87

Анонимен

преди 10 месеца

Абе тия що са толкова изплашени?Да не им лъснат далаверите ли?Значи,един пенсионер с минимална пенсия не стачкува,че му удържат такса на банкомата,а ресторантьора плаче,че трябва да плаща по банков път и това щяло да му прогони персонала.Я стига!

86

Бай Иван 2

преди 10 месеца

Щом ресторантъорите роптаят значи е добър! Те имат интерес да укриват данаци!

85

Помощи ли?

преди 10 месеца

Навсякъде където ходим по нашето черноморие, ни издават служебен бон. Явно до "фикса" не достига нищо.

84

Анонимен

преди 10 месеца

Минават на предварително плащане като в парламента за кюфтета,примерно А.Василев си вземал касов бон да му се зачетат разходите изхарчени за ядене с посещението му в столовата устроена като ресторант за депутати,а можел да си тръгне без да плаща щот не са му издали касов бон и то от ресторанта столова за важни персони депутати на които се сервира,понеже са в парламента,а останалите към парламента обслужващи го минават с таблите с ядене един по един и един подир друг и всеки си плаща не по евтино

83

ПЕНСИОНЕР

преди 10 месеца

Хайде стига са ревали.Все са недоволни.В 21 век не може да даваш пари на ръка.Всичко трябва да е с фишове.Така и работника ще следи какво му се плаща,как го осигурява работодателя.Вдигнаха 20%ДДС на парното,но оставиха на ресторантите 9%.Защо?За да си купят поредния имот или кола.Това е най-сивия сектор в д-вата и не трябва да им се отстъпва.0%ДДС на хляба,но той не поевтиня.Оказа се,че всички работещи спонсорираме мафиотите,за да не си намалят стандарта на живот за сметка на нас.

82

Анонимен

преди 10 месеца

После не искаме минимални пенсии и искаме all inclusive в болниците

81

До незнаещите

преди 10 месеца

Вижте какво кара Алибегов, коментара е излишен ? Така наречения "бизнес" който щял да бъде "натоварен" са всъщност такива елементи като Алибегов. Точно тези които единствени получиха компенсации за Ковид мерките. Сякаш ние дето насила ни забраниха да изкарваме пари, получихме нещо ? На всичко отгоре на тези безделници държавата им намали на половина и повече ДДСто. За да "Не вдигнат цените"....Дали па не ги вдигнаха? Да. Тежко им е наистина. Ама на нас останалите не ни ли е тежко. А ?

80

Баланс

преди 10 месеца

Мярката е да вдигнат ДДС на ресторантите на 20 % . Цените и така са достатъчно високи там .

79

Тъжната истина

преди 10 месеца

До Алиебов ахаххахаха българина е мазохист!!! Той Тиквата Бойко в изтеклите записи си казваше, че ги е***е с 200 в час и после пак за него гласуват. Керванът си краде, а песовете си лаят САМО :)))

78

Ясен е какъв им е

преди 10 месеца

Проблеми на тия. Плащането на заплатите по банков път и издаването на касови бележки. Направо е прозрачна истерията им

77

Анонимен

преди 10 месеца

Хем некачествена и безумно скъпа храна, нагло обслужване и като ти се изсипят аверите на собственика става нек'в ужас, нек'в ад

76

Конан Барманина

преди 10 месеца

Така ще изд-рънча Сачи с вашите пари, че пушек ще се вдига ей :)

75

Анонимен

преди 10 месеца

Тез и те не се нареваха ... за да искаш трябва и да дадеш ... избягвам заведения всякакви

74

Анонимен

преди 10 месеца

От пандемията насам си вдигнаха цените безобразно , аз пък от своя страна не им стъпвам , така , че всичко е наред .

73

Алиебов

преди 10 месеца

Карам си новата 7ца за 700 бона, хич не ми дреме , колко ме хейтите.Ще си ревете и с реването ще си останете, а накрая ще дойдете в Rafiто да апнете за 20 лева шопска.Пред компа сте силни, ама ни живо само мълчите .

72

мак

преди 10 месеца

Намаляването на ддс от банкянския беше ок, тогава не скачаха. На когото не му харесва, да смени бизнеса, да гледа овчици или банани. И без това кръчмите са прекалено много.

71

Турист

преди 10 месеца

Ресторантьорите и като цяло заведенията са едни от най-големите длъжници на хазната от десетилетия насам. Масовото укриване и неплащане на ДДС, осигуровки, данък печалба и т.н е същаствено значение за тяхното съществуване или поне за по-голяма част от тях. Всеки, който е минал през този биснес под каквато и да е форма го знае. Сега като ги натиснаха малко взеха да цвилят. Това е един от най-сивите сектори в БГ и е редно да се изчисти. После и другите.

70

"Общество"

преди 10 месеца

До ЦецоСъгласен съм и аз НИКОГА няма да стъпя в заведение на Конан Варварина. А мастития ако знаеш каква кола кара, но се бори за правата на "изтомозените" ресторантьори :) Повръща ми се! Единствено с непосещаване на заведения на такива незнайни палячовци се променят нещата!!!

69

Коги укрива данък!?

преди 10 месеца

А когИ укрива данъци нИ рИва а? Ама сега ще ви натовари да спазвате правилата! А на всички, които рИвете, че не ви давали касова бележка в заведения - колко от вас пуснаха сигнал до НАП? Ама то е лесно да плюеш вместо да направиш малко усилия. Аз съм подавал сигнал в НАП и може да са всякакви, но правят проверка на принципа таен клиент и може да е след няколко месеца, но информират за направена проверка и констатирани нарушения и наложени глоби. Ама *** не му се занимава да пуска сигнали....

68

ЦИРК

преди 10 месеца

никаква дискриминация не е. дедесари долни. ще плащат като всички. тая държава е на тоя хал заради кражби