41

До Хмм

преди 10 месеца

Е не е баш така както го описваш. Бг ако е в еврозоната ще трябва да подкрепя Централната Евро Банка, тоест ако Гърция е пред фалиране, заемите и трябва да се обезпечат (платят) от другите ... :)

40

Анонимен

преди 10 месеца

ЮК милите без евро и без ЕС голяма мъка... Набутват се от превалутиране, не могат да пътуват в ЕС... Пък ний пак най-печените. Въобще...

39

Хмм

преди 10 месеца

До 25 - еми да бяха гласували повече хора... който не е доволен да ходи да гласува. А това за еврото е най-смешната и долна манипулация, която съществува. Лева така или иначе е вързан за еврото, та няма значение лев, евро, марка, долар имаме у нас. Освен само улеснение за плащане, и спестяване от превалутиране друго няма да стане. Сещате ли се колко печелят банките и всички институции от превалутирането? Е те тва са хората, които най-много натискат да имаме лев вместо евро

38

До цървул

преди 10 месеца

Не е точно така.Мен ме притеснява че Италия, Гърция, Испания или Франция ще фалират и Еврозоната ще трябва да плаща.Това го видяхме с Гърция.Освен това банковия сектор в Еврозоната е по либерален и рисков от нашия и затова банкерите много драпат за еврото.У нас банките могат да инвестират 80-90% от депозитите,докато в зоната процента е 99.

37

Анонимен

преди 10 месеца

До цървулНа 50 години съм и трябва да ти кажа, че ми е писнало от професионалисти на които не им пука за друго освен да напълнят професионално своите джобове. Аз съм против еврото и смятам, че като суверенна държава можем да оставим своят лев и да се опитаме да го направим по-силен, а не да приемаме обединена валута в момент в който нито ЕС е сигурен, нито Европа е единна. Не сме единствените които са запазили паричната си единица.

36

Анонимен

преди 10 месеца

Сякаш пък изборите не са валидни при всеки случай.

35

Анонимен

преди 10 месеца

Защото сме задължени по договор до 2043 да приемем еврото. Какви динари и копейки те гонят? Четете малко преди да се изказвате.

34

Анонимен

преди 10 месеца

Някой от коментиралите по-долу прочел ли е как Копейкин е задал въпроса? В него няма нито дума за еврото - искаме ли еврото или не. При отговор "ДА" гласувалият потвърждава , че иска да имаме официален лев до 2043 година. Питам ЗАЩО до 2043 година, а не до 2040 или 2050, или докато съществува България. А след 2043 г. какво ще имаме - руска рубла, македонски динар, или турска лира....това е подвеждащ въпрос и конституционния съд ще го отхвърли.

33

Селяк

преди 10 месеца

Аз съм ЗА въвеждане на еврото,но съм ЗА референдум.

32

цървул

преди 10 месеца

За лева и еврото дебата трябва да е от професионалисти и решенията да се вземат от професионалисти, а не от наплашената от Копейкин полуинтелигентна маса, която не можа да разбере че българия ползва Еврото окакто има валутен борд. Влизането в Еврозоната ще даде на бълария само плюсовете на еврото(минусите ги ползваме от 1997г.) 600 000

31

Зевзек

преди 10 месеца

България е псевдо демокрация

30

Анонимен

преди 10 месеца

не бойте се!готвят ви го! като ви сменят съотношението евро / лев два дена преде смяната на лева с евроот 1,95583 с 3,5. Тогава ще видите спестяванията си на муро!

29

Анонимен

преди 10 месеца

Демокрация ??? какво означава тая дума? По ново му - избора на така наречените народни представител е демокрация... Което позволява пълна подмяна на политическите програми (обещания) от тия набутали се в парламента, това води до 4 години диктатура на "бого-избраните", позволявайки им да правят каквото си искат и да работят срещу интересите на хората... Ререндума е демократична изява позволявайки на хората да вземат решенията.

28

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 21. Правителството може и да падне, ако народа реши да изрази своето недоволство. Примери много в близката ни история. Защо сега народа мълчи, не е ясно при положение, че 80% не одобряват това, което правителството прави. От както са на власт работят за добруването на чужд народ, а не на българския.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Колкото повече референдуми, толкова повече демокрация.

26

Анонимен

преди 10 месеца

И бабите пред Била какво - това са нашите майки, искаш да ги лишим от глас ли?

25

Анонимен

преди 10 месеца

И при изборите е така. 5% гласували за ППДБ и сега цяла България им търпи кючеците

24

До 9

преди 10 месеца

Нали и бабите ще го харчат това евро, защо да не гласуват.

23

Анонимен

преди 10 месеца

Не искат референдуми, защото ги е страх, че ако хората почвуства, че имат реален контрол над парламента, много неща ще се променят в техен ущърб!

22

Анонимен

преди 10 месеца

Ми то и при редовните избори няма кворум. Защо за референдум да има?