42

Анонимен

преди 10 месеца

На много хора по света прави впечатление специалният достъп за президента на Украйна Зеленски до парламентите на най-големите западни държави. Такъв режим не е предоставян и на най-големи световни държавници ръководители на велики държави. Когато е правено в отделни случаи. То е било на индивидуална основа и за много високи качества на отделни държавници гости. А това е един актьор от средна и дори ниска провинциална категория. Тази уникална чест се дава на Зеленски не за лични държавнически качества, каквито той няма, а от умраза към Русия, за злепоставяне на Русия.

41

Анонимен

преди 10 месеца

Преди няколко месеца госпожа Меркел, вече в пенсия, изрече публично това, което ние всички виждахме в продължение на години. Тя заяви, че те никога не са възнамерявали да изпълняват споразуменията от Минск от 2014 и 2015 г. Те били само инструменти за печелене на време за милитаризацията на официална Украйна.Русия не можеше и не трябваше повече да търпи изтреблението на руското население в Украйна. На мястото на Русия Америка и западноевропейските правителства щяха да реагират отдавна. А сега оспорват това право на Русия.

40

Анонимен

преди 10 месеца

Световният опит ни предлага много примери, когато при насилия върху малки групи от 10-15 поданици на големи западни държави те изпращат свои военни лица на хиляди километри да ги защитят. А тук се упражнява дълготрайно насилие, убиват се хиляди мирни хора само защото са руснаци. Отклоняват се всички руски предложения за въвеждане на ред. Оспорва се правото на руските власти да защитят своите сънародници. Но няма протест от многобройните западни организации по правата на човека или от международния съд в Хага.

39

Анонимен

преди 10 месеца

Един от първите закони на новата Рада на Украйна е бил по забраната за рускоговорящото население в източните области Донецк, Луганск и други да говорят родния си руски език. Населението в тези области не спазва закона и се обособява в две полусамостоятелни области. Новите киевски власти започват да ги обстрелват почти ежедневно с артилерия и ракети.В подобни случаи по света американските и западноевропейките власти винаги са реагирали рязко, когато насилствено се е налагал друг език или се поругавала националната идентичност на техни сънародници, живеещи в други страни. В този случай обаче

38

Анонимен

преди 10 месеца

През една февруарска вечер на 2014 г. беше подписано примирие в резиденцията на президента Янукович, в присъствието на министрите на външните работи на Германия, Франция и Полша, като гаранти. Тогавашният министър на външните работи на Германия, присъствал на подписването, е настоящият Президент на Германия.Подготвяно е било убийството на редовно избрания президент на Украйна Янукович, но руските власти го спасяват с хеликоптер, който го отнася в Русия.

37

Анонимен

преди 10 месеца

През февруари 2014 г. антируските сили организираха бунтове в някои райони на Украйна. Като повод се използваше подготвяното асоцииране на Украйна към ЕС, което Президентът Янукович не подкрепяше. Много шум се вдигна около Киевския майдан, с участието на специално подготвени бандити от Грузия, Балтийските страни и други държави.. Те опожариха по-късно профсъюзния дом в Одеса с много изгорени хора. Направен беше безуспешен опит за провокиране на безредици и в Крим. Бунтарите не получиха почти никаква подкрепа всред местното население руснаци.

36

Анонимен

преди 10 месеца

Събитията се изострят в началото на 2014 г. Продължава масираната подготовка и въоръжаването на украинската армия. Подготвя се асоциирането на Украйна към Европейския съюз. Направиха се изявления, че само още три страни, в това число и Украйна, ще бъдат приети в НАТО. Това усложняваше положението. Очакваха се още повече провокации срещу Русия. Използвайки провизиите на член 5. от статута на НАТО, като бъдещ член на тази организация, Украйна можеше да предизвика война между Русия и НАТО, което руското ръководство не желаеше по много причини. Като се имаше предвид фанатичната русофобия на настоя

35

Анонимен

преди 10 месеца

И тоя вми-рисан зелен чорап пак плаши , пак ръси това дето няма -разум ай сиктир бе зелени про-сти чорапи.

