75

Анонимен

преди 9 месеца

Като си нашмъркан до козирката си е убийство, то не знаеш откъде ще ти дойде :)) Само не ми е ясно тези кръвнини дето ги искат, никой досега не ги е плащал, мейби за простолюдието звучи добре, че требвало да им платят еди колко си пари, но никой не ги е виждал :)))

74

Анонимен

преди 9 месеца

До До 71 Глупости на търкалета, всеки който пие, дрогира се или просто обича да кара със 100+, защото така му е кеф, е точно и единствено съзнателен убиец. Убийство по непредпазливост може да се присъди само на водач, който е карал по правилата, но в една ситуация на внезапно появяване на друг участник в движенето пред автомобила му просто не е успял да реагира достатъчно бързо/адекватно.

73

Мнение

преди 9 месеца

Убийство по непредпазливост? Няма такова нещо като убийство по непредпазливост, защото убийството си е убийство!!! Дали по непредпазливост и то е Умишлено убийство! След като едно действие е умишлено, то не може да бъде небрежно.

72

До 71

преди 9 месеца

Няма доказателства за умисъл. Това пак си е класическа форма на убийство по непредпазливост като в допълнение са нарушени и правилата за движение по пътищата. Превишена скорост и употреба на наркотици. Това утежняващи обстоятелства.

71

Анонимен

преди 9 месеца

Много искове, много нещо, а кой ще ги плати не е ясно :)))

70

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 69 А когато седне в колата и вместо с позволените 50, кара със 100+ , това дали е умисъл или е просто грешчица някаква? Когато младежът, размазал Милен Цветков се е надрусал, а после е седнал в колата и го е направил на палачинка - това какво е?

69

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 64 Друже, сигурен ли си, че в черепната си кутия имаш мозък? Провери, ако обичаш!

68

Анонимен

преди 9 месеца

Не може законите да се променят за щяло и нещяло! Има си в края на краища и международни установени норми и стандарти в развитите европейски държави към които ние трябва да се придържаме. По пътищата стават инциденти навсякъде и не може току така да се лепва етикет убийство. Убийството е по презумпция има мотив и умисъл. При повечето жертви от катастрофи няма такова нещо. Никой не сяда в колата с идеята да блъсне и да убие някой.

67

Анонимен

преди 9 месеца

До По непредпазливост . Ако си мислиш, че практикуването на лекарската професия е лесно занимание - свободен си да се научиш да се лекуваш сам. Иначе практиката показва, че 90+% от"жертвите" на лекарски грешки са се докарали до терминално състояние / плюскайки денонощно, обездвижавайки се, неспазвайки грубо назначените им терапии/ а после близките им ги вкарват в линейките, изисквайки в спешен порядък да бъдат съживени. Е, понякога няма как. Лекарите не са богове.

66

Искове

преди 9 месеца

Ако роднини или познати са били преки свидетели в злополуката и са претърпели тежък шок, могат да възникнат искове за обезщетения срещу извършителя. Увреждането от шок обикновено трябва да бъде диагностицирано от подходящ лекар, за да се установи иск за обезщетение.

65

В Германия

преди 9 месеца

Искове за издръжка: Ако починалият в катастрофата е имал задължение за издръжка към трето лице, например съпруга или дете, причинителят на катастрофата трябва да продължи да плаща тези плащания за издръжка под формата на рента след смъртта. Такова право може да съществува и за неродено дете.

64

Разходи за погребени

преди 9 месеца

Разходите за погребението трябва да бъдат поети от лицето, което е отговорно за смъртта на лицето, което ще бъде погребано. Искът се подава от тези, които трябва да платят разходите за погребението. Ако починалият е частично виновен, възстановяванията могат да бъдат намалени.

63

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 60 Сега има гонки във Варна, мислиш ли, че не съм срещал това през живота си "мъдрецо" :))) Аман от такива като тебе, неполезни изкопаеми :)))

62

Парично безщетение

преди 9 месеца

Когато лице умира часове или дни по-късно в болницата след катастрофа, наследниците на починалия също могат да поискат обезщетение за болка и страдание.

61

Анонимен

преди 9 месеца

До А лекарските грешки? Да напомня, никой не е длъжен да се обърне към лекар, ако има здравен проблем. Маг Фидан е на разположение на страдащите, в големите гробища има цели парцели с негови почитатели!

60

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 57 Скъпи Мъдрецо - достатъчно е само веднъж някой пътен джигит да срещне по невнимание твой близък, да го прати в отвъдното, за да разбереш какво си казал с този свой пост!

59

А лекарските грешки?

преди 9 месеца

В този контекст телесната повреда по непредпазливост или неоказването на помощ също може да бъде част от престъплението: Ако лекарят не предприеме всички необходими мерки за лечение, лекарят може не само да бъде обвинен в убийство по непредпазливост, но и че е провокирал смъртта чрез пропуск.

58

Да напомня:

преди 9 месеца

Българската съдебна система гледа особено ласкаво към убийците на пътя. Запазването на човешкото им достойнство и лична свобода е основна грижа на магистратите. Близките на пострадалите? Аааа, те....... те нека пият по една студена вода, че какво толкова се е случило?!?

57

Анонимен

преди 9 месеца

Някои си научават урока, други не, но под еднакъв аршин не требва да се съди никой :)) съжелявам за загиналите им деца, но те като родители требваше да го възпитат, че не е единствен на света, не е супермен или супергърл, ама не са го възпитали, пък може и да няма семейство :)) Не може да обвиняваш всички, че нема грам възпитание лапето ти, така е най-лесно за родителите :))

56

По непредпазливост .

преди 9 месеца

Убийството по непредпазливост обаче е наказуемо не само при пътнотранспортно произшествие, водещо до смърт. Грешки, свързани с престъплението убийство по небрежност, могат да възникнат и по отношение на медицинска намеса. За да направи това, един лекар трябва да е пренебрегнал задължението си да полага грижи!