5

До Анонимен 4

преди 7 месеца

Пич, още по-едно-време след като човек завърши с дипломна работа, е трябвало първо да защити нещо, което се наричало "теза", за да увеличат заплатата му с 5 лева. Чак след това можел да прави кандидатска дисертация (която днес се нарича докторска) и единствено онези,които имали висше благоволение на партийното ръководство по места, можели да правят и докторска дисертация (сега това се налича "голям доктор"). С други думи, било предвидено през целия трудов стаж да ти късат нервите и да те спъват

4

Дайте информация

преди 7 месеца

Какви са заплатите на хрантутниците от БАН, където около 10% от кадровия състав действително върши работата, за която е назначен, още толкова се правят, че работят, а останалите само Господ знае защо са там.

3

Анонимен

преди 7 месеца

Сутринта кандидатът за кмет на Враца от ПП заяви, че на Запад се изисквало, за да развиели регионите, във всеки регион да си имало университет. Ето защо нацвъкаха "умиверситети" навсякъде. Които не са УНИВЕРСитет по същество. И нивото, т.е. липсата на ниво, пак идва от Запад. В "Панорама" преди време Б Василев пита кандидата от ПП за шеф на БНБ дали е магистър. Отговорът беше, че в САЩ имаш избор: или магистър, или доктор. Което значи, че "доктор" в САЩ = завършил с дипломна работа (едновреме).

2

столичан

преди 7 месеца

Защото бюджета е опоска и няма никакви пари в него, затова и Асен се опитва да отсвирва хората един след друг, защото пари няма.

1

Анонимен

преди 7 месеца

Асистент получава повече от доцент!!! Дори докторант получава повече от доцент, с докторантската си стипендия. Т.е. ръководител мизерства повече от подчинен. БРАВООО!