да ми пука повече за начина, по който се управлявала държавата. Аз бих давал повече пари, ако и в другите сектори си декларираха реалните доходи. Ако парите ми не отиваха в мутрите. Не, мерси.

2

randomIT

преди 7 месеца

Накажете хората които си плащат данъците с още данъци.

1

Хора

преди 7 месеца

Оставете прага,изменете ЗДОО и накарайте над 40 000 държавни служители да си плащат лично данъка и осигуровките в НОИ.Сега народа ги издържа.