25

Анонимен

преди 9 месеца

Драги форумци говорите за трибунал, а навсякъде им се дава на тези персони трибуна да ни тормозят с излишни приказки. Наистина сме много търпеливи.

24

Анонимен

преди 9 месеца

Късно е вече, всички сме резистентни...

23

Факт

преди 9 месеца

И наркотици не трябва да се продават свободно, но не спира търговията с тях.

22

Лекар

преди 9 месеца

Колега, детето е с температура от 3дни,кашля постоянно, сополи като река, няма транспорт да стигне до мен/в селото съм след 2дни/, няма пари за педиатър до близкия град -е какво да правя,а?!Казвам антибиотик по телефона и държим връзка.Я се приземете малко.

21

несъгласен

преди 9 месеца

Аз пък не искам във всяка аптека, всеки аптекар да има достъп до здравното ми досие. Това са лични данни все пак.

20

Анонимен

преди 9 месеца

А случайно електронна заверка на рецептата при нотаруис няма ли да искате.

19

Лекар

преди 9 месеца

Обслужвам хората от 5села,за всеки ден от седмицата съм в едно село.Често за съжаление лекувам и по телефона,няма как да съм на 5 места едновременно.Пращам рецепти по Viber,знаят че ако може някой по-млад да се обади.В 2села нета е ужасен,така че е-рецепта е химера.Така че,лекари и хора има в провинцията ,не всичко е София.Абсурд е да се продават лекарства само с рецепти!!!

18

АнонимеН

преди 9 месеца

а добро утро! АНТИБИОТИЦИТЕ СА НЕЩО МНОГО ОПАСНО И САМО ЛЕКАР МОЖЕ ДА ГИ ИЗПИСВА!

17

Ядосан

преди 9 месеца

Айде айде. Само към себе си теглят лекарите. Колко пъти ме е спасявал антибиотик без рецепта.САмолечените било вредно. Ами господа лекари вредно е неправилното самолечение. Ами ако е правилно, що да не отида и да си купя антибиотик, и то веднага.

16

Джипитата

преди 9 месеца

Трябва да са в кабинета по 24 часа и във всяко село да има ДжиПи за да стане тая дето я искате госпожо.

15

а преди

преди 9 месеца

такива лекари, като тази Николова, по време на кромида изписваха антибиотици по телефона и без рецепта на всеки и казваха на пациентите с шепи да пият антибиотиците

14

Анонимен

преди 9 месеца

Аспиринче за 2лв да си вземеш, първо трябва да се отчетеш 100лв на лекар. Това е целта.

13

)(

преди 9 месеца

Те антибиотици не останаха тука ,не заминали всичко за уКропитеците?За децата няма антибиотици тя тръгнала да са прай на умна ,че и на загрижена.

12

до г-жа Николова

преди 9 месеца

Понеже ми изтриха коментара. Г-жо Николова, по-лекичко. Понякога не мога да си запиша час за следващата седмица при личния лекар, а прегледът общо ми идва 50 кинта. Разбирам, че много от вас правите добър бизнес, но за нас хората здравето не е бизнес, а необходимост. И вместо да създавате усложнения, за да печелите още повече пари, измислете облекчения и помагайте на хората. Тогава няма да се оплаквате от липсата на пари. Няма да припомням клетвата на Хипократ.

11

Анонимен

преди 9 месеца

Тази същата лекарка не настощваше ли да преглежда пациентите по телефона по време на ковид пандемията без да има личен контакт с тях ?!

10

магията

преди 9 месеца

Лельо,нивото Ви е спаднало до квартална бакалия.Моята лична лекарка все няма талони за прегледи.Кога ще има -не знам.На едни изписват,на други не.Ако спре тока в аптеката,кво правим?Няма компютър-няма рецепта.Един път исках за скенер на дробовете.Инфаркт щеше да получи!Едвам я свестихме.Ти вика,добре ли си,че искаш скенер?Да,викам:не съм добре,и затова искам.Откачи,ви казвам!

9

Истината

преди 9 месеца

А хомеопатия без рецепта ли? Защото тя е по опасна от антибиотиците.

8

Анонимен

преди 9 месеца

споко е готов е новия вирус който ще ни пуснат на есен искат превантивно да забранят да се самолекувате че може и да оздравеете...

7

До 1

преди 9 месеца

Аз в живота си не съм пила антибиотик, освен веднъж, като дете на около 8-9 години, в следствие алергичен шок, след това тикога не съм рискувала, но и не е имало нужда. Последнят път, когато бях болна беше през 2011 г. Нищо особено! Около 15 пъти съм била контактна с болни от ковид, роднини и най-вече колеги през 2020 и 2021, с много от тях пряк контакт и не се разболях. Сам си направи извод

6

Max

преди 9 месеца

До Всеки.Наистина е така В Холандия за да ти изпишат антибитик трябва да си на смъртно легло.Изключително трудно изписват.