98

Сата НАТО

преди 9 месеца

Тази жена е очевидно луда - външността и го издава.А относно изучаването на предмета Литература, децата трябва да декламират стихотворения и да имат часове по литературно четене. Всичко друго е пълна безсмислица. Само стихотворения наизуст, декламиране и четене на глас. И краснопис.

97

Анонимен

преди 9 месеца

Тази е и поетеса. Последната и стихосбирка - "Потребност от рециклиране" май беше наистина има такава нужда.

96

Анонимен

преди 9 месеца

Фенка на Георги Господинов и антивазовистка ясно. За такива хора страданията на народа ни са нещо измислено, но ах, Европа. И ла-йн-о да дойде оттам ще кажат, че ухае на свежи цветя.

95

Анонимен

преди 9 месеца

Личева е поредният политкултурен трегер, яхнал евроатлантическата вълна. Колкото до диаболистите, които явно са и любими, нека си ги изучава.

94

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 110, ти от къде по-точно знаеш? Защото децата в моето обкръжение яко учат, спортуват и четат.

93

Анонимен

преди 9 месеца

Да, разбира се. Нека се насочи основно към чуждата литература...😡 Къде ще остане българското, как ще съхранил идентичността си???Защо учим тогава и българска история???Дали образованието трябва да се нагажда към поколението или преподавателите, които са в училищата трябва да намерят начин да запалят интереса на поколението?Разбира се, че е по-лесно първото... Срамота!!!

92

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 103, нужно е да прочетеш само 10 книги през живота си. Кои 10, обаче ще разбереш когато прочетеш 10 000 :)

91

Анонимен

преди 9 месеца

Преди години като ученик писах едно есе по едно призведение по литература и понеже мнението ми беше различно от мнението на учителката ми получих 3.След това почнах да предавам есета от интернет и получавах 5 и 6. Учителите убиват личното творчество на учениците.

90

Анонимен

преди 9 месеца

Дааа точно тъй. А това че още като проходят и им тикват екрана в ръцете и така постоянно са забили носовете в телефоните, като пораснат не спортуват, не играят навън а в къщи всеки ден с часове играят на компютъра сигурно изобщо няма значение....

89

Анонимен

преди 9 месеца

Щом жена на 55 години за вас е дърта бабичка, значи сте сополанковци и пъпчиви пубери с остър дефицит на базова култура.

88

фриЗор

преди 9 месеца

Тая ондулирана кака бая духала та до професор се докарала. Това не е моя университет вече...

87

spomen

преди 9 месеца

1982 година в двора на ПУ(Пловдиския универсиет) дойдоха два камиона и изсипаха томове на др.Ленин. Имаха цена книгите печатани 1955(мисля или 1953)година. След 4-5 обезценявания имаха последна цена около 80ст. И накрая печчат подарено. Та можеше да си събереш библиотека само с том 21 примерно. А това е най-ценния том на Ленин. Башка томове на бае Тошо, Брежнев , Сталин и т.н.

86

Анонимен

преди 9 месеца

Учителите по литература обикковено са най- неадекватните. Четенето на художествена литература далеч не прави човек мислещ или осведомен. Литературата винаги се базира на възгледи да света, които, ако не се познават поне отчасти, цялата литература е пустословие. А точно за тези възгледи не се обучава.

85

Анонимен

преди 9 месеца

До Рендету, с писане на есета :) Писане на тези :) Писане на публикации :) С писане на статии :) Знаеш ли колко неща могат да се пишат? Очевадно не знаеш :) За да пише един човек трябва много да чете. Това е като намигване към всички драскачи тук. Грамотността в българския език се постига с много четене. Вместо да четат романи, които не разбират, могат да четат детска литература съобразена с възрастта им. Любовта към четенето не се възпитава със списъци задължително лятно четене :)

84

Анонимен

преди 9 месеца

Според мен обучението по литература трябва да има две степени. Едната - обучение като изкуство, което да е на базата на смилаеми текстове и втора; - обучение като мисловност, което няма как да е смилаемо, защото са налични само минималки познания за бита, условията на живот, целта на текста, включително в рамките на определни обществени сборища. религията, мястото на пишещия в обществото, историческия контекст, подражателство, приемственост, възможност това да е поминък, връзка с фолклор и т.н.

83

Анонимен

преди 9 месеца

Заради такива скумрии-автори на учебници те са нечетими, неразбираеми и отблъскват учениците.

82

Анонимен

преди 9 месеца

Време е за мокри диктовки!

81

Анонимен

преди 9 месеца

"митологеми" има не само при Иван Вазов, още повече са в западноевропейската литература. И не виждам защо трябва да е точно западно европейска. Защо няма обрзци от полската литература например или арабската. Защото арабите са учили западноевропейьите и на природни науки, и на философия, и на приложни изкуства (доколкото им е схващал плиткият мозък на западняците). Не виждам как средностатистическият бълг ученик би бил в състояние да осмисли Вера Мутафчиева. Която наистина е изключителна.

80

Ха ха!!!

преди 9 месеца

Много ясно. Откриите какво им е интересно на децата и по тази тема им давайте книги. Когато пораснат, узреят и сами видят нещата от живота, ще се поинтересуват от история, изкуство и тн. А не да ти занимавате от малки с неща, които изобщо не разбират. Трябва да е нещо лесно и смилаемо.

79

Анонимен

преди 9 месеца

Да станем като Америка ,децата нямат право да отсъстват от часовете с жендър просветяването.Падение.