10

1212

преди 8 месеца

1 Няма никакъв контрол на млечните продукти2 Всеизвестно е че се внася сухомляко което е в пъти по евтино и се произвеждат сирена и кашкавали3 Литър мляко закупено от производител е около 2 лева, липсва конкуренция и всичко е поскъпнало от фуражи до работна ръка4 Сектора е убит тъй като българското село е обезлюдено5 По времето на НРБ във всеки селски дворт имаше по една крава и няколко овце и кози, кокошки и друг *** задължително, т.е. народа се самозадоволяваше с млечни продукти

9

От Китен

преди 8 месеца

Аз съм много доволен от летния сезон. Поръчах новата S класа 2023 г. И то от една кръчме край морето.

8

Гюнтер Ферхойген

преди 8 месеца

Поскъпва заради парниковите емисии, отделяни от кравите. Затова търговците приемат негатива от отделяните въглеродни емисии в собствения си джоб - защото са климатично отговорни. Трябва да минем на соларни крави, които ще дават соларно мляко. В някои региони може да се закупуват и вятърни телета, но вятър-млякото е далеч по-труден продукт за добиване.

7

...

преди 8 месеца

Хъм, изкупната цена на млякото в БГ в момента е 70-75 ст на литър! Килограм сирене май май под 15лв май ако само сам си го направиш! За кило сирене отиват в БГ 2-3 литра мляко! Другото е добавки и вода! Та де отиват останалото пари!!!????

6

...

преди 8 месеца

Яйцата в БГ са по евтини ли!? То затова ли внасям Полски яйца и те са барем с 10ст по-евтини от Българските!? Брях брях!!! Ти да видиш!

5

Мандолина

преди 8 месеца

Поскъпва заради липса на млади млекодойки. Университетите мълчат по въпроса. Догодина искам специалност "Мандраджийство и млекодоене" в Техническия университет в София. Само така ще преборим проблема с алчността на компаниите, които изкупуват продукт за 68 стотинки, а ни го пробутват за 3 лв.

4

Анонимен

преди 8 месеца

Поскъпването е, защото lh bulgaricum беше използувано по желание на служебния кабинет да предложи млечни продукти с нормална надценка, с което подби силно надценените спекулативни цени на частните търгаши. Сега, когато некоалицията предатели взе властта и се отърва от директора, слагайки своя *** начело има отново необезпокоявана спекула.

3

Изкупуват млякото за

преди 8 месеца

стотинки, а после крайната стока не стига, че е качествена, ами е и скъпа. Ясно, има производствени разходи, има и някаква надценка, за да се покрият работни заплати и т.н. поне стоката да беше качествена. За тия цени поне това ни дължите.

2

Анонимен

преди 8 месеца

Само си представете спекулата при евентуално приемане на еврото

1

Анонимен

преди 8 месеца

Всичко поскъпва заради алчните търговци работещи с безумни надценки.