53

Анонимен

преди 8 месеца

Абе на Дунав е много "скъпо" да направите по един наклон и турбини, а Черно море, ще ви е по-евтино? А корабчета в очите плуват ли?

52

Анонимен

преди 8 месеца

Абе как така, точно когато се залюпи този конфликт, се сетихте за сероводорода в Черно море, дали е истина или измама? Ааааааааааа? Вие ако искахте, покрай Дунав да бяхте изградили маса турбини, има начин да не пречат на природата, реката и животните, изграждат се успоредно и с решетки и водата се влива, задвижва турбината и излиза, вливайки се отново в реката и не струва скъпо.

51

висок

преди 8 месеца

Алоооо, кубик вода в секунда с каква помпа ще го помпят? и то от 1000 метра! Тая помпа дали ще и стигне половината мегават, който ще произведат от водата? Някой да е ходил на даскало, да е учил физика?

50

БАЙ МАНГАУ

преди 8 месеца

Аз и брадчеда изобретихме нещо по-полезно за напълно безплатна ел енергия. Казва се КУКА. Фърляш на най-близкия стълб и енергията потича. Патентовах го и продадох патента на съседната маала. Сега ми викат Асан професора :)

49

Рационализация

преди 8 месеца

Удължете още малко тръбата от 1000м и ще можете да помпите истински нефт от дъното.

48

ВЪПРОС

преди 8 месеца

Севрномакедонците започнаха да ни се смеят за тази Новина от БАН .

47

Този Който

преди 8 месеца

Чета коментарите и се чудя що за умници сте всичките? Много енергия трябвала да се изпомпи вода от 1000м. Е, колко точно? За принципа на скачените съдове да сте чували? А като сложите сламка в чашата, течността как стига до горе? Просто трябва една тръба до долу, нищо повече. И ако технологията е това, което е описано, звучи обещаващо. Но както обикновено се случва, струва ми се, че някой друг, а не българския гражданин ще спечели от тази работа.

46

Бгг

преди 8 месеца

Енергетика на батерии няма в света. Дори на фотоволтаичните паркове не слагат заради цената им.

45

Серниста киселина

преди 8 месеца

Това ще изхвърля тази инсталация. При изгарянето на сероводорода се получава серен двуокис (или серед диоксид, както сега е модерно да се казва) и вода, а те заедно правят серниста киселина. Ако това ще се изхвърля в атмосферата, ще замърсява повече и от ТЕЦ-овете. Накратко, няма да го бъде.

44

Анонимен

преди 8 месеца

Това може да е процес за производство на сярна киселина, ексотермичен, така че и енергия може да се изкара. Но първо, този процес консумира повече кислород от горенето на въглищата и сероводорода е дори и по-лош като ефект върху екосистемата от нефта, не се различава от която и да е фосилна енергия. Е, може да убегне от сегашните инквизиторски закони на ЕО за унищожаване на индустрията в Европа за да живее по-добре Азия, но няма да е за дълго.

43

ХА-ХА-ХА-ХААААААААА

преди 8 месеца

Някои Май Слагат Магнит на Електромера....и Върти по Бавно ....Що Не го Патентоват.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА

42

тока е ефтин от АЕЦ

преди 8 месеца

До Бонго Бонготока е ефтин от АЕЦ, скъпо се получава с натрупване от такси разни, пренос, такса достъп, други такси, за промишленоста е такса Мощност(такса електомер) дори без да си ползвал. Ей сега като излезне битови поребител на свободния пазар, цената ще х4 ще догоним германия там е ,48 евро цента за бита добле ли е?

41

Елементарно Уотсън

преди 8 месеца

По скоро иска да си оправдае заплатата в БАН този "професор". Много пара дръпнаха от там и нищо не правят.

40

Анонимен

преди 8 месеца

Аз пък си помислих че става дума за пирон в електромера. То заглавието каза че ще намаля сметкита, а то този ток от сероводород ще мирише на ада и ще бъде скъп като розово масло.

39

Рендету

преди 8 месеца

Без съмнение има изобретения и научни открития, които биха променили живота на планетата в позитивен план, но проблема са Монополистите, които ще загубят своите капиталовложения, печалби и власт ако тези нови технологии и открития бъдат въведени и приложени!!!

38

Бонго Бонго

преди 8 месеца

Вижте бг изобретение да намали алчността на българските монополисти/ олигарси.Урана си го добиваме сами, АЕЦ работи защо е толкова скъп тока?????

37

Анонимен

преди 8 месеца

Трябва да са измерили съдържанието на сероводород.

36

Ангел Иванов

преди 8 месеца

До АнонименНяма необходимост от водолази, достатъчно е тръба дълга 1000 метра да виси от платформата. Проблемът е че електроните получени от количеството сероводород в един кубичен метър вода в секунда са малко за 500 коловата мощност

35

Анонимен

преди 8 месеца

Едно време Руси беше скиор. Беше си счупил крака и ходихме да го видим у тях. Имаше помпа да вади вода от реката за цветята. Помпата не работеше и и инженер руси искаше да видим какво има. Обикновена центробежна помпа. Уж тръбата стига до перловската река. Ама и липсва клапана. Та така с помпите

34

УЖАС

преди 8 месеца

Този учен, кой го е излъгал, че ядрената енергия е субсидирана и скъпа????? От АЕЦ Козлодуй 1-4 блок беше 2 ст. за киловат, сега е 5 ст. за киловат, а от АЕЦ Белене щеше да е 15 ст за киловат, първите 20 години, а следващите 40 години без пари. Колко плащате сега? ААААААААА?