150

Реалист

преди 8 месеца

Добавената стойност в търговията не никаква добавена ,а взета от нас клиентите стойност...

149

Анонимен

преди 8 месеца

В София масово хората работят за 1200-1300 лв+200 лв ваучери за храна. Скоро видях обява, че се търсят сервитьори и бармани за един реномиран ресторант в центъра на София и дават 3000-4000 лв заплата бруто, но масовката взимат, колкото съм писал в първото изречение. Заплатите в София въобще не са толкова големи, колкото някои в провинцията си мислят.

148

Анонимен

преди 8 месеца

На заплата си умрял! Единственият начин да направиш пари в ИТ сферата е да създадеш нещо свое. Някаква услуга, продукт или прототип които да продаваш на другите. Дори на ИТ-тата. Ето примерно милионери стават тия дето обучават ИТ-та. Или правиш някакво яко приложение продаваш 1 милион бройки по 5 долара и готово.....за такива неща става въпрос. Някой развиват и стартъпи и когато достигнат върха на хайпа ги продават на големи компании. Това е як бизнес модел от който се правят милиони.

147

Анонимен

преди 8 месеца

до 160 Така е, но и IT-та ще ги замести ИИ и при това положение ще трябва да се въвежда безусловен базов доход.

146

До 157

преди 8 месеца

Фабриките все по-малко се нуждаят от хора - всичко се автоматизира от IT-та. И не само фабриките - във всички сфери отиват на там нещата.

145

Анонимен

преди 8 месеца

София не е България. Пробвайте да си намерите платена в някой по малък град. Не само работа ами каквото и да е. Ако някъде има нещо то е само с връзки и само за наши хора. Никой не го интересува какво образование си завършил и какво можеш. Важно е да си наш човек. Затова я намразихме тая държава и се махнахме.

144

Anonymous

преди 8 месеца

Кой работи за 5000лв вече. В IT заплатите са 8000-15000 и на горе.

143

Анонимен

преди 8 месеца

с айти само не се изгражда икономика в една държава. Трябва производство и туризъм за богати, както е в Монако, а не за бедни западни пияници, както нашите мутри го направиха. Трябват фабрики с хиляди работни места, а не цехчета за по 100 човека.

142

Хахаха

преди 8 месеца

До 146, нека аз ти подскажа: необразован си :) Има пряка корелация с доходите и финансовото състояние. Егаси злобата те е налегнала. Що не вложиш тази енергия и да научиш нещо, та доходите ти да надминат ИТтата, а злобар?

141

Анонимен

преди 8 месеца

Висшист между 35 и 49 г., всеки трети получава 2600 лв. заплата и е работещ в сферата на търговията и ремонтите или е IT експерт. Този бил профил на средния софиянец... А останалите 2/3 какви са? 90% от тях са на възраст над 49 години или са 35-49 годишни, но не са висшисти. Средната им заплата е около 2700 лева.

140

Анонимен

преди 8 месеца

Аз съм на кодфри, 14К.

139

Анонимен

преди 8 месеца

Измежду мултимилионерите в Монако няма и един програмист. Всички работят в съвсем различни сфери и бизнесите им не са свързни поне пряко с айти бранша. Да в казината, които притежават мултимилионерите там софтуера на ротативките е писан от айтита, но собствениците печелят пари от казина, хотели, ресторанти. Айтитата са обикновени бачкатори поне тези, които кодват, тези, които са имали повече акъл да почнат да менижират и ръководят са по-висока топка.

138

Анонимен

преди 8 месеца

Неясно защо включват и ИТ специалистите в средностатистическия софиянец. Сещам се само за един вариант - на останалите в тази група заплатите са много ниски като за София, примерно 1500 лева или по-малко, а те са в пъти повече от айтитата.

137

Н

преди 8 месеца

Работе си и не гледайте в паничката на другите. Тия дето си изкарват парите с мозък и плащат не малко данъци, осигуровки и заплати - чест и почитания, останалите да си налягат парцалите и да мълчат.

136

zombay

преди 8 месеца

АЙТИТА, МАЙТИТА СТАВАЙТЕ ЗЪРНАРИ БЕ!!

135

До 143

преди 8 месеца

Не знаеш какво е средна класа. Ще ти подскажа - няма връзка с доходите.

134

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 117, освен че си много пр0ст, си и неграмотен. Може и д аплащаш данъци, но на минималка не са много. Това е разликата между теб и високоплатените хора в държавата. Добавената ти стойност е много ниска => си по-близо да етикет "ненужен". На тази страна ѝ трябват умни и можещи хора. Настанаха времена когато знаещите и можещите получават добри заплати! Научете се да уважавате тези хора. те бутат страната напред! Не бачкатори, които освен да бъркат бетон друго не могат! Така е честно!

133

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 135, 10% от населението получава под 1100 лв. 10% от населението получава над 3900 лв. на месец. Останалите са между тези суми. Хайде да спрете да лъжете, а? Средна класа ИМА и никак не намалява според статистиката. Това, че ти не си част от нея.... си е твое лично решение. Къде е написано, че пенсията трябва д ати стига да живееш? На мен никой не ми е обещавал подобно нещо. Що все някой друг трябва да мисли за вашите заdници?

132

Анонимен

преди 8 месеца

В България има три професии - 1/програмист ,2 измамник и 3.прошшляк(негодник наркоман)

131

Анонимен

преди 8 месеца

Всичко е IT вече и машинните инженери , електроинженери , леяри за всичко трябва програмиране...