34

Анонимен

преди 10 месеца

Междувременно старите вражди между етносите в Украйна се подхранват официално и изострят по всички линии. През годините се сменят няколко президенти на Украйна. Това продължава и през 2013-2014 г. по времето на Виктор Янукович, въпреки стремежа му към по-умерена политика между Украйна и западните страни.През това време в Полша, прибалтийските страни и други източноевропейски държави се обучават десетки хиляди бъдещи бандити, които да воюват срещу Русия. Това, разбира се, е било известно на руското ръководство. Но Русия и тук се задоволява само с декларации на загрижност и протестни ноти.

33

Анонимен

преди 10 месеца

В отговор на загрижеността на руските власти за безопасността на Русия през януари 1990 г. американският държавен секретар Джеймс Бейкър, а и президентът на САЩ по това време, обеща на Горбачов на крайцера недалеч от Малта, в замяна на съгласието на Съветския съюз с обединението на Германия и изтеглянето на съветските войски от Източна Германия, че НАТО няма да се разширява на изток нито със сантиметър. НАТО спази това изявление, като не се разшири с обещания един инч, а с 1000-1500 км. на изток до самите руски граници.

32

Анонимен

преди 10 месеца

Най-често задаваният въпрос по големите проблеми на света сега е кой започна войната в Украйна? Най-погрешният отговор на този въпрос е, че Русия с нейния налудничав Президент Путин започна тази непредизвикана с нищо война. Този отговор е нагла лъжа! Това поражда пълно объркване в световните отношения. Нека вникнем по-дълбоко в отговора на този въпрос.

31

Сещай се снахо

преди 10 месеца

Да де, нали това беше посланието на пиесата изиграна от Путин и Пригожин - ако не искате Путин, то ще получите Пригожин....и тотална война!

30

Реджеп Иведик

преди 10 месеца

Стефан Янев също е Генерал. Навсякъде генерали. Армия няма. Войска няма. 30 хиляди армия от които половината са по кабинетите. Пият кафе и пишат всеки ден едно и също нещо. Вагнер е по многобройна от българската армия. Ама нямат толкова "генерали". Страшни са "генералите". Генералски заплати и пенсии. Брутната ти заплата е 2 хиляди лева получаваш 1400 лева. Къде са 600 лева? Ами за заплати на такива ***. Заплати на 240 депутати в държава 6 милиона.

29

Прав е

преди 10 месеца

Адолф Тагарев го играе като украински министър, а не български.

28

Реджеп Иведик

преди 10 месеца

Мисля че такива партии като "български" възход, възраждане, атака и прочие не са необходими. Не трябва да се мъчат тези лидери да измислят нови имена на партии. Направо да си направят една партия Единна Русия - франчайз на оригинала. То е ясно за кого работят. Да вземат пример от Цецо апартамента. Човека направи партия "републиканци за България". Трябваше да се казва "републиканци за САЩ" всъщност.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Путин разказа, че снощи е сънувал гигантска летяща пирожка във формата на буквата "Г". Пирожката е летяла ниско над дърветата и короните им я гъделичкали по топчетата отдолу. През това време Путин е клечал над клекалото и не можел да мръдне от там, като парализиран, от страх че мръдне ли, целият ще се омаже заради разстройството. Тогава пирожката направила дупка в земята, влязла в канализацията и тръгнала със свръхзвукова скорост право към дупката на Путин. Кошмар! Какво ли означава?

26

Анонимен

преди 10 месеца

Бааахти експерта. Г-н Фатмааков сичкознаев.

25

Анонимен

преди 10 месеца

С какво е предвидим точно? Война в Грузия, Абхазия, Сирия сега Украйна... Излага се тоя Янев...

24

Анонимен

преди 10 месеца

До 27...За какво става въпрос?...Кой казва , че ние сме на страната на Пригожин.Стефчо Янев ли.Той Стефчо определяше войната в Украйна в началото като ,,специална военна операция"...Трябва ли ми неговото мнение и сега......

23

Анонимен

преди 10 месеца

Индивидът, въвел фашистките зелени сертификати. Чака го трибунал.