106

Запознат

преди 8 месеца

Газа е ексклав на държавата Палестина (разположена на западния бряг на река Йордан), не е анклав...

105

Анонимен

преди 8 месеца

Няма по-добро решение от това, да преглътнат мъката и двете страни, да седнат на масата и двете страни и се разберат, ако не го направят, това може би, ще коства още трагедии, а и може да се намесят и други държави, което ще усложни нещата и увеличи жертвите, искат или не искат, трябва да седнат на масата и се разберат някак, не мисля, че евреите или арабите са виновни за конкретния конфликт, мисля, че ги бутнаха към този конфликт и трябва да намерят начин да се изплъзнат от трагедиите сами.

104

Чудно

преди 8 месеца

Не да се преместят , а да се махнат от там. Ивицата Газа минава към Израел.Години на ред палестинци минават границата ежедневно и работят в Израел. И ето я благодарността.

103

Факти

преди 8 месеца

На Хамас им пука повече за религиозната им война отколкото за палестинците в Газа. За това последните 10 години събират фанатици и оръжие вместо да работят за инфраструктура и интеграция.

102

Анонимен

преди 8 месеца

Има един игрален филм правен от евреи. Казва се Promised land. Ако ви се гледа лоша актьорска игра и филм без почти никаква идея, гледайте го. Има $ексyални сцени на 1-2 места едни камилари опъват едни рускоговорящи мадами търсещи работа като танцьорки в Израел и пресичащи нелегално пустинята. Показват цялата пошлост на тая нация и цялата безскрупулност на тая държава.

101

Анонимен

преди 8 месеца

Близкия изток е каша! Аз лично не виждам как 2 милиона евреи ще се върнат да живеят арабските страни, и още толкова в Европа, не съм и сигурен че искам 200.000 израелци обратно в България. Още по-малко искам пък допълнителни 5 милиона арабина в европа, щото рано или късно тези джихадисти ще се установят и у нас. Всичките са двулични, а Европа е безполова безгръбначна и само търпи, и търпи.

100

Анонимен

преди 8 месеца

Първите заселници палестинци, са говорили на тракийски езици! Те са траки! От там нататък за толкова много хилядолетия, нормално е да са се стопили в изобилието от семитски народи. А семити не означава само евреи, както си мисят евреите и необразованата част от българското население. Арабите също са семити. Няма нищо странно в това палестинци днес да са със семитско ДНК и да говорят арабски. Вие да не искате 1 българин да отиде в Америка и всички диван чапраз да му седят и говорят на български??

99

Анонимен

преди 8 месеца

Да си поделят територията Палестина и ще има мир, още от време оно хората са казвали отивам на Божи гроб в Палестина. Там се срещат всички религии, трябва мир, а не насилие и хората от цял свят да могат да посещават съответния религиозен храм.. не случайно се срещат всички религии там в тази земя. И най добре е Йерусалим да бъде неутрален град, символ на мир между хора и религии.

98

Анонимен

преди 8 месеца

"Те така са искали евреите да се казва държавата - Палестина до около 1930г." - Аха, искали са те. Ахахахахах! Ако бяха искали, после защо искат да я сменят? Оооооо, "Обетованата земя", нали? АХаххаха!

97

Анонимен

преди 8 месеца

Тя и Египет е по-стара от Израел и Палестина. Въпросът е Клеопатра дали се е кланяла на Мохамед и дали е говорила арабски и е пращала народа си на джихад? Нищо общо нямат арабите с Палестина, нищо. И турците учат, че Омир бил Омир, а Агамемнон е Мемон Ага, и че са правнуци на троянците, ама знаем как и кога са дошли в Анатолия.

96

Анонимен

преди 8 месеца

"Не съм евреин и аз самият смятам, че повечето днешни израелци са хазари от руската и немските империи, но това не означава, че приемам ислямистката пропаганда за уж 'древно' местно население" - Какво значи "древно население"??? Ти да не мислиш, че днешните българи са същото население каквото са били пра-българите дошли от Азия? На Балканите е имало и готи и траки и келти и алани и авари и каквито се сетиш още! Значи хайде искаш да се унищожи България ли? Защото днешните българи не са същите ли?

95

Анонимен

преди 8 месеца

Те така са искали евреите да се казва държавата - Палестина до около 1930г. И допреди 67' са очаквали да живеят заедно с всички араби, но не се е получило. Сега там има само около 20% израелски араби, които не се смятат за 'палестинци'. Обаче там има намесени религии, чужди интереси, пари и борба за власт.

94

Анонимен

преди 8 месеца

Не е имало държава Палестина! Стига сте си измисляли. Може да прочетете абсолютно всички сериозни енциклопедии, историци, учебници. И двете страни в конфликта лъжат като съдрани, ама вие защо се връзвате? Не съм евреин и аз самият смятам, че повечето днешни израелци са хазари от руската и немските империи, но това не означава, че приемам ислямистката пропаганда за уж 'древно' местно население. Те са си араби нашественици от халифата след Мохамед

93

Анонимен

преди 8 месеца

"Ти не живееш ли на балканската земя? Това означава ли, че някога е имало или има държава Балкания?" - Ами щом Израел е направен върху Палестинска земя, значи хайде да не се казва Израел, ами да се казва Палестина. Сам го предлагаш ми се струва. :)))

92

Анонимен

преди 8 месеца

Целият близък изток са географски понятия. Всички са братовчеди!

91

Анонимен

преди 8 месеца

"Географски район Израел няма, но има и е имало поне 5 държави Израел. Палестина обаче като държава никога не е съществувала и все още няма." - Не е имало 5 държави Израел. Имало е Самария и Царство Израел като най-големи и още 1-2 които са с големината на 1 град. И те са пришълци там. Не ги е имало преди Палестина. Палестина като държава същвствува 1300 години преди първата еврейска прототипна държавичка. Исторически е доказано!

90

Анонимен

преди 8 месеца

Това е независима държава. Гарантирана от ООН. Не би трябвало да се подчиняват на външни заповеди!

89

Анонимен

преди 8 месеца

"Това е все едно да се каже, че гърците, българите, сърбите, албанците, румънците, хърватите са пришълци на балканите, когато 'балканците' вече са имали земя." - Това което казваш, няма никаква връзка с темата на разговор. :))) Но то така или иначе не си логичен. На Балканите е имало траки. Те са били в различни царства. Одриси, беси, дии, т.н. Те са си имали свои царства. :)) А евреите не са имали никаква форма на държава преди да видят от траките които са се нанесли там и са създали Палестина.

88

Анонимен

преди 8 месеца

Географски район Израел няма, но има и е имало поне 5 държави Израел. Палестина обаче като държава никога не е съществувала и все още няма. Затова казвам, че е географско понятие, а след '69 се прие като политически инженеринг, за да се различават египетските и йорданските араби от другите.

87

бай работник

преди 8 месеца

Живеем в последните дни на човечеството. Алчността и фанатизма бързо ще но донесат Армагедон. Носете си новите дрехи!