26

Киев

преди 11 месеца

Свободното движение има и недостатъци. Примерно еволюирали химични елементи като водород върху бумагите за попълване. На печелившите честито!!! Който има образование по био химия или завършен 8 клас с отличен ще ме разбере.

25

Анонимен

преди 11 месеца

Ами неграмотните ще слугуват на училите. И няма да имат претенции за високи заплати. Така е по света.

24

Анонимен

преди 11 месеца

Това в малките класове да няма повтарящи ученици е престъпление към държавата.Неграморните няма шанс да се справят с материала в горните класове и дърпат назад целия клас.Неграмотната СеФда не трябва да има право на никакви помощи-детски,социални и т.н.

23

Черепа

преди 11 месеца

Ако до матурата стигат само грамотни деца, няма да има такива проблеми.Който е неграмотен, не трябва да е завършил и четвърти клас. А ако някой учител му е подарил оценка, трябва да бъде уволнен. Ако не е уволнен, трябва директора на училището да бъде разследван и съден.Все пак те правят нарушения с цел финансови изгоди, за сметка на данъкоплатците.

22

Банкеръ

преди 11 месеца

Сефда вече е изтървана и държавата трябва да се погрижи да я кастрира буквално за да няма повече Сефди.По нищо не се различава от бездомните кучета и котки.Ромите за 30 години се измъстриха и почерняха повече от тези в Индия.Ромските организации да наемат генетици да разяснят причините.Те са ясни близка кръв и липса на образование.Все едно да получиш бял гълъб от сиви родители.

21

ПРЕДИ 1989

преди 11 месеца

Тогава имаше нещо полезно в образованието.Тези,които искаха да продължат образованието си във ВУЗ отиваха в гимназии.Други искаха да станат добри средни специалисти-отиваха в техникуми.Най-мързеливите и неучещите отиваха в т.нар.СПТУ.Така имаше хора за всичко-работници,среден ешалон и висшисти.Сега всички вузове се нарекоха униреститети.МЕИ-университет,ВПИ в Шумен-университет и т.н.Тогава имаше профилиране на вузовете и всеки отиваше да учи според способности си.Имаше кусури,но не като сега.

20

Анонимен

преди 11 месеца

Като всичко друго, образованието в България е лъжа. Неграмотните деца ги пускат напред по милост. На учителите не им пука, но по-страшното е, че и на родителите не им пука. Ако решат да си губят времето в университет, ето ти поне 4 години в остарели глупости и още от същото. Накрая отиват да работят за чорбаджията, също толкова неграмотен, но по-нахален или, ако имат връзки, за държавата, която да им дава пари, без да си мърдат пръста (или като вредят, като полицаите или някоя администрация).

19

Анонимен

преди 11 месеца

От нашия клас от 10-12 такива деца всички се образоваха. Светлинхи години бяхме напред през комунизма.

18

Браво

преди 11 месеца

За какво им е на децата да учат? Мама и тате им дават пари наготово, в университета влизат и с 3.Не им трябва да работят.

17

Петър Славов

преди 11 месеца

Ромите отпадаха на 99 % преди 5 клас още през комунизма, та какво остава сега. Така че да се казва че била се дипломирала, пък не може да пише е малко пресилено

16

Анонимен

преди 11 месеца

Ко речи? Дори няма си правя труда да го чета това.

15

анонимен

преди 11 месеца

Проблема не е в начина на изпитване, а начина на преподаване! Настоящия модел на преподаване води до роботизиране - изисква се от учениците да запомнят нещата на изуст, по точно онзи учебник, който учителката е решила, ако прочете от друг източник ще има 2 (как друг източник, тя не е чела друго), което разбира се сериозно нарушава способностите за критично мислене. Учителя е там, не за да преподаде знание, а за да мине през всички (по план) уроци, без значение дали знанието е усвоено...

14

евроценности

преди 11 месеца

Както показва интелектуалното ниво на цъ рвулите в парламента, образованието, възпитанието и общата култура в бг не е ценност.

13

Да

преди 11 месеца

Реформи трябват драстични а не още пари за учителите който нищо не работят.

12

Ужас

преди 11 месеца

В училищата е бардак,децата излизат от там неграмотни а от учителите все пари искат.

11

Анонимен

преди 11 месеца

По времето на копейките образованието беше на светлинни години по-напред от сега.

10

Анонимен

преди 11 месеца

О, боже, спрете да триете коментари бе! Написах просто: АМА ТО И ВИШуту Е ТАКОВА - БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРИНЦИПА ПАРИТЕ СЛЕДВАТ СТУДЕНТА!!

9

Анонимен

преди 11 месеца

Копейки, не знам кое ви е забавното - вие сте дори на по-ниско ниво от "Сефда от Семитли"! Абсолютни неуки кре*тени и неудачници!

8

селянин

преди 11 месеца

ами докато има задачи по математика с философски решения така ке е пример 2+2=4правилния отговор е множество от числа от 1 до безкрайност

7

Аре ве

преди 11 месеца

Кой не знае български да фаща гората, никфа лична карта на сефда от семетли и подобните й