223

Учете история

преди 9 месеца

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)

222

Анонимен

преди 9 месеца

Благодарение на Русия и лично на император Александър III, Съединението получава дипломатическо и международно признание. Другите Велики сили са заплашвали руснаците заради нас.Австро-Унгария нахъсва сърбите да ни нападнат и губят.

221

Gogo

преди 9 месеца

ВЪН Мишки Рокери от Марс!

220

Венци палачинката

преди 9 месеца

ДО учете история! Така е! Но русоробите се гърчат яко от фактите и истината! Те са свикнали само на пропаганда и лъжи!

219

Учете история

преди 9 месеца

А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/

218

Учете история

преди 9 месеца

"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)

217

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен Eдинственият човек (ако може да се нарече така) бил и снимал се в посолство е Костадин Костадинов, в руското посолство с посланик Митрафонова на обяд.

216

Анонимен

преди 9 месеца

Кога потуши наводненията на морето, кога оправи Русия и го тури на България!

215

Анонимен

преди 9 месеца

За Денков съединението е между България и САЩ!

214

Анонимен

преди 9 месеца

Така управлява посолството у нас! Слага се начело на правителството учен тапир,който е безобиден на вид и си въобразява че е политик! Дават му микрофон и сценарии,създават му илюзията че е спасител на нацията и чакат ефект! Нищо ново!

213

Край

преди 9 месеца

А подкрепилите Съединението въобще не са искали да се освобождаваме и българите да имаме държава. Подкрепата се изразява в две благи декларации и е само за да вкара раздор между България и Русия.

212

Кой

преди 9 месеца

Кой ни раздели, че да се съединяваме бе Денков? Кой?

211

Берлински конгрес

преди 9 месеца

Денков, неграмотни химико! Преди Съединението имаме Берлински конгрес! Там кой разкъсва България фатално, а? Тези сега са ни приятели! Така ли? Кой ни напада от юг ПСВ да вземе Македония и я дадат на Сърбия и къде пробиват фронта? Или искаш да честваш Берлинския конгрес?! Чествай го в учебника по химия!

210

Ром'с

преди 9 месеца

Ако не бе Русия ,нямаше и да има и Съдинение...

209

Анонимен

преди 9 месеца

До ДВА ?? Очевидно е, че таите злоба, но не знаете историята! По време на Съединението е бил Александър Трети!За Вас е по-важно да нагрубите, но истината не Ви интересува!Александър 3: Не одобрява Съединението; пише на султана да се намеси;изтегля руските офицери; насърчава Сърбия да ни нападне; плаща на първите "копейковци".

208

Отвратените

преди 9 месеца

Мол$ца Преми$р в момента е на иструктаж в посолството а "индианците" от колонията блеят за евроЛГБТценности, докато САЩ ги ограбва и трови. Изпростя и оглупя Българският народ - жал ми е за него!

207

Кире

преди 9 месеца

Достатъчно е да погледнем политиката на Русия и назначения от нея Г.Димитров по отношение на Македония и става ясно и на глупееца за какво освобождение става въпрос и каква свобода са имали българите до 89та. Другото е бля, бля, бля...

206

teo

преди 9 месеца

ПРАВИЛНО АКАДЕМИК ДЕНКОВ - Доскорошната "освободителка" на България, Русия, се оказа най-големия враг на съединението на страната ни! ЩЕ бъде най-ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА, ако сегашното правителство промени историята и запознае българите с ИСТИНАТА за агресивна Русия !!!

205

Анонимен

преди 9 месеца

Не знам какво печелите с простотиите, които отправяте към премиера! Освен, че лъжете за неговата компетентност, сте и изключително злобни. Най-лошото е, че обиждате без аргументи. Какво печелите или по-скоро кой печели и кой плаща?

204

Анонимен

преди 9 месеца

Ереван няма радио